| Musko-zensko prijateljstvo... | |
|
+14Misho komunikativn@ doctorr67 Gea Tricky Crna_ovca_chata dadaa bora1 Lora zutaruzasadunava SNEZA_ neven gorskooko Sumadijacafee 18 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sre 16 Apr 2008, 20:14 | |
| E, Storm, samo sam zamislila sebe da rešavam test i počela da se smejem naglas, hvala Ti | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pet 25 Apr 2008, 15:07 | |
| MUŠKO-ŽENSKO PRIJATELJSTVO " nema toga, mislim imat razumjevanja i biti rame za plakanje a da nema nikakvog zbližavanja..." "... ipak mislim kao što sam već rekao da će svaki muškarac svoju prijateljicu pogledati i u onom drugom svijetlu,to je nemoguće izbjeći pogotovo ako je cura zgodna.A uostalom mislim da curama i paše da se njihov frend malo i zaljubi u njih..." "...musko zenska prijateljstva ne postoje...ako znamo sta znaci " prijateljstvo " u pravom smislu rijeci , to ne postoji..osim ako naravno netko od tih dvoje je gay , asexualan ili neki freak od tog dva pojma." "Postoji m/z prijateljstvo ,ali ipak svaki će muškarac ako mu je prijateljica zgodna malo bacit oko i na njene obline " "Ma nema šanse! Kad-tad će nekome tu past na pamet sex, pogotovo kad je kriza. :wink: mi smo ljudi tako programirani da mislimo većinom na sex. "Prijateljstvo" će trajat dok se oboje mogu kontrolirat. " "muško-ženska prijateljstva ne mogu funkcionirati jer uvijek barem jedan želi nešto više (čitaj romansu)." "...postoje muskarcima u genima programirano da misle samo na onu stvar. Prijateljstva su izmedju zene i muskarca nemoguca.Ako se sa ženom-prijateljicom slaže u svemu, ako imaju zajedničke ineterese, ako s njom može o svemu razgovarati bez ustručavanja, onda će se svaki kad tad zapitati a kako bi s njom bilo u krevetu. znam da musko-zensko prijateljstvo ne moze postojati a da barem jedno od njih nema neke skrivene osjecaje prema tom drugom/drugoj...povrsna prijateljstva jos i idu ali sve sto je vise od 2 druzenja tjedno 100% nije samo prijateljstvo...ja sam do sada imao nekih takvih frendica i uhvatio sam se da im se toliko javljam i zbog toga sto mi se svidaju.a opet neke su frendice takav odnos odrzavale sa mnom i na kraju je ispalo da su bile zaljubljene...to tako ide,normalno je da nas lijepe cure privlace pa ako smo sprijeceni to priznat sami sebi (imas curu il nes tako) onda ces to nazvat prijateljstvom...uglavnom musko zensko prijateljstvo bez osjecaja sa barem jedne strane ne postoji nema toga... mora minimalno jedna strana bit zainteresirana da bi to nekak funkcioniralo." "....da vjerovala sam i ja decku da mu je to najbolja frendica i da nikad s njom nije nista imao sve dok jednom na cugi,di smo sjedili nas troje, nisam ispod stola vidjela njezinu nogu kako se trlja o njegovu........kao prijateljski!!! ma zajebi to!!!nepostoje takva prijateljstva jer ga ta frendica u vecini slucajeva svojata sebi i nemoze si objasnit neke stvari " "...meni su jednom objasnili da muški prijatelji samo žele poševiti svoje ženske frendice a sad da li to istina ili ne.. nekak s godinama mislim da je to istina.." "Nema samo prijateljstva između muškaraca i žena! Iskustvo i svakodnevica to potvrđuje! POčne kao prijateljstvo i kad-tad se poželi i intimno druženje,što je i normalno,tako smo stvoreni! I kad to iskustvo prođemo,tek onda smo pravi prijatelji! Provjerite,svi koji kažu da imaju frenda-icu,prošli su ili će to proći! I zato smo i muškarci i žene ljubomorni na frendove-ice svojih partnera! Osjećamo ih kao konkurenciju!Nitko ne želi gledati svog partnera kako grli svog frenda-icu!" ??????el ovako??? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 17 Maj 2008, 21:30 | |
| DOBRI PRIJATELJI
TVOJE LICE POPUT UHODE PRATI ME KROZ PREDUGE UVODE SPOTIČEM SE NESPRETNO O RIJEČI ŠTO SAM IH PRIPREMIO
STOJIM POKRAJ SEBE I S GAĐENJEM SLUŠAM KAKO TE OBRAĐUJEM PRIČAM TI O VEZAMA O NAMA, BITANGAMA, PRINCEZAMA
I KRENE KAO LOŠ REFREN KOJI TE RASTUŽUJE DA SI TI NJEŽNI CVIJET A JA PROBISVJET ŠTO TE NE ZASLUŽUJE
ALI RECI ZAŠTO NEBI HTJELA IMATI ME ZA PRIJATELJA EVO JA ĆU BITI TVOJ NAJBOLJI DRUG PA SVRATI NA KAVU ILI NA FUK
NIKOGA NE MUČI PITANJE SMJEŠNO DOK SE RASTAJEMO U IDILI KAKO ČEMO SAMO OSTATI NEŠTO ŠTO NIKADA NISMO BILI |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 19 Maj 2008, 08:44 | |
| KAD LJUBAV ZAKASNI
Poslije prijateljstva ljubav ... Ona i on se srecu slucajno. Postaju prijatelji, postuju se, izlaze zajedno, ali bez ikakvog emotivnog vezivanja. A onda, posle nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, u jednom trenutku, sve se promjeni. Dovoljan je jedan pokret i oni postaju zrtve zakasnijele Amorove strele. Razdaljine se potpuno smanjuju i prijateljstvo prerasta u ljubav. Veza razumevanja i dogovora puca i stvara se nov odnos ispunjen emocijama i strastima. Zajedno su provodili citave dane i kada su verovali da se razumeju utonuli su u nesto neocekivano, nejasno, tajanstveno...
Prijateljstvo nije nista drugo do ljubav koja dobija odrednice "nemoguce ljubavi" i na takvom ogranicenju gradi plodno tlo za razvijanje odnosa. Zato kada se odstrane sve psihicke blokade, svako pravo prijateljstvo sadrzi potencijalnu ljubavnu pricu.
Emotivne erupcije mogu da se izliju sa zakasnjenjem. Strast moze da izbije u jednom trenutku, naglo ili da se polako razvija. Cesto se desava da se njih dvoje odmah svide jedno drugom, ali da nemaju hrabrosti da to priznaju, cak ni sebi. Godinama se bore protiv osjecanja, izjasnjavajuci se kao prijatelji, a onda najzad otvore oci. Ljubav je kao podzemna rijeka koja dugo tece, dobro sakrivena, pa izbije na povrsinu kada joj se najmanje nadate.
Neki put je potrebno da neko bude povredjen, da se korjenito prekine s prosloscu. To je tipican slucaj sa vezom koja se lose zavrsila. Partner vas razocara pa se ponovo vracate provjerenim vrednostima. Tada veliki znacaj ima umirujuce i prijatno prisustvo prijatelja vaseg srca. Razni faktori igraju bitnu ulogu u skladnom odnosu izmedju muskaraca i zene i nije seks taj koji je uvek na prvom mestu. Za mnoge su duhovni sklad i razumevanje govora duse vazniji od fizicke privlacnosti.
Poezija solidarnosti umesto poezije strasti, razumevanje umesto erotske privlacnosti. Prijateljski odnos je zasnovan na dijalogu, ljubavni na sukobljavanju. Ako za partnera odaberete vaseg najboljeg prijatelja, mozete da budete sigurni da je vas odnos stabilan, uravnotezen i pun topline. Nasuprot avanturama bez predaha, strastima koje sve unistavaju, ukljucujuci i energiju i volju za zivotom, danas se vise ceni postovanje, uzajamna prednost, skladan zivot udvoje.
Porodicni prijatelj, drug iz djetinjstva, iz skole, prijatelj sa posla: to su kategorije uvek na prijelazu izmedju prijateljstva i emotivnog zanosa. Svima je zajednicko dugo poznanstvo koje "samo sebe opravdava". Na koji nacin? Ne zavisi od vaseg izbora: htjeli vi to ili ne, vi se redovno vidjate. Odnos postoji silom prilika i spontano postaje dio vaseg zivota. Nostalgija, sjecanje, postovanje cine ostalo. A ako prica pocne da se razvija, nema potrebe da prodjete kroz fazu udvaranja, kada ulazete nadljudski napor da izgledate drugacije nego sto jeste.
Nije potrebno lagati ili varati. Dovoljno je jednostavno voljeti. |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 19 Maj 2008, 13:59 | |
| Pa kao mogućnost ništa nije isključeno. Ali 'aj'mo ovako: Koliko se stvarnih muško-ženskih prijateljstava završi vezom? Ili se ovde samo posmatraju ljudi koji su slobodni, uopšte nisu, ili nisu u kvalitetnoj u vezi koja ih ispunjava. Isto tako - koliko je realizovano tih mogućnosti da proverene kolege/prijatelji ostvare vezu? Po prednjim kvalifikacijama same prirode odnosa - takodje je moguće da po istom ključu udju u vezu dve osobe istog pola. Samo hoću reći da je istinsko prijateljstvo prvenstveno ljudski, medjuljudski odnos (bez obzira na pol). | |
|
| |
Misho [*_-]
Broj poruka : 81 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 09.05.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Uto 20 Maj 2008, 15:18 | |
| Većina ljudi je uverena da muško-žensko prijateljstvo ili postoji ili ne postoji. Taj odnos većina nas uzima kao zdravo za gotovo, a ne nešto što se gradi vremenom, trudom i uzajamnom podrskom i kod muškarca i kod žene. Kao i prijateljstvo između dva muškarca ili dve žene, i prijateljstvo dve osobe različitog pola podleže apsolutno istim zakonitostima: međusobno poverenje, obostrano ulaganje u kvalitetan odnos, zajedničko druženje i sl. | |
|
| |
Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Ned 08 Jun 2008, 17:18 | |
| ...I naravno da u musko-zenskom prijateljstvu postoji jedna stvar na koju zensko uvek moze da se osloni... | |
|
| |
komunikativn@ Urednik
Broj poruka : 623 Godina : 51 Location : tamo-vamo-:)) Datum upisa : 16.03.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Ned 08 Jun 2008, 19:13 | |
| | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| |
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Ned 08 Jun 2008, 20:38 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Ned 08 Jun 2008, 21:57 | |
| Opet ponavljam, musko zensko prijateljstvo, nema sanse |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 09 Jun 2008, 11:16 | |
| Musko - zenska prijateljstva postoje. I ona su najiskrenija i najlepsa. Jedini uslov je da postoji apsolutna seksualna neprivlacnost izmedju muskarca i zene. A to je moguce, imam takve prijatelje. | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 09 Jun 2008, 14:13 | |
| - zvrchak ::
- Musko - zenska prijateljstva postoje. I ona su najiskrenija i najlepsa. Jedini uslov je da postoji apsolutna seksualna neprivlacnost izmedju muskarca i zene. A to je moguce, imam takve prijatelje.
Nista ne razumem...? "zenska prijateljstva postoje. I ona su najiskrenija i najlepsa."- Znam postoje - i ostaju prijateljstva i u seksualnoj privlacnosti, ako se prizna privlacnost, i nemogucnost takve ljubavne veze, vec radi braka ili druge veze, uz odricanja i sikusenja. U ala svrbi, da kresnem svog prijatelja i da ostanemo prijatelji. Moguce ili Ne. | |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 09 Jun 2008, 17:42 | |
| Da li ti, Nevene, ne umes da citas il tvoj um iskrivljeno prihvata sliku? Mada me ne cudi, vidim da imas problem u vezi raznoraznih prijateljstava. Stalno cvilis i prizivas neke prijatelje, (sto muske, sto zenske) al ja te nisam pitala jel to na seksuanoj osnovi (u oba slucaja). Mozda ti, tako posten i iskren, prizeljkujes takvo pitanje? | |
|
| |
neven Prijatelji
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pon 09 Jun 2008, 21:10 | |
- Da li ti, Nevene, ne umes da citas il tvoj um iskrivljeno prihvata sliku? Mada me ne cudi, vidim da imas problem u vezi raznoraznih prijateljstava. Stalno cvilis i prizivas neke prijatelje, (sto muske, sto zenske) al ja te nisam pitala jel to na seksuanoj osnovi (u oba slucaja). Mozda ti, tako posten i iskren, prizeljkujes takvo pitanje?
Malo zezam: ne verujem u musko zensko prijateljstvo - po iskustvu. Zene su po prirodi ljubomorne, i ne vole nista deliti. Ja prijatelje ne trazim, Imam ih, tu sam bogat. Iskren sam samo sa ljudima koji to, zele sa mnom biti. Davorka, Snezana, Jaca, jesu moji prijatelji, koji su uvek pozeljeli da imaju vlast nad muskarcem, i bas je ona morala biti veca ili bolja od druge. Eh, kasno je, a ja se raspisao. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Uto 10 Jun 2008, 06:11 | |
- Musko - zenska prijateljstva postoje. I ona su najiskrenija i najlepsa. Jedini uslov je da postoji apsolutna seksualna neprivlacnost izmedju muskarca i zene. A to je moguce, imam takve prijatelje.
Bravo zvrchak, lično sam se uverila, moj najbolji prijatelj je muškarac, naš odnos nikad nije doveden u sumnju, niti će | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Musko-zensko prijateljstvo Uto 10 Jun 2008, 18:42 | |
| S prijateljem mogu da mislim nagas! Prujatelj je osoba sa kojom mogu biti iskrena. | |
|
| |
Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pet 18 Jul 2008, 17:44 | |
| - SUZANA_NIS ::
- S prijateljem mogu da mislim nagas!
Prujatelj je osoba sa kojom mogu biti iskrena. Slazem se sa tim,ali mislis li da sve sto kazes prijatelju u poverenju da to ostaje samo kod njega? | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 19 Jul 2008, 05:25 | |
| hahaha Sjaj kod prijatelja najcesce ostaje, nego ima ona moje majke: ``Svoju tajnu cuvas samo ti!`` | |
|
| |
neven Prijatelji
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 19 Jul 2008, 05:30 | |
| - gorskooko ::
- hahaha Sjaj
kod prijatelja najcesce ostaje, nego ima ona moje majke: ``Svoju tajnu cuvas samo ti!`` Mogu je i ja sacuvati..Tajnu Ima li stogod dobrog za ispricati. Jel, - gorskooko sta vi to znate a ja ne znam ? | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 19 Jul 2008, 05:38 | |
| Mnogo toga nevene, kako sa moje tako i tvoje strane Jedino su nam zajednicka univerzalna znanja. Ostalo moze biti samo slicno. | |
|
| |
nikola45 Prijatelji
Broj poruka : 20 Datum upisa : 15.08.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pet 15 Avg 2008, 22:54 | |
| iz prijateljstva se deca radjaju | |
|
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 16 Avg 2008, 06:54 | |
| prijateljstva verujem bezrezervno. Svako na svoj nacin poput cveta treba da se neguje,zaliva ....i voli. Ni jedno nije isto! Ljudi najvishe greshe po meni,kada svako prijateljstvo uopste i podrede pravilima. Svaka moja osoba u kojoj vidim prijatelja ,razlikuje se od neke druge individue iz moga zivota. sa muskarcima sam bila i ostala najveci prijatelj ! Uvek su me voleli vishe,cuvali i negovali na svakoj igranci,branili od mene same,jer mnogo puta sam bila hrabrija od njih....i voleli,bili zaljubljeni na svoj divni nezni nacin tada sam shvatila da velike ljubavi i jesu ,najveca i najbolja drugarstva. Mozda i nisu,ali su iskrenija i bolje se odrze. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 06 Dec 2008, 07:41 | |
| - Citat :
Ljudi najvishe greshe po meni,kada svako prijateljstvo uopste i podrede pravilima.
daaaaaa | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Čet 11 Dec 2008, 16:25 | |
| verujem u prijateljstvo!!!
https://servimg.com/view/11987534/584 | |
|
| |
neven Prijatelji
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Pet 12 Dec 2008, 15:43 | |
| [quote="SUZANA_NIS"]verujem u prijateljstvo!!! Vidim imas mnogo prijatelja, Spremi mene u koji kutak, kad navratim da nam reci budu mile. Radost putuje sa nevenom u obliku srca, upisano u reci u stihu u prici u prijateljstvu... Melem tuge tocim, samo vedrinu ispijam, na ex do dna,i podelicu stobom, pola na pola... Saptom peglam dan, u dobro, bit ce nam lepo ooboma... Dodoirom brisem crne snove, i kistom zenica svojih nanosim prolecne boje, samo za hrabre, samo za dobre, iskrene ja sam prijatelj, koji dolazim kad su tuge i kad su radosti u ocima. Da se smesimo i da drugujemo. Evo delicemo, dan.Evo, i snove vedre i radosne delice mo, samo mi nemoj prijatelju biti razocaran ... | |
|
| |
Rita Prijatelji
Broj poruka : 19 Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Čet 12 Mar 2009, 11:51 | |
| Hmmmm mislim tesko. I ja sam imala musko zensko prijateljstvo, cak sam ga kao brata smatrala ... ali ... Znaci uvek ima ali ... Ispostavilo se, posle niz godina, da druga strana to nije dozivljavala kao prijateljstvo samo. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... Sub 02 Jan 2010, 12:53 | |
| ŽENI je potrebno više tipova muškaraca Subota | 02.01.2010 (http://www.lepotaizdravlje.rs) Ulogu brutalno iskrenog prijetelja najbolje igra muškarac, "gik" pomaže ženama da shvate muškarce, logičko razmišljanje, a šarmer je veoma usrećuje. Malo više od 70 odsto žena uz sebe ima muškog prijatelja na kojeg uvek može da računa. Međutim, različiti tipovi muških prijatelja su dobro došli svakoj ženi. Šarmer je tako tip muškarca koji će instantno podići raspoloženje, udeliti koji kompliment i brzopotezno vas zabaviti. Njegovo dodvoravanje omekšava ženske crte lica u zadovoljan osmeh, a uz to pruža i savršen uvid u psihološki profil muškaraca poput njega.Iskrena ženska prijateljstva neretko završe neprijateljstvom, a muškarci bez okolišanja i vređanja osećaja mogu da kažu kako drugi muškarci razmišljaju i najvažnije - kako vas vide. Štreber ili "gik" takođe je tip prijatelja kojeg je dobro imati jer razvija širu i potpuniju sliku o muškom rodu, a i pomaže da shvatite jednostavno logičko razmišljanje većine muškaraca. Uz to, njegove tehničke sposobnosti naučiće vas ponešto i o svetu izvan onog društvenog. Pustolovi i ekscentrik su prijatelji koji stvaraju uspomene. Uz njih ćete probiti svoje granice i iskusiti ono što nikad niste. Mada njih nije lako zauzdati jer im treba puno prostora, ali su odlični zabavljači. Muškarci se retko ljute, ne bole ih sitna zafrkantska podbadanja i lako opraštaju, zbog čega su odlični prijatelji. Zato možete da budete sigurni da na platonskog muškog prijatelja uvek možete da računate. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Musko-zensko prijateljstvo... | |
| |
|
| |
| Musko-zensko prijateljstvo... | |
|