| Ljubav i hrabrost | |
|
+5Garavo jare gorskooko Gea SUZANA_NIS ljiljana 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| Naslov: Ljubav i hrabrost Sre 27 Avg 2008, 21:29 | |
| Da li je istinita ona izreka "Prava ljubav je samo za hrabre"? Koliko je potrebno hrabrosti da bi se volelo i zasto je u opste to tako? Da li je danas mnogo solo devojaka i tipova upravo iz tog razloga sto nemaju hrabrosti da vole niti da se jednostavno opuste i puste da neko voli njih? | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Uto 30 Sep 2008, 11:16 | |
| Treba imati mnogo mudrosti,pa znati ostariti bez ruznotje,bez pakosti i bez tuge,tri kobne stvari koje idu zajedno.
Jovan Duchitj | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Uto 30 Sep 2008, 21:01 | |
| Ja bila hrabra i mislim da mi je dosta. | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 15 Okt 2008, 08:45 | |
| Jeste istina. Sve bi bilo lako da smo sposobni voleti bezuslovno, ali definitivno nismo.
Taj strah od ljubavi je jedan od najjacih, bio on realan ili imaginaran. Valjda zato sto tu hteli, ne hteli, nekontrolisano ulazemo celog sebe sa onim najtananijim delom koji se najlakse povredi.
Cudno je kako lako zamerimo partneru toliko toga sto sa smeskom tolerisemo detetu, roditelju, rodjaku, prijatelju, kolegi ...
Verujem da oba partnera govore istinu da vole, da ce uvek voleti, jer tada kada to cine, zaista tako osecaju. Steta je sto snagu tih osecanja zatrpamo svim bezvrednim banalnostima, ovako isprepadani, ubedjeni da se svet vrti oko nas... Voleti je osnovni razlog za ziveti. Doziveti istinsku ljubav je dar sa neba, treba mu se otvoriti. Da li ce boleti, pa to ne mozemo znati unapred, pa ako bude bolelo, neka boli, vredi tog ispunjenog osecaja. Znam da je tako. Eto. | |
|
| |
ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 15 Okt 2008, 08:54 | |
| | |
|
| |
Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 15 Okt 2008, 09:23 | |
| Pobegla mi je hrabrost:)) Ako je neko slučajno nađe, ne mora da mi je vraća:)) | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 15 Okt 2008, 15:47 | |
| Ovo ti je dobra Jare baš sam se od srca nasmejala. Pa ko će da se bakće sad sa zaljubljivanjem. Imaš pravo Oko, lepo je prepustiti se ljubavi, osetiti to ludilo kad ti struje venama. Ko će da se bakće time, nemožeš da nadješ poštenog i normalnog čoveka. Svi su se uvukli u svoje strahove i samo se zezaju. Ima i tih koji pričaju o ljubavi, prosto se tope od stihova i slatkih reči, kad zagrebeš ništa od te ljubavi ne ostane. Biti hrabar nije nikad problem kad imaš motiv, želju i razlog. Biti skeptik je tužno i nerazumno. Treba prihvatiti realnost onu mušku "samo se zezati", kao u nekoj pesmici. | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 29 Okt 2008, 20:01 | |
| HTELA SAM.... hTELA SAM... ma neznam shta sam htela... I otishli smo u pogled prefinjene gluposti. Shvatio si da tjesh postati samo deo priche, i da tjesh postati deo nje. Pricha...... Svega toga tjemo se setjati, ili netjemo se setjati,jer nemamo razloga da se setimo. Nishta vishe.... Ma nije bilo.... Nestala sam. Nisi imao hrabrosti da priznash da priznash sebi. Nestala sam, zaboravila sam. Daleko od ochiju, daleko od srca. Ochima netjemo dozvoliti da se nadju pred onim od koga su bile daleko, srce netje zaigrati vrata sam zatvorila i skinula starinski zvekir. Blistam od sretje kao novogodishnja jelka.... PSSST>O tome netju ni rech da kazem, da ne ureknem! Sve je u rukama sudbine.... s. | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sre 29 Okt 2008, 22:02 | |
| Stalno pričamo o zaljuvljivanju i strasti. Ludosti i hrabrosti prepustiti se takvom osećanju. Pa nije lako i hrabro je zaboraviti se u osećanjima. A kad prodje strast i prva zanos, šta onda. Kako to funkcioniše u realnom životu. Nismo deca. Svako ima svoje obaveze prema familiji, posao i još po nešto. | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 01 Nov 2008, 13:12 | |
| Volja chuda chini! | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Matematika Ljubavi Sre 05 Nov 2008, 17:53 | |
| Pametan covek + pametna žena = romansa Pametan covek + glupa žena = afera Glup covek + pametna žena = brak Glup covek + glupa žena = trudnoca POSLOVNA ARITMETIKA Pametan šef + pametan radnik = profit Pametan šef + glup radnik = proizvodnja Glup šef + pametan radnik = unapredenje Glup šef + glup radnik = prekovremeni rad MATEMATIKA PRI KUPOVINI Muškarac ce platiti 2 € umesto 1 € za stvar koja mu je potrebna. Žena ce platiti 1 € umesto 2 € za stvar koja joj nije potrebna. OPŠTE JEDNACINE Žena brine o buducnosti dok ne pronade muža. Muškarac nikada ne brine o buducnosti dok se ne oženi. Uspešan muškarac je onaj koji zaradi više para nego što njegova žena može da potroši. Uspešna žena je ona koja uspe da pronade takvog muškarca. SRECA Da bi bili srecni sa muškarcem, morate ga mnogo razumeti i malo voleti. Da bi bili srecni sa ženom, morate je mnogo voleti i uopšte se ne truditi da je razumete. DUGOVECNOST Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre. ŠANSE ZA IZMENOM Žena se uda za muškarca ocekujuci da ce se promeniti, ali se to nikad ne desi. Muškarac oženi ženu ocekujuci da se nece promeniti, a ona se promeni. ŠEMA RAZGOVORA Žena ima poslednju rec u bilo kojoj svadi. Sve što muškarac kaže nakon toga predstavlja pocetak nove svade. KAKO SPRECITI PITANJA: KADA CEŠ DA SE ŽENIŠ? Starije tetke su dolazile do mene na vencanjima, gledale ispod oka i kokodakale, govoreci mi "Ti si sledeci". Prestale su kada sam poceo da im radim istu stvar na sahranama | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Ned 09 Nov 2008, 11:11 | |
| Svaki dan treba ziveti kao da je poslednji, ali samo i iskljuchivo u smislu ljubavi koju PRIHVATATE I NUDITE.... | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Ned 09 Nov 2008, 12:08 | |
| Suzana baš mi ništa nije jasno sa tvojom konstatacijom. Evo danas baš nemam kome da ponudim niti se iko nudi. Šta raditi sa takvim danom, prekrižiti ga u svom životu ili voleti sebe. Pa na svoje dane nikad ne gledam kao presudne već jedan niz koji se odvija. | |
|
| |
Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
| |
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Pon 10 Nov 2008, 18:39 | |
| Pa hvala ja onako teoretski konstatujem ništa neiskam. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 13 Dec 2008, 10:50 | |
| A ponekad je dobro da se sto pre okonca. Lepa je poruka Suzi. Iskoristiti dan nije golemo umece, zavisi od svakog i od toga sta zeli, hoce i moze. Cesto ne kontrolisemo desavanja, ali mozda mozemo reakcije, bitno je da ne budu negativne kada ne moraju. | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 13 Dec 2008, 17:31 | |
| Ponekad je bolje dezertirati, ako nismo sigurni u ishod bitke:)))))))Ili, ako ta "hrabrost" zahteva velike žrtve.
:evil: | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Uto 16 Dec 2008, 15:55 | |
| - Garavo jare ::
- Ponekad je bolje dezertirati, ako nismo sigurni u ishod bitke:)))))))Ili, ako
ta "hrabrost" zahteva velike žrtve.
:evil: A ponekad umesto reci preci na dela :twisted: | |
|
| |
SUZANA_NIS Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 20 Dec 2008, 20:51 | |
| ko kako ume! ko kako zeli! uzivajte.... | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| |
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Pet 16 Jan 2009, 08:02 | |
| Zamishljam da je neko koga volim u opasnosti,pa neka je moja macka bar i da od mene zavisi da li mogu da je spasem>! Popela bih se i na drvo,sishla i u bunar ali bi je spasla. Sve shto volite,shtitite i borite se za to! Meni je to ljubav . | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Pet 16 Jan 2009, 18:16 | |
| Jeste ljubav takva. Bezuslovna, hrabra i moćna. Lako je sa macama i kucama oni vole uvek tako. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Pon 26 Jan 2009, 00:04 | |
| Kad je ljubav po sredi, lako je svakoj zivotinji, izuzev ljudi | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 07 Mar 2009, 12:08 | |
| Volela bih da svi imamo moc da sebi priznamo koliko smo kljucni akteri u tome sto jesmo ili nismo ispunjeni ljubavlju (bilo koje vrste). Posebno one izmedju muskarca i zene, jer sve druge nam ipak idu, tu je prilicno sirok prag tolerancije. To priznanje bi moglo biti opredmecena hrabrost, ali bi moralo rezultirati sa ociglednom posledicom. Naravno, nije nam niko kriv ako omanemo, definitivno nije, jednako kao ni za to sto sebe smatramo centrom tudjeg sveta, iako je cinjenica da smo mi u njemu samo kapljica rose u svim okeanima, vodama na ovoj nasoj Zemlji. Licno, ponekad pomislim da je hrabrost ziveti otvorenih ociju, pa samo pustim neku instrumentalnu muziku i briga me | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Ned 08 Mar 2009, 09:24 | |
| Koji instrumetal da i ja sebi dam oduška. | |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Uto 10 Mar 2009, 18:08 | |
| Da, hrabrost je prihvatiti ljubav kad dodje - a jos veca je priznati da je vise nema, kad prodje(a prodje, prodje sve pa i ljubav). | |
|
| |
Sumadijacafee [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 21 Mar 2009, 08:17 | |
| Ljubav je preuvelicana rec,kao kada kazes nekome VOLIM TE a on ti kaze to je jaka rec,neslazem se sa tim nimalo,kada covek ustane izutra bar dnevno kaze 10x Volim,naprimer za mene je najvaznija rec po tome i mnogo jaka kada kazem cerci;cero voli te tata... A za srodne duse je vrlo vazna rec ali u smislu medjusobnoga postovanaj i paznje,uvazavanja itd,hvala bogu krstarenje me naucilo (a koje je za mene odavna proslost) da reci,volim te,bas si slatka,draga moja,volim sto si tu,ti si medena,jedva cekam da te vidim,ti si moje srce...imaju neiskrenu i laznu ulogu u tom glupom svetu,ali tamo su ipak presune reci( hoces da me vodis na odmor o svom tosku,sta ces da mi kupis za rodjendan,imas li stan lokal,kakav auto vozis,koji losion koristis,kako se hranis,ako na tom testu prodjes pa ti si car,ali ti pojedini nekazem za sve,zive u prasini i paucini i iz TV emislija i sapunica stvaraju sebi sliku o boljem zivotu sa odredjenim net momcima i devojkama cista zablida,Hvala milom Bogu nisam vise faca na netu i jaki decko,faca sam sa svojim realnim zivotom i sa ipak jako normalnim ljudima sa kojima se ovde cujem i kapiram ih kao normalne ljude kao sto sam sebe razumem.... | |
|
| |
Gea [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 21 Mar 2009, 10:18 | |
| Lepo si to rekao Milovane. Priče na netu su otvorenije i direktnije što je možda dobro jer lako uočiš šta osoba želi. Ako su pitanja usmerena na materijalna dobra, stvar je jasna. Sve može biti začinjeno rečima ljubavi i nežnosti, one se lako i obilato koriste i pitanje je koliko one verno pokazuju drugu osobu. Ako želiš iluziju ljubavi idealan je net. I ne samo iluziju ljubavi već i sliku samog sebe, koji želiš da prestaviš. Ako neko želi mačo tipa, bogatog i uspešnog, lako mu možeš saopštiti da je upravo našla takvog i pri tome je razočaran i usamljen i traži pravu normalnu osobu sa kojom bi mogao da priča. Nema greške, net romansa je na pomolu i bićete srećni do kraja "chata". Postoji zaljubljenost, divna, krasna i kratka. Ljubav, kao upoznavanje, pa kako se snaćete u usklađivanju pravih osobina i želja. Bliskost do koje retko ko dođe u vezi jer je sklad dvoje ljudi koje se vole, poznaju i cene. | |
|
| |
Sumadijacafee [*_-]
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 18 Jul 2009, 06:13 | |
| | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost Sub 18 Jul 2009, 12:09 | |
| Ponovo ulazim na chat, sto - pa ne znam...samo promenilo se nesto, u smislu da ne pridajem znacaj tom sto se pise, kao pre, jednostavno i ne razmisljam. Ljubav tamo, pa ima je kazu, dobro... i dalje mislim da je to potraga za ljubavi. I dalje mislim da oni koji su ok u realnom zivotu, ok su i na chatu. To sto kazes o ljudima, Gea, pa istina je da se po prici dosta moze zakljuciti. Samo, ako se selektivno u to dajemo razmisljanjem, pa bude tu ugodjaja. Oni koji ti pasu, prosto su opusteniji, opustis se i pricas kao i u zivotu. Istina je jos jedno, da su ti ti ljudi na neki neobjasnjiv nacin dragi, iako ih ne znas. Bar meni.
Ovde je najlepsa sorta ljubavi prijateljska naklonost. Neki pozitivan, opste ljudski odnos, onako pozitivan, neposredan i sa merom iskren.
Istinski sam se obradovala pojedinim nadimcima/ljudima na chatu kad sam ih videla. Kao da su mi znanci. A to ne valja. Ipak, mislim da se nikada vise necu nalepiti na chat kao ranije. Prosto ne mogu dugo ostati i citati. Ranije sam umela da se bavim analizom ljudi, sad bas nemam nimalo zelje. Ipak, ti si u pravu Milovane - sve net zavrzlame se prave zbog sebe, zato biras gde ti je bolje. Reala nema ovde alternativu, valja samo za ono zasto smo tamo.
Ljubav na netu u smislu musko-zenskih odnosa, pa retkost je to, ako je uopste ima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubav i hrabrost | |
| |
|
| |
| Ljubav i hrabrost | |
|