| Prijateljstvo.... | |
|
+11komunikativn@ TREN Crna_ovca_chata Gea zutaruzasadunava gorskooko Lora dadaa neven SNEZA_ Sumadijacafee 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 14 Apr 2008, 19:55 | |
| Nikad ne citiraj onog ko ti nije mio, nikad ne trazio osmeh gde nije bio, istina ima dosta lica, ovo je samo sitnica.___________v |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Uto 15 Apr 2008, 11:21 | |
| |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 16 Apr 2008, 20:20 | |
| a iiiiiiii , nije samo na salašu, ali ali te vojvodjanske zime su čudo jedno lepo | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 18 Apr 2008, 11:23 | |
| |
|
| |
Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 20 Apr 2008, 16:09 | |
| O PRIJATELJSTVU
Vas je prijatelj odgovor na potrebe vase. On je njiva koju zasijavate s ljubavlju, i koju zanjete s zahvalnoscu. On je vase kuciste i ognjiste vase. jer vi mu dolazite gladni, a i da potrazite od njega uspokojenje. Kad vam prijatelj kaze otvoreno sta misli, ne bojte se njegovog "ne" u svome duhu, i ne zazirite od njegovog "da". A kada suti, nek vase srce ne prestane osluskivati njegovo, jer i bez rijeci, medju prijateljima, sve misli, sve zelje, sva iscekivanja, radjaju se i dalje, s radoscu koja ne trazi povladjivanje. Kad se rastajete od nekog prijatelja, ne tugujte zbog toga. Jer ono sto u njemu ponajvise volite, moze za njegovog odsustva biti jos jasnije, kao sto putnik planinu s podnozja jasnije vidi. I nek u prijateljstvu ne bude drugog cilja sem produbljivanja duha. Jer ljubav sto trazi ista osim razjasnjenja osobne tajne, i nije ljubav nego bacena mreza: hvata se samo ono sto je nekorisno. Nek ono sto je u vama ponajbolje bude za prijatelja vaseg; ako zna dokle uleze vasa oseka, nek zna dokle doseze i vasa plima. Jer sta je za vas prijatelj kog trazite samo da ubijete vrijeme? Trazite ga samo da biste to vreme odista prozivjeli. Jer njegovo je da vam ispuni zelje i potrebe, a ne vasu prazninu. i nek u dragosti prijateljstva bude i smeha, i zajednickih radosti. Jer u rosi sitnica srce nalazi svoja jutra, i biva okrijepljeno.
Halil Dzubran
Mislim da je ovde sve receno o pravom prijateljstvu. | |
|
| |
komunikativn@ Urednik
Broj poruka : 623 Godina : 51 Location : tamo-vamo-:)) Datum upisa : 16.03.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 20 Apr 2008, 17:50 | |
| Usamljeni stranac u tišini luta između planina i mora put jave i sna. Sputava ga kiša, vjetar, brige razne zaštitu traži stranac torbe prazne. Upire ka nebu pogled svoj blag U nadi iščekujući bljesak sunca drag. Sunca sjaj na licu putnika snagu će mu dati na putu traženja. PRIJATELJA traži, ispunjenje svojih snova koji će ga pratit put života svoga. | |
|
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| |
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 23 Apr 2008, 17:42 | |
|
Poslednji izmenio gorskooko dana Čet 24 Apr 2008, 16:36, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 23 Apr 2008, 17:45 | |
| P.S. Kud li si samo ''nestala'', ukrasu, :RUZA: a? Vrći se što češće, nedostaješ nam, i Ti to znaš | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 23 Apr 2008, 21:48 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 04 Jun 2008, 11:36 | |
| Ovo je prica jednog prijatelja-
Kakvog sam ja druga imao! Za njega bih dao sve uključujući i desnu ruku. To je bio moj veliki prijatelj i dobročinitelj, duša od čoveka. Odnedavno je postao ljudska veličina, najveća iz našeg kraja.
Pre nekoliko dana pokušah da mu se javim na ulici, ali me on ne primeti. Narednog dana isto. Pošto nisam jedini primetio da je njegova veličina postajala sve uočljivija uzeh štule i pokušah ponovo da mu se javim. Opet ništa.
Zatim se popeh na najviše drvo u komšiluku odakle smo zajedno krali trešnje i sa samog vrha mu mahnuh ali to ne bi zadovoljavajuća visina pa sutradan odoh na zgradu koja se takođe pokaza kao neadekvatno rešenje jer je njegova ljudskost nadilazila ovozemaljske okvire. Zbog toga uzeh avion kojim nameravah da proletim pored njegove glave ali sam uspeo da mu se popnem tek do kolena jer on poraste do neslućenih visina..
Od tada sam odustao od svake akcije jer nisam uspeo da mu se dovoljno primaknem a on sve slabije vidi jer je svakim danom dalji od nas, što mu nismo ni do kolena. |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Prijateljstvo Ned 08 Jun 2008, 00:16 | |
| Zeleti iste stvari,mrzeti iste stvari, to je prijateljstvo. | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Prijateljstvo Ned 08 Jun 2008, 00:18 | |
| Jedan stari prijatelj bolji je od dvojice novih. | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Prijateljstvo Ned 08 Jun 2008, 00:20 | |
| Ko nema prijatelja zivi tek upola. Ko slusa spletkare gubi prijatelja. | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Prijateljstvo Ned 08 Jun 2008, 00:23 | |
| Pravi prijatelji ocekuju da ih zovemo kad smo srecni, kad smo nesrecni oni sami dolaze. | |
|
| |
kpt Prijatelji
Broj poruka : 547 Godina : 58 Location : fantomska pojava "Flying Dutchman" Datum upisa : 28.05.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 08 Jun 2008, 07:43 | |
| Proverite da li ste zaista dobar covek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti. (Dusan Radovic) | |
|
| |
Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 29 Jun 2008, 13:47 | |
| Staze niču i zatiru se - Desanka Maksimović
Izmedju dva prijatelja Kao izmedju dva vrta i dve ulice Bila je najpre putanja kratka, Od dve-tri možda podlanice. Prvo su prijatelji mogli i šaptati, A čuli su se i pozdravljali rukom, Ali staza je stala rasti zatim I zatrpavati se listom i šljunkom. Vremenom je postala duga kao reka, Nisu se prijatelji mogli dovikati, Nisu čuli svojim rečima odjeka, Nisu se mogli izbliza pogledati. Zatim je staza iščezla kao duga, Ni da je postojala ne bi se reklo. Kao da je obmana šumom protekla, Ostala je za njom tek prigušena tuga | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Moja Posljednja Poruka. Sre 23 Jul 2008, 11:32 | |
| Bez veze je: Tu, gde nema prijateljstva. | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 23 Jul 2008, 11:52 | |
| - neven ::
- Bez veze je:
Tu, gde nema prijateljstva. U pravu si Nevene, potpuno bezveze. Verujem da si ti dobar drug svojim bliznjima. | |
|
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 10 Avg 2008, 10:39 | |
| - zutaruzasadunava ::
- Ako jednom budes sam, ostavljen i slomljen zivotom, ako ti suze poteku niz lice, ako se u svemu razocaras, uvijek cu bit uz tebe, jer moje je ime PRIJATELJ!!
Volim svoje prijatelje i ovde i onde i svuda! Prijatelj je neko ko ume da te razume i nista vise. Nista ne ocekujem od njih osim toga. Biti prijatelj....znaci imat obavezu da pored svih briga i nedaca sopstvenih,poslushash sta njegovo srce "misli"? Ako te prevari,izda,onda ne treba zaliti! Naprotiv! Mogucnost da ti budesh a on ne bude,nije dobra kombinacija.Prijateljstvo je veza kao i svaka druga veza.Carobna formula glasi ;Neopterecuj prijatelja i cuvaj ga kao ga uvek i na javi i u snu:) | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 20 Avg 2008, 08:00 | |
| Imam li ovde prijatelja - prijatelje | |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 20 Avg 2008, 09:11 | |
| Prijatelji služe zato da kad imamo probleme - i njima upropastimo dan | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 20 Avg 2008, 10:38 | |
| Imas nevene! Na pravom si mestu, pogledaj naslov zvrchak Lepo je imati moc da budes pravi prijatelj, a potpuno je kad sretnes istu takvu osobu. Zadovoljstvo je biti oslonac prijatelju u upropascenom danu. PPPpppPPPppp | |
|
| |
neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 22 Avg 2008, 03:32 | |
| divno je to znati gorskooko jos lepse je osecati...zvrchak "Pocetak je u svakoj stvari najvazniji" | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Uto 26 Avg 2008, 14:29 | |
| kao temelj dobre kuće )) | |
|
| |
neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 27 Avg 2008, 12:11 | |
| Gea - Kazu ovo je samo forum, ne treba mnogo osecati. A kako ne osecati, onog kojeg citas. Kad u prolaznom vremenu shvatis, da ipak ti nedostaje njegovo-njeno pisanje i onda kad ga ne razumijes.Nedostajala si mi Gea. Nedostaje mi i ona vrckava SNEZA_. Ne budi lenja i napisi nam, - sto, gde, kako, kada ? | |
|
| |
zvrchak Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 27 Avg 2008, 12:49 | |
| - neven ::
- ...zvrchak
"Pocetak je u svakoj stvari najvazniji" Pocetak je, obicno, mnogo lepsi od kraja.... a sve sto ima pocetak ima i nekakav kraj... | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 27 Avg 2008, 18:59 | |
| Slazem se sa zutaruzasadunava u opredeljenju prijateljstva oblikom ljubavi. Prijateljsvo jeste jedna od najpotpunijih ljudskih bliskosti, najmanje opterecena sa sebicnoscu, koja je, inace, svojstvena ljudima. U tom smislu sustinski razlikujem prijateljstvo od lepog, prijatnog dugotrajnog druzenja, drugarstva.
Svikli smo prijateljem nazvati drugara, valjda zato sto se dugotrajna drugarstva relativno lako mogu transformisati u prijateljstvo. Jednako kao u svemu sto nam cini ugodjaj u ljudskim odnosima, intezitet odnosa moze biti razlicit, samo ima onaj elemenat u nasoj dubini koji nepogresivo odvaja.
Vise puta sam (od bliskih ljudi) kritikovana zbog ovakvog poimanja, zbog tvrdnje da sam do sada stekla samo dva prava prijatelja i da ne verujem da cu ih steci jos. Ovo zaista ne znaci da imam previse probirljiv, jos manje negativan, neprijateljski stav prema ljudima koje smatram svojim drugarima. Prosto, to je nesto drugo, ispunjenije, blize i sasvim sigurno. | |
|
| |
Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Čet 28 Avg 2008, 09:36 | |
| Kad bi meni dali
Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam. Pola dana ja bih dao nekom ko je dobar, a slučajno sam.
Igrali bi, pričali bi nešto, trčali bi, skakali bi vešto ja i dobar, a slučajno sam.
Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam. Pola mesta ja bih dao nekom ko je dobar a slučajno sam.
Kišilo bi, dok mi koračamo, pola tamo a pola ovamo. Stavili bi dan pod kišobran ja i dobar, a slučajno sam.
Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam.
Brana Crnčević | |
|
| |
zvrchak Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Čet 28 Avg 2008, 09:40 | |
| - gorskooko ::
- Slazem se sa zutaruzasadunava u opredeljenju prijateljstva oblikom ljubavi. Prijateljsvo jeste jedna od najpotpunijih ljudskih bliskosti, najmanje opterecena sa sebicnoscu, koja je, inace, svojstvena ljudima. U tom smislu sustinski razlikujem prijateljstvo od lepog, prijatnog dugotrajnog druzenja, drugarstva.
Svikli smo prijateljem nazvati drugara, valjda zato sto se dugotrajna drugarstva relativno lako mogu transformisati u prijateljstvo. Jednako kao u svemu sto nam cini ugodjaj u ljudskim odnosima, intezitet odnosa moze biti razlicit, samo ima onaj elemenat u nasoj dubini koji nepogresivo odvaja.
Vise puta sam (od bliskih ljudi) kritikovana zbog ovakvog poimanja, zbog tvrdnje da sam do sada stekla samo dva prava prijatelja i da ne verujem da cu ih steci jos. Ovo zaista ne znaci da imam previse probirljiv, jos manje negativan, neprijateljski stav prema ljudima koje smatram svojim drugarima. Prosto, to je nesto drugo, ispunjenije, blize i sasvim sigurno. Potpuno se slazem sa tobom. Ti si bogata zena. Ja smatram da imam samo jednog prijatelja. Dugovi su nesto drugo... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... | |
| |
|
| |
| Prijateljstvo.... | |
|