Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| Prijateljstvo.... | |
|
+11komunikativn@ TREN Crna_ovca_chata Gea zutaruzasadunava gorskooko Lora dadaa neven SNEZA_ Sumadijacafee 15 posters | |
Autor | Poruka |
---|
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 11:30 | |
| Onda nam dodješ ''mito'', pazi sad: šta nudiš? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 20:30 | |
| MOZE I U NATURI ;) :opa: |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 21:31 | |
| - Storm_z ::
- MOZE I U NATURI ;) :opa:
ne može na odloženo? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 21:46 | |
| sad ili odmah |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 21:48 | |
| u međuvremenu, ako nije problem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sub 22 Mar 2008, 21:53 | |
| |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 23 Mar 2008, 09:40 | |
| Prijateljstvo blista u medjuvremenu | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 28 Mar 2008, 10:57 | |
| Ne treba prijatelja ceniti po pravdi nego po srcu.Čoveka najiskrenije volimo kada ga volimo zajedno sa njegovim nedostacima, čak kada ga volimo baš zbog njegovih nedostataka.Naš neprijatelj, to još nije naš naopasniji protivnik, jer često od neprijatelja napravimo docnije dobrog prijatelja. Ali lažni prijatelj, to je najgori i naopasniji čovek u našoj okolini.Neprijatelj nas gleda često samo kroz jadnu zabludu koje se docnije može da odrekne, i da je se najzad i sam stidi; ali nas lažni prijatelj gleda kroz svoju prirodu koja je poptuno suprotna našoj prirodi, i kroz svoje interese koji su savršeno nepromjenljivi sa našim dobrom i našim mirom.Najbolji prijatelji, to su oni u čijem društvu možemo da ćutimo, a da se ipak osećamo dobro kao da najsrdačnije razgovaramo.Sa neprijateljem se može razgovarati, ali se ne može ćutati. Tako je ćutanje jedna mera prijateljstva. (Dučić) | |
| | | Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 28 Mar 2008, 15:53 | |
| Hvala, Gorskooko na izboru teksta. Volim prijatelje, onakvi kavi su. Zboravila sam kako su ta prijateljstva pocela. Dugo mi treba da nekog nazovem prijateljem. Razliciti su od mene i izmedju sebe. Deo su mog zivota pa i kad ih kritikujem, a to radim cesto, zelim da im pomognem ili ukazem na neke druge puteve.
Evo sad idem jednoj drugarici da pomognem u spremanju stana posle renoviranja. Zelim da je pomognem i da se zajedno sa njom radujem njenom novom i lepom stanu. | |
| | | neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 28 Mar 2008, 17:23 | |
| - Gea ::
- Hvala, Gorskooko na izboru teksta.
Volim prijatelje, onakvi kavi su. Zboravila sam kako su ta prijateljstva pocela. Dugo mi treba da nekog nazovem prijateljem. Razliciti su od mene i izmedju sebe. Deo su mog zivota pa i kad ih kritikujem, a to radim cesto, zelim da im pomognem ili ukazem na neke druge puteve.
Evo sad idem jednoj drugarici da pomognem u spremanju stana posle renoviranja. Zelim da je pomognem i da se zajedno sa njom radujem njenom novom i lepom stanu. Tezina je danas u ovom teskim trenutku imati druga, njemu treba pomoc. To je teze, u biti najteza stavka vrovati onom kome je pomoc potrabana. Imad druga, mnogo drugova, divnih drugova... Autobusom cu doci do vas, nece te nas moci naraniri. Ali, uvek mi je potereban, taj novi. Dali se ja to dokazujem, ili sam izludio. Ne znam! | |
| | | Gea [*_-]
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pet 28 Mar 2008, 22:34 | |
| - neven ::
- Gea ::
- Hvala, Gorskooko na izboru teksta.
Volim prijatelje, onakvi kavi su. Zboravila sam kako su ta prijateljstva pocela. Dugo mi treba da nekog nazovem prijateljem. Razliciti su od mene i izmedju sebe. Deo su mog zivota pa i kad ih kritikujem, a to radim cesto, zelim da im pomognem ili ukazem na neke druge puteve.
Evo sad idem jednoj drugarici da pomognem u spremanju stana posle renoviranja. Zelim da je pomognem i da se zajedno sa njom radujem njenom novom i lepom stanu. Tezina je danas u ovom teskim trenutku imati druga, njemu treba pomoc. To je teze, u biti najteza stavka vrovati onom kome je pomoc potrabana. Imad druga, mnogo drugova, divnih drugova... Autobusom cu doci do vas, nece te nas moci naraniri. Ali, uvek mi je potereban, taj novi. Dali se ja to dokazujem, ili sam izludio. Ne znam! Nisam sigurna da sam shvatila dobro tvoju misao Mislis da se prijatelji sticu samo razmenom usluga? Mislim da se ona gradi vise razmenom emotivne podrske. Kad nam je tesko, imamo nekih dilema ili smo jednostavno srecni, potrebni su nam prijatelji da to podelimo sa njima, Mi smo srecni jer ne moramo placati psihologe, kao na zapadu, da bi nas neko saslusao. Nasi ljudi tamo negde tuguju najvise za tim. Jesmo specificni, balkanci. Volimo da znamo sve o drugima. Nekada to smeta ali u sustini je i dobro. Treba zadrzati tu jednostavnu ljudsku toplinu prema drugima a najvise prema bliskim prijateljima. | |
| | | neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Gea:: Ned 30 Mar 2008, 16:37 | |
| Gea:. Prijateljstva su Osecanja, gde se razlicitisti dipunjuju i smenuju o dobrobit druga. Malo je onih koji se mogu pohvatiti da ih imaju dovoljno drugova. Ja imam dosta drugova, prijatela, kad bih sakupio u jedan "bus", oni ne bi stali. Ne samo da slavimo kad je slava, hteo sam pisati, da si i pomazemo kad je potrebno, i da ih nikad nemam dovoljno. I zivot je takav, da je svaki dan jedan novi drug, neko novo poznanstvo. i jedan novi osmeh na usnama. Tesko je danas imati druga, u ovim teskim danima zivota, cesto drugu treba pomoc, kad mu ti ne mozes,pomoci, jer nemas, ali vredi pokusati. (Vise od 25. svojih, drugova sam uspio prosle godine zaposliti, dati im kakvu taku nadu, i vratiti im osmeh u oci).E, Jesam sretan...sretan! Ako si izneveren, toliko puta. Kako verovati drugu da mu je potebna pomoc. To je najteze, imati moc "Poverenja". I opet idem, pomazem, iskreno, srcem. ako ikako mogu... Nema tad mnogo mudrosti, samo srce. Kazu da sam nemoguc: Da nerviram, (Jucer rece SJaj) Da ih nerviram rekli su (SNEZA_, Lilja i SJaj). Znam, da sam nekad, "UZAS", samo u trenucima kad osetim dvosmislenost, praznoglavost,i na da sve neiskrenost. i laz. Tad znam da otputujem i peko granice ukusa. Od svega, mislim samo da sam brzopletim zakljucima, bio nepravedan ka, gorskooko i Storm_z. Kad bi forum, ili chat, bio jedan brod. Na tom brodu bi putovalo 7. putnika. - 1. PESIMISTA - za koga su dobre stvari samo mamac koji produzava njegovu patnju. - 2. EGOCENTRIK - ciji je moto - uzivaj danas - i koji se svojski trudi da zauzme najugodniji polozaj na brodu. - 3. OPTIMISTA - koji stalno posmatra horizont nece li ugledati obecanu zemlju. - 4. POSMATRAC - koji misli da je dovoljno sto belezi kretanje broda, ponasanje mora, foruma i njemu slicnih saputnika na brodu. - 5. AVANTURISTA - koji trazi razloge da opravda svoju potrebu za samoporicanjem i pomogne drugima. - 6. STOIK - koji jedino veruje u svoje spostveno odbijanje , da skoci preko ivice broda i sve okonca. - 7. DETE - i naizad "Dete" - tek rodjeno, savrsenih mogucnosti, kao sto ponekad biva savrseno ne upuceno - zalosno sveprisutno dete koji veruje da ce mu na kraju sve biti ojasnjeno, da svetlost mora naici posle mraka i zelena obala iskrsnuti na vidiku. :star: :star: :star: --- Ovo su prijateljstav koja mi mozemo, sebi priustiti. .... Svi pisu o prijateljstvu, a niko kakav mu je prijatelj, mozda iz spostvenog straha jer ih nema... Gea,- dopusti , prijatelju da pogresi, ako je iskren drug, tu gresku on (svoju), nikad nece oprostiti. :nev: | |
| | | neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 31 Mar 2008, 09:03 | |
| Potpuno se slazem sa gore navedenom prvom stavkom. Imam jednu prijateljicu, drugaricu od detinjstva. Od prvog razreda osnovne shkole, pa sve do kraja tada takozvane usmerene shkole sedele smoklupi zajedno. Zajedno smo odrastale, radovale se, zaljubljivale, svadjale, jedna drugoj kumovale, razvodile se..... kroz sve smo zajedno prolazile. Ne kazem da nas zivotni putevi ponekada nisu na trenutak udaljavi jednu od druge, medjutim i tada smo je dna na drugu mogle "da rachunamo". 34 godine se druzimo, pomazemo, jedna drugoj ispovedamo, teshimo. Malo li je? Ona je na prvom mestu, moje liste prijatelja. Posle nje je drugo mesto. Na njemu je moj prvi muz, verovali ili ne. razvedeni jesmo, deset godina unazad, ali znam da mi je prijatelj, isto kao shto i ja njemu jesam. Sve ostale, za koje sam smatrala i mislila da su mi prijatelji, prebacila sam na listu poznanika. neke od njih malo bolje poznajem i oni mene, a neka su "povrshna" poznanstva, slobodno mogu retji. Shta mi u svemu ovde pisanom i rechenom teshko pada. Prosto je neverovatno, ali mi se chini istinito, da svakodnevno imamo vishe vremena za neke tamo poznanike, uz njih provodimo svoje dragoceno vreme, a manje vremena svog svakodnevnog zivota posvetimo pravim prijateljima. Valjda smo svesni te chinjenice da se oni na nas nikada ne mogu izistinski naljutiti i ne zameraju nam te "sporedne" stvari. :star: :star: :star: Divno napisano o prijateljstvu: Ja s prijateljem, nikad nisam spavao. Mislim da je, s tom spoznajom, i saznjanjem da te, pozna i kao zenu i kao coveka, prijateljstvo vece, jer nema emocija, vec potreba za cistim prijateljem, za drugom... Ako, nema rata i kad si oprostimo svesni da ne mozemo vise zajedno ziveti. SNEZA_ moje | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 06 Apr 2008, 23:02 | |
| Jedini moji
Kemal Monteno
Veceras ce svi prijatelji moji doci i oni kojih nema i oni sto su tu nocas ce vrijeme kroz mene proci i pustiti trag na mome jastuku
Veceras ce prijatelji moji doci mladost i suze, ljubav, tuga i grijeh jedan po jedan pored mene ce proci pa tiho nazad u svoju sjen’
Jedini moji, ovu pjesmu pjevam samo za vas sta da vam drugo dam, tek’ ovaj stih i ovaj glas prijatelji moji, malo je nebo izmedju nas i znam da negdje moja pjesma dopire do vas
Veceras ce prijatelji moji doci mladost i suze, ljubav, tuga i grijeh jedan po jedan pored mene ce proci pa tiho nazad u svoju sjen’ |
| | | Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 07 Apr 2008, 19:04 | |
| PRIJATELJSTVO
* Ko ima jednog prijatelja taj je bogat, ko ima dve prijatelja taj je miljenik bogova, a ko misli da ima tri taj je budala. * Prijatelj se lako nade kad se peva i veseli, ali kad ti tonu lade vidiš ko ti dobro želi. * Naše je prijateljstvo poput dvorca od peska: teško ga je izgraditi, lako uništiti, prekrasno obnoviti! * Prijatelji su kao gromobrani - dok ne pocne oluja ne mislimo dovoljno na njih. * "Mnogi ljudi ce ti prolaziti kroz zivot, ali samo pravi prijatelji ce te voljeti i ostaviti trag u srcu." * Prijateljstvo, su zvijezda koje život krase..... zato ih treba cuvati da se nikad ne ugase!!!!!!!! * Nikoga ne možeš natjerati da te voli. Jedino što možeš uciniti je da dopustiš biti voljen. I nije najvažnije što imaš na putu života vec koga imaš na putu života. * Za prijateljstvo neznaš da ga imaš dok ga ne izgubiš. * Pogledaj me barem jednom, ispuni mi ovu želju, jer ja te još uvijek volim moj najbolji prijatelju. * Ako se ikad sretnemo, pružit cemo ruke kao prijatelji stari. Dignut cemo cašu za one koji se vole, jer mi to nismo znali. * A ko te netko pita od naše lubavi šta smo hteli, ti im reci da smo bili najbolji prijatelji. * Prijateljstvo je poput kule od pijeska. Teško ga je sagraditi, a lako izgubiti! * Nase prijateljstvo mi toliko znaci-kad se ti places i ja se placem, kad se ti smijes i ja se smijem, kad ti skocis s zgrade ja pogledam dolje i opet se smijem! * Nemoj me zaboraviti niti kada odeš daleko, kada sjecanja izblijede i kosa posijedi, sjeti se mene i moje recenice: SAMO PRIJATELJ COVJEKU NAJVIŠE VRIJEDI! ) * Tolko na svjetu ljudi a prijatelja nemam .... Mozda i bolje ovako jerbo svako samo zlo sprema !!! * Kad zelite snekim da se druzite prvo ga iskusajte kakav je, prije nego mu tajne otkrijete!! * 1000 je suza u mojim ocima bilo, 1000 je zelja koje mi zivot nije ispunio, malo je ljubavi koju osjecaju svi, a još manje takvih prijatelja KAO STO SI TI! * Vrijeme ide, sta nam zivot znaci, zajedno bi bili i bolji i jaci, ali zivot nisu snovi puni zelja, do smrti u meni imas prijatelja... * Ako ti ikad gorko zaplace oko, ako te neko povrijedi duboko, ako ti ikad zadrhti dusa, ako nema ko da te slusa, ako ikad vrisnes u snu, nazovi me i ja bicu tu! * Meni mozes reci sve, sve tajne i sve strahove, ljubavi bolne i srusene sne, meni mozes priznati sve, i kada si sretna i kada te boli, znaj da te tvoja drugarica voli. * Muško i žensko nikad nemogu biti prijatelji... samo se mogu je...ti! * Kad god tebe i mene nema, drugima smo najveca tema. Zele da nas raskinu hoce da nas ukinu. * Ako ti nista neznacim ja, bar me ne jebi sa svijuh strana. Srce najvise pati kad prijatelja ne moze da shvati. * Hej ba zasto se nejavis nekada ti znas moj broj prijatelju moj. * M.O. možda je ludo da te volim, možda ponizno da za ljubav molim al´jednog dana kada shvatiš rijeci moje saznat ceš da si izgubio nešto što je moglo biti tvoje! * Ako jednom budes sam, ostavljen i slomljen zivotom, ako ti suze poteku niz lice, ako se u svemu razocaras, uvijek cu bit uz tebe, jer moje je ime PRIJATELJ!!! * Kad covjek na los karakter promjeni od njega treba bjezati i samoga pustiti dok neshvati sta prijateljstvo znaci. * Prijetelja nemas danas, trazi se kod neprijetelja spas!!!! (Nemoj nikad to da radis) * Prijatelja lako nac sve jedan do drugoga samo cekaju nekoga. Koga ce u propast dovest i sa sobom u sramotu odvest. * Kad god sam te trebao bio si tu, ali na ovom svjetu je tolko dusmana da nam prijateljstvo razvaljuju. * Prijateljsto zlato vrjedi i zato budi iskren i ne stedi!! * Covek je bogat onoliko koliko ima prijatelja. * Ljubav je slijepa, prijateljstvo se trudi da nista ne vidi. * Jedna munja ne znaci nista na nebu u kojem su urezane godine, snovi i druženja, jer ljubavi dolaze, bivaju i gube se, a prijatelii traju kao i vjecnost... PUSTA! * Prijateljstvo je kao ptica u kavezu, ako ne paziš na nju odletjet ce! * Ljubav je velika, ali prijateljstvo je još vece. Ljubavi dolaze i odlaze, a samo pravi prijatelji ostaju! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Uto 08 Apr 2008, 15:10 | |
| Prijateljstvo je nesto sto treba zasluziti.Nigde se ne prodaje i ne poklanja.Za sve prijatelje i drage ljude |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Uto 08 Apr 2008, 19:25 | |
| ''Ko ima jednog prijatelja taj je bogat, ko ima dve prijatelja taj je miljenik bogova, a ko misli da ima tri taj je budala.'' Ja miljenica:)))) Neko pametan pis'o. Šalu na stranu. Pravi prijatelji su dar sa neba. I stvarno su baš retki. To su oni koji su sasvim naši, po svemu bliski, sa kojima možemo posve otvoreno ''sve'' znajući da smo shvaćeni kako treba i jeste, jednostavno ih volimo svim srcem, ništa ne merimo, ne vagamo, nikad se ne dvoumimo, svako iskušenje prebrodimo jer ne možemo drugačije. Naravno, dragi su nam svi ti ljudi sa kojim se rado družimo, i njih neformalno zovemo prijateljima, mogu biti posve po svim našim kriterijumima ali ih odvajamo od onih pravih upravo po onom nepogrešivom osećaju da nisu naši ''do dna''. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 09 Apr 2008, 11:10 | |
| Uvek sam bila baksuz po pitanju ljubavi.Negde usput,na ovim trnovitim stazama zivota,ostala daleko iza mene.Uvek se setim jedne stare pesme,Maje Odzaklijevske-Na dlanu mi pise da trenutak je konacno povoljan.Sad pocinje sve a ja mislim na kraj...Nepoverenje se uvuklo duboko pod kozu i ma koliko se trudila,nemogu to promeniti ali zato vera u prijateljstvo zivi i milislim da ce ostati duboko urezana u svim mojim porama.Prijateljstvo "ono"do dna je zaista retko.Ja nisam osoba koja tako lako otvara tajne svoje duse,one svoje unutrasnje strahove.Ne volim ni sa kim da delim svoje teske trenutke.To zakljucam duboko u sebi i najlakse se izborim sama.Ali ako mi neko pomogne u bilo cemu,ako sedimo danima i pricamo,ako mi isprica neke svoje tajne i osetim da me razume a nema pretvorenosti u svemu tome meni je i to prijatelj,ne do dna ali...Mislim da i prijateljstvo ima svoje oblike kao i ljubav.Prosle god.sam se srela sa sestrom koju nisam videla vise od 10.god.Nikad se nismo osetile kao rod,bile smo mnogo vise.Ona je zivela u KG.ali to nas nije sprecavalo da bas puno vremena provedemo zajedno.Mislim da nije postojao minut naseg zivota koji nismo podelile.Ali...udala se jedna,udala se druga,dosle obaveze.Napravio se presek.Cule smo se par puta i to je bilo sve.Jedno vreme nisam znala ni gde zivi.Letos smo najzad dobile priliku za taj susret.Jedino o cemu sam razmisljala i sto mi je kidala dusu bilo je:Da li cemo opet moci da otvorimo dusu jedna drugoj?Da li cemo imati o cemu da pricamo?A onda je tek dolazilo ono kako li izgleda,porodica i ostalo...Zeludac mi je igrao u grcu,suze navirale u oci.Znala sam da cu sresti sestru ali da li je taj moj prijatelj u njoj jos tu.Sam susret,razgledanje po gomili-hocu li je prepoznati,hocu li je osetiti kao nekad..Sve je bilo zivo jos uvek.U gomili sveta posle toliko god.osetila sam pogled i znala da je ona.Nista mi vise nije trebalo,sve se reklo samo.Imala sam utisak da cemo se ugusiti u tom zagrljaju ali se nismo pustale.Deca su znala i moja i njena sve.Plakali su sa nama.Sada da me pitate da li su to bile suze olaksanja,radosti ili tuge ne bih umela da vam kazem.Olaksanje-sestra,prijatelj jos uvek postoji.Radost-najzad smo se srele,videla sestrica i sestricinu,vec zrele ljude.Tuga-izgubljene godine koje smo mogle provesti zajedno.Tu noc smo celu presedele na terasi.Kikotale se,plakale kao nekad...Opet smo bile one iste.Mesale su se suze i radovanje.Posle 15.dana smo se ponovo rastale ali opet neispricane,zeljne jedna druge,ali punog srca.Klinci su se strasno zblizili sa njenom decom,to mi je tek pricinjavalo zadovoljsto.Gledajuci nase cere kako cucore,imala sam utisak da smo to nas dve nekada i osmeh mi nije silazio sa lica.Mozda ce neko reci to su rodbinske veze,mozda...Rodbine kao i ljudi oko nas ima dosta ali za mali boroj njih mozemo reci da su nam prijatelji a najbitnije je osecaj,da neko osetis bas tako. Ponese me osecanja,raspisah se,eto Htela sam reci da verujem u prijateljstvo,bezobzira na sve zamke koje zivot ume da nam pripremi. |
| | | Gea [*_-]
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Sre 09 Apr 2008, 19:10 | |
| Hvala ti Storm sto si nam podarila svoju toplu pricu o prijateljivi i vasem susretu. Ljudi kad se razumeju, zavole kao prijatelji, podele svoja najiskrenija osecanja ostaju uvek u toje emocijalnoj bliskosti. Vreme ne druzenja nece ugroziti tu bliskost. Ma koliko se budete retko vidjali u zivotu uvek cete imatu taj dozivljaj srece i bliskosti, dva prijatelja pri svakom susretu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Čet 10 Apr 2008, 12:36 | |
| Ovo je prica o dvojici drugara koji su se setali zajedno po pustinji. Odjednom uz put su poceli da se raspravljaju, i jedan je udario drugog. Udareni se osetio povredjen, ali bez reci napisao je ovo na pesku...
"DANAS SAM DOBIO UDARAC OD MOG NAJBOLJEG DRUGA"
Produzili su tako sve dok nisu nasli jednu oazu gdje su odlucili da se okupaju. Onaj sto je dobio udarac zamalo sto se nije udavio kupajuci se, ali zivot mu je spasao onaj drugi. Kad je dosao sebi taj, sto se zamalo nije udavio, izgravirao je na jednom kamenu:
"DANAS MI JE NAJBOLJI DRUG SPASIO ZIVOT!"
Drugar koji je udario svog najboljeg prijatelja pitao ga je: "Kad sam te udario ti si napisao na pesku, a sad graviras na kamen, zasto?"
Drugar mu je odgovorio: "Kad neko napravi lose, to treba da zapisemo na pesku da bi vetrovi izbrisali, ali kad neko uradi dobro, to treba da izgraviramo na kamenu da nista ne moze da ga izbrise!"
NAUCI SE DA ZAPISUJES "RANE" NA PESKU, A "SRECU" UGRAVIRAJ NA KAMEN |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Čet 10 Apr 2008, 15:19 | |
| Storm, slažem se u baš svemu sa Geom, da ne ponavljam. I dobro je da si se ''raspisala'' jer ovo što si napisala ima divan sadržaj i snagu. I upravo tako, kako si to lepo rekla - prijateljstva imaju različite oblike i istovremeno svi ti oblici - toliko razlika, finesa, koliko i ljudi... Dobro razumem i ono da je sestra sestra, a da je sestra i prijatelj nešto više (kad to za potrebe razumevanja i inteziteta odvajamo). I tačno je da - ma koliko dugo nismo videli prijatelja, kad se sretnemo, nastavljamo dalje bez zadrški u sebi, kao da smo se juče rastali. Samo je šteta, što u tom ludom tempu nemamo više vremena, ili bolje organizacije, pa da se istinski jedni drugim (ne samo u prijateljskim, no u svim vrstama ličnih odnosa) istinski posvetimo i tako punije živimo. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 19:48 | |
| Svako jutro kada se probudim imam izbor.Izbor s kojim odlucujem o ostatku dana.Odlucujem hocu li taj dan provesti ponosno s osmehom na licu ili cu pognuti glavu.U vecini slucajeva izaberem osmeh i ponos.Zasto? Razlog je jedonostavan.Razlog je u prijateljima.Prijatelji su ti koji mi izazivaju osmeh na lice i zbog njih se osjecam takon ponosno. Oni su ti koji mi pruzaju podrsku u svemu.Nisam uvek imala prave prijatelje i mnogo puta sam se razocarala u osobe za koje sam mislila da su mi prijatelji.Nije mi zao sto sam se razocarala toliko puta,jer sada ne bi znala ceniti to pravo prijateljstvo.Oni su bili tu kada mi je bilo najteze,kada nisam imala snage ustati se iz kreveta i samo su mi oni tada znali izvuci osmeh na lice.Tada nisam znala kako im zahvaliti,a oni bi mi samo rekli-tvoj osmijeh nam je najveca hvala.Od tada retko kada mi osmeh sidje s lica.S osmehom i lepom recju sva vrata ovoga sveta su mi otvorena a sve zahvaljujuci dobrim osobama koje nazivam prijateljima.Moji prijatelji znaju da me mogu zvati kad god im je nesto potrebno.A ja znam da mogu racunati na njih jer su mi to dokazali.U situacijama kada mi osmeh sidje s lica,moj dragi,stvarno dragi prijatelj nadje nacin kako da mi izmami osmeh na lice, makar mali, on uradi nesto ludo nesto orginalno. On mi je najbolji prijatelj kojem cu uvek biti zahvalna. |
| | | neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 20:30 | |
| Prijateljstvo je san, i zivotno delo savkog coveka, i onog loseg o onog dobrog. Imati prijatelja, je biti nekom prijatelj. ( I ja umem biti iskren prijatelj ) neven | |
| | | Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 20:37 | |
| Kad dodu teski dani i napuste te svi Napisi dve-tri reci, znacu gde si ti Pomoci cu ti tad ko prijatelj i brat Znaj i u dobru i u zlu, bicu tu.
Kad budu s tobom grubi i nanesu ti bol Ti nemoj da se plasis, ja oseticu to I najbolje sto znam, ucinicu to nekad Znaj i u dobru i u zlu, bicu tu Znaj i u dobru i u zlu, bicu tu.
Osloni se na mene sad ti, veruj mi sve Dajem ti svoju rec Znaj i u dobru i u zlu, ja bicu tu Da te tesim i nasmesim.
A kada nades mir kraj nekog drugog ti Povuci cu se tad i srecan bicu ja Podelit cu s tobom sve i cuvacu tvoj mir Ali stati necu ja na tvoj put Znaj i u dobru i u zlu, bicu tu.
Osloni se na mene sad ti, veruj mi sve Dajem ti svoju rec Znaj i u dobru i u zlu, ja bicu tu Da te tesim i nasmesim.
Bicu tu, veruj mi, veruj sve ... Veruj mi, osloni se na mene ti ... Bicu tu, veruj mi, veruj sve ... I u dobru i zlu bicu tu, veruj mi ... Veruj mi, osloni se na mene ti ... Bicu tu, veruj mi, veruj sve ... I u dobru i zlu bicu tu, veruj mi ... Veruj mi, osloni se na mene ti ... | |
| | | Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 20:38 | |
| - neven ::
- Prijateljstvo je san, i zivotno delo savkog coveka, i onog loseg o onog dobrog.
Imati prijatelja, je biti nekom prijatelj. ( I ja umem biti iskren prijatelj ) neven Uredu nevene nemoras se potpisivati,pise u avataru da si ti. | |
| | | neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 20:52 | |
| - SJaj ::
- neven ::
- Prijateljstvo je san, i zivotno delo savkog coveka, i onog loseg o onog dobrog.
Imati prijatelja, je biti nekom prijatelj. ( I ja umem biti iskren prijatelj ) neven Uredu nevene nemoras se potpisivati,pise u avataru da si ti. --- To je samo, da nisam prepisivao, to je moja pisana rec --- | |
| | | TREN Prijatelji
Broj poruka : 207 Location : iza oblaka Datum upisa : 07.04.2008
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Ned 13 Apr 2008, 20:55 | |
| Priyately ye swako kome se dayemo i ko se daye nama!Priyatelye biramo,ali i mi moramo biti izabrani! :AA:
....TREN.... | |
| | | neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 14 Apr 2008, 16:10 | |
| - TREN ::
- Priyately ye swako kome se dayemo i ko se daye nama!Priyatelye biramo,ali i mi moramo biti izabrani! :AA:
....TREN.... Prijatelj je iskusenje, vernosti, topline i njeznosti. Prijateljstvo je podrska, iskrenost, i vernost. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 14 Apr 2008, 16:23 | |
| Prijatelj je onaj kome poklanjas celog sebe a ne trazis nista za uzvrat__________v |
| | | neven Prijatelji
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... Pon 14 Apr 2008, 18:58 | |
| - Storm_z ::
- Prijatelj je onaj kome poklanjas celog sebe a ne trazis nista za uzvrat__________v
-"ako ti kazu ruznu rec perom cu ih zdrobiti. Ako to kazu lepu rec, jos lepsom cu ih nahraniti." vn. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Prijateljstvo.... | |
| |
| | | | Prijateljstvo.... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|