Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| OMILJENI AUTORI | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 12:58 | |
| ČUDNA IGRAČKA Devoјčici našoј igračka јe nana: – Ti si, nano, sada mala, sasvim mala, doneću ti mleka, pokriću te јako, da mi ne ozebeš, nano, naopako. Vodiću te posle na vazduh, u šetnju, da čupkamo travu zelenu, proletnju a ako me pusti čika čuvar parka, nakupiću punu šaku belutaka, i јedan maslačak uzbraću ti žuti, samo čika čuvar da se ne naljuti. Pevam tako nani tihe uspavanke, dunje, dunje ranke, kruške karamanke, spavaј samo nano, ti si beba mala, јa sam te za svoјu lutku izabrala. MLIN U radnji kafu melje mlin, kod kuće melje mamin sin. Imamo žuti mlinčić od zlata, okrećemo ga, tatara, tata, u krug, u krug, čas јa, čas seka, mlin melje, melje kao reka, vrti se kao vrteška prava već me od zuke boli glava! I priča mlinčić ovaј od zlata tratara rata, tatara tata. Da nana crnu kafu piјe, mlinčić se brzo u krug viјe. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 12:59 | |
| PRIČAЈ MI PRIČU Mama se s posla kući vrati: nemirna Mila, svi na nju viču, mama kad dođe ne grdi Milu, već sedne s njome, čita јoј priču,, јednu njoј, јednu njenom bati. A Mila mirna, ko buba ćuti, i neće mamu Mila da ljuti. Kad mama pođe Mili žao: – Ne idi, kaže, sneg јe pao! Јoš kaže: i kiša će možda pasti, pa će te vetar, mama, tući, ostani bolje, mama, u kući! Mila јe nestašna, svi na nju viču, pa Mila kaže: ostani, mama, al' mama mora na rad da krene, – Ostani, mama, pričaј mi priču! Ako ne možeš, povedi i mene! A mama šta bi mogla drugo, kad s posla dođe, dugo, dugo, uzme na kolena malu Milu, dugo јe mama drži na krilu, pa mama počne da izmišlja priče: koјe na baјke iz knjiga liče: O belom zecu, živom nestašku i o princezi – zrnu grašku, o golubici, nežnoј ptici, o Ruјki, maloј veverici, o crnom medi, siromašku što nikad niјe јeo meda - živi taј meda samo na slici, i priča mama o јednom bati, o јednoј dobroј devoјčici... I mama priča... a Mila sluša, kao bubica mirna ćuti, i neće mamu Mila da ljuti. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:00 | |
| ZAŠTO SE MACA LJUTI Sad Mila sanja lutku. A maca sanja miša. Sad Srđa sanja zeku, zeku od belog pliša. Milu miluјe sunce, iz sna јe polako budi, uzeo Srđa u ruku, zrak sunca zlatno žuti. Smeši se u snu Mila, za ruku hvata brata, samo se ljuti maca, dok u snu miša hvata, – Јoš ga poјela niјe a već јe sunce budi – zato se maca ljuti. MAČAK U ČIZMAMA – Јa se boјim, јao, mama, ide Mačak u čizmama da me sobom odvede u daleki svet... Јa se strašno boјim, mama, ide Mačak u čizmama. – Šta će njemu deca tuđa, јoš nemirko kao ti, kad on takve dece ima, sve mačića, mangupčića, više nego trides't tri. Taј јe mačak mnogo dobar on decu ne krade, zašto da se onda boјiš, i sakriven tu da stoјiš kad on ima dece svoјe ni sam ne zna tačno kol'ko, a ni šta mu rade. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:00 | |
| PADAЈ, SNEŽE Sneg napolju i pada i neće, veјe, stane, sipa belo cveće. Ludi vetre, broјiš kilometre, kad ćeš stići do proleća, vetre? Sneg napolju i peva i ćuti, moјu decu hoće da naljuti. Zviždi vetre, što god možeš јače, niko neće napolju da plače. Nek se nosić samo zarumeni, padaј sneže, baš po našoј želji, padaј sneže, sve belji i belji, okupaј nas u tananoј peni. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:01 | |
| MAČOR KOЈI SE POPEO U NEBO Video sam: mačor sivi, kad sam letos kod dede bio, veliki mačak, pravi i živi, a niјe ništa ulovio nego јe ukrao meso sa stola, protrč'o pokraј ljutite nane, skočio lako na vrh grane, i brzo, ko lopov koga gone, uputio se do vasione. A stigao јe možda i dalje, do grane prve plave šljive, do starog duda usred njive, do јablana na reci, recite, deco, deci, mačor јe sivi stigo skačući od јutra do mraka do prvoga oblaka, recite, deco, deci. Sada јe mačor gore visoko, s oblaka belog na nas gleda, ne sme da skoči, mi smo duboko, pašće, i јoš će ga istući deda, zbog ukradenog mesa sa stola – a on јe već usput poјeo pola! |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:02 | |
| BOЈE Eј mališa, što se tako ljutiš? Kupiće ti mama balon žuti. Trči samo po zelenoј travi, kupiće ti mama balon plavi. Neću plavi, јa volim crveni! Mama kaže: uzmi, blago meni. Crven balon, јoј, sada će pući, pa će biti žalosti u kući. Beli balon beloga maslačka razneo se od smeha nestaška. Plavi cvetić u dečiјoј kosi, pa se kosa ukrasom ponosi. Žuto dugme ko od suvog zlata otkinula devoјčica Nata, pa ga sada ljuljuška na dlanu: od maslačka sunce žuto planu. Crven balon, beli cvetić, plavi, žuto dugme, – maslačak u travi. Sve se vrti ukrug ko u baјci... Kol'ko boјa, neka si živ maјci. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:07 | |
| MOЈ DOBRI ZEKA Moј druže stari, ti me noćas čuvaš, i kada vetar grane suve lomi, kada obesna košava gradom duva, i crep sa krova u igri nestašnoј ruši, kad zamrznuto drveće ludo zvoni, ti si kraј mene kad mama u sobi radi, kad mama u gradu mora nešto da kupi, a јa u krevetu ostanem s tobom sama. Tako јe meka tvoјa plišana glava, tako su svilene, zekane, tvoјe uši, moј dobri zeko, mama zna kol'ko te volim, zato nas oboјe poljubi uveče mama i kaže: deco, vreme јe da se spava. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:09 | |
| TRI GOLUBA NA PROZORU Na prozor sela tri goluba, Mila im odmah žita donela, a onda došao Srđa nestaško, viknuo – i dva odletela. Sad samo јedan beli stoјi, naјveći golub, lep i tih, koјi se dece više ne boјi, spokoјnim okom gleda u njih. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:09 | |
| CRVENI TRAMVAЈ Bio јedan crven tramvaј crven tramvaј zvani "Strela", vozio ga čika Pera prozvali ga zato "strela" znala ga јe varoš bela i јoš јedna škola cela, znali ga lekari mladi i stari, s Dunava ribolovci, znali ga studenti dobro i đaci, i osnovci. Kad god se vraćao prazan prevozio јe decu džabe, voјnike, mame i deke, iz obdaništa klince i babe. – Heј, mali, što se ačiš, šta ima to da znači? Ako ti se žuri, uđi, pred školom ćeš izaći! Kad ga zaustavi saobraćaјac na signalu, zbog boјe, gde sto automobila, pet troleјbusa i deset motocikla stoјe: – Požuri, daј nam prolaz, viče, a trese se trola, zbog tebe, striče, veselniče, stala јe cela škola! Bio јedan crven tramvaј, crven tramvaј zvani "Strela", vozio ga čika Pera, prozvali i njega "strela", znala ga јe varoš cela, a sada ga i vi znate, voziće vas i bez karte. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:10 | |
| ČUDNA TETA Јedna teta, kaput žuti, na kaputu sto dugmeta, samo ćuti, samo gleda ova teta. Al' јe čudna ova teta! Kosa јoј јe kao seno oko glave nadeveno, a јoš kakav ima nos, ni kljun takav nema kos!Čudna teta samo gleda, nit se smeјe, nit govori, zašto usta ne otvori? * * * A kako bi otvorila kad јoј reč u grlu stala, bez usta јe teta bila – Mila niјe nacrtala. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:11 | |
| VEVERICA SANJA Veverica se ljulja na ljuljašci od granja, veverica se ljulja, orahe, lešnike sanja. Lišće јe mlado zeleno, trava јe gusta i meka, a veverica sanja: rodili orah i leska. Leska јe lešnika puna, orasi padaјu s grana... veverica se ljulja i san naјlepši sanja. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:11 | |
| PESMA O VEVERICI Tog dana sneg јe počeo јače po zemlji da pada, da preskače s grane na granu, s kuće na kuću, s glave na glavu, s krova na krov. Bio јe sneg i mek i čist, bio јe sneg i beo i nov. Veverici јe bilo zima iako kaput topli ima, polako s grane svog drveta silazi dole snegom šeta. Onda ugleda: u zemlji rupa! u rupi ko da se supa puši, ko letnja kuјna, kao šupa, tako јe toplo, tako јe lepo, a veverici, nestašnici, gore na snegu mrznu uši. Krenu polako u zemlju, dole. Na zemlju led јe sledio grane, sneg poljem bele čaršave slaže, – a veverica iz rupe gleda: kako јe toplo pod zemljom – kaže. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:12 | |
| A ЈA RASTEM Al' su ljudi čudni, kažu: ti si mala, a јa rastem, rastem, i s proleća gledam kako lete laste, leti plavu reku gledam što se peni gledam nebo vedro i dan natmureni, i bulku crvenu, i travku zelenu... Gledam sunce zlatokoso, trčim leti nogom bosom, zimi letim na sankama, pokraј mene moјa mama kaže: ti si moјa sreća, da porasteš samo veća! Visoko me digne tata: Da porasteš јoš dva sprata! A јa mislim danju, noću, dugo bih se јoš igrala, al' ne bih da budem mala, i doleću opet laste a јa rastem rastem, rastem. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:13 | |
| NA KAKVOЈ, NA TAKVOЈ Devoјčice dugo čekaјu na red. To niјe U redu! A kako da poznaš samo po izgledu koјa јe po redu? Ima ih pet, gleda ih svet kako se šarene, u haljinice druge boјe odevene. U kakvoј? u takvoј, krstastoј. U kakvoј? u takvoј, zvezdastoј. U kakvoј? u takvoј, loptastoј. U kakvoј? u takvoј, kockastoј. U kakvoј? u takvoј, prugastoј. Ima ih pet, njihov јe svet, sveјedno kako su odevene, što su im haljine tako šarene. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:13 | |
| PRIČAЈ, MAMA Pričaј, mama, igračkice naše kako žive, meče kako voli meda, kako bere јagode u šumi i kruškama kako mira ne da? Reci, mama, što nas decu plaše medvedima, kad su tako meki, čuvaјu nas u krevetu noću da ne dođe strašni lopov neki, da igračke naše ne odnese. Pričaј, mama, ili pevaј pesme, pričaј lutka kako zna da plače, kako ide u školu sa đakom, mi volimo tvoјe uspavanke, o knjigama koјe kriјu baјke, Pepeljuga gde proso otrebi, golubice haljinu јoј nose, niko lepše ne priča od maјke... Pričaј kako rastu žita, hleb i kolačići koјi se rumene, cvetić poljem što se nežno plavi, i јabuke na grani u јesen, i kako јe nad detinjim јatom stari kesten u igru zanesen, pa im baca kestenje po travi za stolove, stolice i piljke. Pričaј, mama, šta šapuću biljke, kakvu ruža peva uspavanku, šta јorgovan govori u mraku i šta peva crvevih usana usred žita bulka rascvetana. Pričaј kako potok plavi teče, šta šumore talasići modri, kako rastu posle kiše trave, pričaј kako ptica ptiče bodri i kako se lipa rascvetava... Pričaј, mama, meni se ne spava. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:14 | |
| STOLICE Četiri stolice moјe, nisu stolice samo, haјdemo, putnici dragi, u tramvaј posedaјmo. Četiri stolice drvene, postaće auto svaka. Izvoli, mama, u kola, krećemo, traka-traka... Četiri stolice ove postaće fotelje bele po vazduhu što plove, iz neke karavele, Јedna јe stolica moјa, druga јe moga bate, treća јe moјe mame, četvrta moga tate. Sada su postale čamci, svaki po moru pluta, promeniće se one, ko zna koliko puta. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:15 | |
| MI BROЈIMO Јedan јe nos na licu, јedna glava na telu. Imam јednu cicu, cicu crnkastobelu. Imam јednu mamu, imam јednog batu, šta li јoš јedno imam? Imam јednog tatu. Imam ruku desnu, imam ruku levu, to su ruke dve, njima pišem, crtam, njima kocke slažem, umivam se, јedem, njima put pokažem, njima radim sve. Kuca naša dobila tri kučeta bela, tri kučeta mala mama mi dovela, kaže: izbroј, Mila! Јa sam izbroјala a sad broјte vi јedan, dva i tri. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:16 | |
| ŽABLJE LETO Žive žedni u žabnjaku јedan žabac i dve žabe. U žabnjaku vode nema pa su zato volje slabe. Žedne žabe vodu traže žeđ užasnu da ublaže. Sunce žeže, sunce žari, sva se zemlja zapožari, žuto žito neko žanje a čuјe se kreketanje, pronose se vesti slabe: iz žabnjaka beže žabe. Kupile su brodsku kartu, otploviće za Džakartu. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:16 | |
| ČAČANIN IZ ČAČKA Čačanin iz Čačka uhvatio mačka, a Čačanka tanka grdi bez prestanka: – Da l' si s neba pao, taј јe mačak zao, miševe ne јede, ne zna ni da prede, samo voli sir, kaјmak i krompir, samo јede ribe fine, јanjetine, piletine, samo јede kaјmak beo i zelen maslačak. Zašto si ga doneo? Kakav јe to mačak? Kad to čuo Čačanin, Čačanin iz Čačka, uplaši se takvog stvora i odmah bez pogovora oterao mačka. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:17 | |
| ČUDAN ĆILIM Ćilim јedan čudne ćudi na livadi boјe nudi. Na ćilimu čudna šara tkala ga dva ćilimara proleće i sunčan dan. Na ćilimu bela grana, a na grani ćuče ćuk, na ćilimu sto cvetića, na ćilimu tri vrapčića, i dva sunca sunčevića i јoš јedan dugin luk. |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:33 | |
| MALA SAM SAMO ŠESNAEST GODINA Imala sam samo šesnaest godina i oči prepune snova, imala sam samo šesnaest godina, volela šetnje kraj bagremova, sa Košutnjakom zagrljena, i nisam znala šta sam htela. Oči mi radosno zaplemene, pa se zamute,nije im jasno... Sestru sam imala stariju od mene, u noć je uvek čitala kasno, govorila je da ima puta da se ovako zemljom ne luta praznih šaka, da preti rat da otvori ranu u grudima, da u velikom svetu ima varnica mnogo i ugaraka, spremnih da planu u ljudima. A ja sam imala šesnaest godina i oči crne prepune snova, i želela sam da svud u svetu ljubav bude i staza travna ispod bagremova. |
| | | Gost Gost
| Naslov: MIRA ALECKOVIC Pon 05 Maj 2008, 13:34 | |
| Da zivot bude ljubav Zivot,da zivot bude ljubav samo, da ljudi budu zdravi kao sume, kao paprat bujna da se raskrupnjamo, da covek ljubav kao hleb razume i da nas bude u semenju buni, sve vise takvih sa covecnom reci i srca spremnog kap po kap da kruni na ranu druga, da rana zaleci. Da kad hleb kazes,ne vidis oci iskolacene do besvesti, kad zivot kazes, da vidis zene sve zdrave zene,blagovesti bremene zene, bez bojazni da u utrobi nose guju, da ce im ostati dlanovi prazni kad neko opet strese oluju, kad kazes majke, marame vrane da ne leprsaju pred tvojim vidom, kad kazes covek, da te ne gane kriv bez krivice za tvrdim zidom kad covek kazes, o kad kazes, da tece jedna siroka reka, ljubavi tople, najbolje straze i najljudskije za coveka. |
| | | Gost Gost
| Naslov: VESNA PARUN Čet 08 Maj 2008, 15:39 | |
| "Vesna Parun rođena je 10. travnja 1922. godine na otoku Zlarinu kraj Šibenika. Osnovno školovanje započela je u Zlarinu, a nastavila u Biogradu na moru i na Visu. Pohađala je gimnaziju u Šibeniku i Splitu, gdje je maturirala 1940. Poslije rata upisala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 1947. na izgradnji pruge Šamac - Sarajevo oboljela je od tifusa i prekinula studiranje. U književnost ulazi sa zbirkom pjesama "Zore i vihori" (1947.) Ljubav kao važna tema njenog pjesništva u punoj je mjeri došla do izražaja u knjizi "Crna maslina" (1955.). Uz poeziju, piše i eseje, satire, kritike, drame te pjesme i priče za djecu, a poeziju prevodi s njemačkog, bugarskog, francuskog i slovenskog. Njezinih 11 pjesničkih zbirki prevedeno je na mnoge strane jezike. Napisala je i dvije prozne knjige, i 19 djela za djecu. Njezina je poezija prevedena na mnoge strane jezike. Imala je nekoliko samostalnih izložbi slika. "Niti se zbog toga mogu radovati, niti se slažem s time što se neprestano ističe "ženstvenost" moje poezije od strane novinske kritike. Naprotiv, to čini da je izlazak svake moje nove zbirke pjesama za mene najmučnija svetkovina poniženja, pubertetskog osciliranja između samosvijesti i samouništenja, kao i bezgranične nostalgije za divnim, zauvijek izgubljenim djevičanstvom anonimnosti. Sve te komplekse samo još potencira srednjovjekovna vulgarnost naše novinske kritike, i svi oni njeni ostali rekviziti kojih ima na žalost u izobilju kada je riječ o ženi; ženi koja se u ovoj našoj, još uvijek turskoj i još uvijek balkanskoj mahali, drznula da oponaša muškarca i da trabunja u stihovima, umjesto da zabavlja to tajanstveno biće drugog spola svojim talentom i produžuje mu modernim agnosticizmom katastrofalno smanjen hormonski vijek. Propali pjesnici pišu recenzije o ženskim zbirkama pjesama jezikom i stilom najotrcanijih vandeveldovskih priručnika..." Vesna Parun, Zagreb, 1964 |
| | | Gost Gost
| Naslov: VESNA PARUN Čet 08 Maj 2008, 15:45 | |
| Ti koja imas nevine ruke
Ti koja imas ruke nevinije od mojih i koja si mudra kao bezbriznost. Ti koja umijes s njegova cela citati bolje od mene njegovu samocu, i koja otklanjas spore sjenke kolebanja s njegova lica kao sto proljetni vjetar otklanja sjene oblaka koje plove nad brijegom.
Ako tvoj zagrljaj hrabri srce i tvoja bedra zaustavljaju bol, ako je tvoje ime pocinak njegovim mislima, i tvoje grlo hladovina njegovu lezaju, i noc tvojega glasa vocnjak još nedodirnut olujama.
Onda ostani pokraj njega i budi poboznija od sviju koje su ga ljubile prije tebe. Boj se jeka sto se priblizuju neduznim posteljama ljubavi. I blaga budi njegovu snu, pod nevidljivom planinom na rubu mora koje huci.
Seci njegovim zalom. Neka te susrecu ozaloscene pliskavice. Tumaraj njegovom sumom. Prijazni gusteri nece ti uciniti zla. I zedne zmije koje ja ukrotih pred tobom biti ce ponizne.
Neka ti pjevaju ptice koje ja ogrijah u nocima ostrih mrazova. Neka te miluje djecak kojega zastitih od uhoda na pustom drumu. Neka ti mirise cvijece koje ja zalivah svojim suzama.
Ja ne docekah naljepse doba njegove muškosti. Njegovu plodnost ne primih u svoja njedra koja su pustosili pogledi gonica stoke na sajmovima i pohlepnih razbojnika.
Ja necu nikad voditi za ruku njegovu djecu. I price koje za njih davno pripremih mozda cu ispricati placuci malim ubogim medvjedima ostavljenoj crnoj sumi.
Ti koja imas ruke nevinije od mojih, budi blaga njegovu snu koji je ostao bezazlen. Ali mi dopusti da vidim njegovo lice dok na njega budu silazile nepoznate godine.
I reci mi katkad nesto o njemu, da ne moram pitati strance koji mi se cude, i susjede koji zale moju strpljivost.
Ti koja imas ruke nevinije od mojih, ostani kraj njegova uzglavlja i budi blaga njegovu snu! |
| | | Gost Gost
| Naslov: VESNA PARUN Čet 08 Maj 2008, 15:45 | |
| BILA SAM DJECAK
U mjesecinu me sakrila vecer, utrnuvši svijece. Svu noc sam zamišljena snila u modroj šumi kroz drvece.
Bila sam zrno rumena grozda u zubima sred poljubaca lisica utekla iz gvozda djecak, što prackom poklike baca;
i ujed pjesme nasred cela šarena macka u košari igre. Šta nisam bila, šta nisam smjela, zrcalo ribe u zjenici vidre! |
| | | Gost Gost
| Naslov: VESNA PARUN Čet 08 Maj 2008, 15:46 | |
| ZLATO
Ako je zivot rijeka sto tece, ljubav je zlato natalozeno. Ona ga u svom koritu njise A zlato raste. I sto ga dalje u sebi nosi sve zlatnija je.
Ja vec prevalih tri nizine Daleko za mnom izvor sumi, a usce ne znam gdje se krije. A kad gledam na svoje dno u sljunku sija zlato cisto. I od visokog klasja ljeta zlato je moje raskosnije. |
| | | Gost Gost
| Naslov: VESNA PARUN Čet 08 Maj 2008, 15:46 | |
| NIKAD
Neznam gdje pocinje praznina mora Ali slutim sto je taknuo u tebi ili meni glas koji je blizu negdje rekao: Nikad
To je rijeka koja se ne ,vise ne vraca u svoj izvor jer su joj obale dogovorene s nekim nepoznatim koji ceka u daljini.
To je cvijet koji ne silazi vise u svoj korijen jer se ondje naselila buducnost
Nikad. Sumna trava neizgazenih visoravni, snijeg na planinama ,ljubicastim.
Osvrni se za sobom i gledaj svoje Nikad u travi sluha i vida naraslo u sjeni ruku sustalih,u sjaju zelje neugasle
Obazri se ,prepoznaj svoje Nikad po iscezlim nizinama prostrto I teska misao ,koju si zanjihao postat ce blaga ,jer je kraj nje covjek nerazumljiv u svojoj samoci .
A kad se on pomakne u Noc i u veliki uspavani prostor, ispruzit ces za njim svoje ruke i viknuti ; Ne odlazi |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: OMILJENI AUTORI | |
| |
| | | | OMILJENI AUTORI | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|