Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| Muzicka kutija... | |
|
+16ljiljana Garavo jare Oci-ANDJELA^Z Makljan Crna_ovca_chata sonia Silvy Tricky Toplica gorskooko Slovenska Lora neven zutaruzasadunava SNEZA_ Sumadijacafee 20 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| | | | Sumadijacafee [*_-]
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Ned 25 Nov 2007, 21:29 | |
| | |
| | | SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pon 26 Nov 2007, 23:21 | |
| "Koliko para toliko muzike" E, ovako. Volim, ali definitivno volim svaku vrstu muzike. Shto znachi, volim klasiku, volim narodnu, volim zabavnu.Da rashclanjavam dalje? Hajde. Volim srpsku narodnu muziku, narochito, onda volim rusku, grchku, latino. Volim pop, rock, reggae, ponekad mi prija i bluz. Volim starogradsku. Ali to ne znachi da bih svakoga trenutka mogla slushati bilo koju vrstu muzike. Sve se to povezuje sa raspolozenjem, okruzenjem (znachi da li sam sama ili sam u drushtvu, kakvom drushtvu), sa situacijom.... Ne volim sve od klasike, ne volim sve od rocka, ne volim sve........ i ne bih sve ili bilo shta mogla slushati iz bilo koje vrste muzike. Osim, ako nije "sila prilike" u pitanju. Pod tim podrazumevam, razne srpske proslave u vidu svadbi, raznoraznih ispratjaja, krstenja..... itd. E tada ne mogu da utichem i da biram shta bih slushala. Ove godine, sam recimo bila na par koncerata, da sam bila u mogutjnosti, otishla bih na josh neke koje sam propustila, ali uvek sebi kazem "bitje josh prilika valjda". Zimus sam bila na koncertu Legendi u CS, na Beoviziji na finalnoj vecheri, na kocertu Marije Sherifovitj na Kalemegdanu, na koncertu Zdravka Cholitja na Marakani i evo pre neko veche na koncertu Ivane Jordan u CS. Uhhhh a koliko sam dobrih koncerata i dobre muzike propustila, kada se samo setim :scratch: dodje mi da :ME: | |
| | | Sumadijacafee [*_-]
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 27 Nov 2007, 16:35 | |
| - SNEZA_ ::
- "Koliko para toliko muzike"
E, ovako. Volim, ali definitivno volim svaku vrstu muzike. Shto znachi, volim klasiku, volim narodnu, volim zabavnu.Da rashclanjavam dalje? Hajde. Volim srpsku narodnu muziku, narochito, onda volim rusku, grchku, latino. Volim pop, rock, reggae, ponekad mi prija i bluz. Volim starogradsku. Ali to ne znachi da bih svakoga trenutka mogla slushati bilo koju vrstu muzike. Sve se to povezuje sa raspolozenjem, okruzenjem (znachi da li sam sama ili sam u drushtvu, kakvom drushtvu), sa situacijom.... Ne volim sve od klasike, ne volim sve od rocka, ne volim sve........ i ne bih sve ili bilo shta mogla slushati iz bilo koje vrste muzike. Osim, ako nije "sila prilike" u pitanju. Pod tim podrazumevam, razne srpske proslave u vidu svadbi, raznoraznih ispratjaja, krstenja..... itd. E tada ne mogu da utichem i da biram shta bih slushala. Ove godine, sam recimo bila na par koncerata, da sam bila u mogutjnosti, otishla bih na josh neke koje sam propustila, ali uvek sebi kazem "bitje josh prilika valjda". Zimus sam bila na koncertu Legendi u CS, na Beoviziji na finalnoj vecheri, na kocertu Marije Sherifovitj na Kalemegdanu, na koncertu Zdravka Cholitja na Marakani i evo pre neko veche na koncertu Ivane Jordan u CS. Uhhhh a koliko sam dobrih koncerata i dobre muzike propustila, kada se samo setim :scratch: dodje mi da :ME: Blago tebi Snezo kod nas da nekazem u provinciji nemamo tolikih prilika da posetime nekakav dobar koncert,jedino ponekad odemo do Cacka,tako da je prestonica buducnost za nasu decu iz unutrasnjosti da bih se edukovala... | |
| | | zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Sub 01 Dec 2007, 19:32 | |
| razlikujem umetnost od shunda.slusham dobru muziku....nosi me raspolozenje i trenutak. moja mladost ima svoju muziku,svaka sledeca svoju.jedno je sigurno,zelena muzika je ne unistiva za svaciju mladost i svaciju dushu. | |
| | | neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Bravo za nas Čet 06 Dec 2007, 17:41 | |
| _________neven o nevenu_________________ *** Ove 2007. Umorne godine. Izdvoio bih tri lepe balade. Posebno te tri, jer - osecam. Osecam u njima nesto posebno. Tu se negde u njima krije moja tuga i moja zelja, mozda suza. Ja sam tuga, Ja imam zelju. Placam u suzama. I nikad necu reci. "Volim te" ako se moji valovi nisu uzdigli. -Visoko. ________________________________________ Ono nase nekad sto bease... (Zeljko Joksimovic) ________________________________________ Nikad vise kao nekad, i vise nista nisam tebi ja, kad hladno rekla si mi, ne, tad kao da si me ubila. Ti nikad neces znati, gde se krijem ja, i gde je nasa ljubav nestala, al' cuces ovu pesmu da te seti na nas. Zali draga i ja cu zaliti, stegni srce nemoj plakati. pamti draga i ja cu pamtiti ono nase nekad sto bease. Kad sklopim oci secam se zive ograde istare kapije, tu u mi grudi palile, usne ti zrele maline. Ti vise ne znas gde se sad krijemja i gde je nasa ljubav nestala, al' cuces ovu pesmu da te seti na nas. Zali drga i ja cu zaliti stegni srce nemoj plakati pamti draga i ja cu pamtiti ono nase nekad sto bease. ____________________________ Bravo Za Nas - (Zeljko Sasic) ____________________________ Vrele ti usne rukom sa lica brisem Dok tvoje brisemod svojih jedva disem Ljubim te, ljubim jer necu nikada vise Vrele ti suze niz belo lice teku Kao sto kise liju u duvlhu reku I nebo place zbog nas za utehu. Bravo za nas: bez i jedne reci se ne setis, za kraj, za tebe i za mene. Bravo za nas: pa neka zivot nekud krene. Bravo za nas: bez i jedne reci se ne setis za kraj, za tebe i za mene. Bravo za nas: za nas. Vrele ti suze niz lice vrag povede Ka mom srcu i tu se odma slede Svoje smo nad pustili sami da izblede Vrele ti suze sad neko drugi brise Po mom srcu padaju hladne kise Ljubim te, ljubim, hteli smo previse. Bravo za nas: bez i jedne reci se ne setis, za kraj, za tebe i za mene. Bravo za nas: pa neka zivot nekud krene. Bravo za nas: bez i jedne reci se ne setis za kraj, za tebe i za mene. Bravo za nas: za nas. *** ovu predivnu pesmu poklanjam Ljilji. Jednoj Ljiljani, danima ju je preslusavala, pevusila. " Bravo za nas".*** ________________________________________ Ne Dam Nikom Da Te Dira ... (Zeljko Joksimovic) ________________________________________ Ne dam nikom da te dira ne dam nikom, duso moja. Tugo. Kad bih mogao da te vratim kad bih mogao, eh da biram ja bih opet bio sa tobom. Nemam cemu da se radujem samo vinu kad se napijem srce stane kad se seca sad znam sta je to jednom imao, onda nemao. Sto sam hteo, imao sam svud sam bio, duso moja. Tugo. Prevarih se, poverovah sad vise nista nemam nista vise nije ostalo. Nemam cemu da se radujem samo vinu kad se napijem srce stane kad se seca sad znam sta je to jednom imao, onda nemao. _________________________ :star: :star: :star: :star: :star: neven :star: :star: :star: :star: :star: | |
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Ned 23 Dec 2007, 15:47 | |
| Deep Purple - Soldier of Fortune
I have often told you stories About the way I lived the life of a drifter Waiting for the day When Id take your hand And sing you songs Then maybe you would say Come lay with me and love me And I would surely stay
But I feel Im growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin round I guess Ill always be A soldier of fortune
Many times Ive been a traveller I looked for something new In days of old When nights were cold I wandered without you But those days I thougt my eyes Had seen you standing near Though blindness is confusing It shows that youre not here
Now I feel Im growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin round I guess Ill always be A soldier of fortune Yes, I can hear the sound Of a windmill goin round I guess Ill always be A soldier of fortune
_________________ | |
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Ned 23 Dec 2007, 15:50 | |
| ozenise me muzikom brak iz ljubavi kad zbunjen sam i potisten s njom drazi su mi sni
s njom divna je noc i ponoc kad prodje ja jos sanjam sa njom s njom divna je noc
dal’ postoji nesto drugo osim prazna glupa rec da li ima jos malo nade a i sta bi na kraju sa njom
ne znam da li postoji put ne znam da li postoji put ne znam koliko kosta covekov obraz i sta bi na kraju sa njim
kau jutra su crvena kazu pocine najlepsi dan kazu dosao je zadnji cas da se odupres vremenu sam
ne znam da li postoji put ne znam da li postoji put ne znam koliko kosta covek obraz i sta bi na kraju sa njim
cudan neki momak on bi da srusi svet a ja sam sinoc bio tu i video sam sve on nosi neku svecu i luta nekud sam on kaze da samo istinu trazi i sta bi na kraju sa njom
bas cudan neki momak on kaze da sve je laz poljubio je svog oca pa ga pljunuo kao gad
on nosi neku svecu i luta nekud sam on kaze da samo istinu trazi i sta bi na kraju sa njom
dal’ postoji nesto drugo sto ti znaci samo snovi, samo snovi koji zive umesto tebe samo snovi, samo snovi koji zive umesto tebe samo snovi, ako ne nadjes nesto bolje
cudan neki momak on pljuje i rusi sve pred sobom a zasto? on je iz nekog drugog filma pa ne znam gde mu je kraj zasto? stisni zube sad, daj uradi nesto lepo, onako od srca kazi nesto drugo kazi nesto lepo onako od srca
da li postoji put kazi da li postoji put kazi da li verujes u to
Galija - Put :ME: | |
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pon 24 Dec 2007, 16:06 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA
https://www.youtube.com/watch?v=UpxcCaDi-Mc
https://www.youtube.com/watch?v=kEL-4D8Bnas
https://www.youtube.com/watch?v=9zlE5ipwna8
https://www.youtube.com/watch?v=BFtv5qe5o3c
https://www.youtube.com/watch?v=G5H50j4DHXk
https://www.youtube.com/watch?v=rOirQOghpUc
https://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0
https://www.youtube.com/watch?v=aLAAHs1ohxg
https://www.youtube.com/watch?v=El2PIkC2RyU | |
| | | Sumadijacafee [*_-]
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pon 24 Dec 2007, 17:11 | |
| Hvala ti zutaruzasdunava ovo je exstra https://www.youtube.com/watch?v=El2PIkC2RyU | |
| | | Lora Urednik
Broj poruka : 349 Godina : 59 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pon 24 Dec 2007, 18:10 | |
| Volim sve sto vole mladi...samo gusle ne razumem... | |
| | | neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pon 24 Dec 2007, 19:42 | |
| Pesma MARIJA Grupa SHORTY
Sta ce mi dukati kad mladost ne staje U srcu ranjenom tuga ne prestaje Svi bjeli jastuci marame svilene Sta ce mi dukati kad on nije kraj mene.
Ona je voljela njega srcem,iskreno,posteno U njenim ocima to nije moglo ostati skriveno Svedok je bol bila je bez ikog svog Celo selo je znalo za ljubav iz sokaka tog. Sreli su se pokraj stare sljive gde su vranci pasli njih dvoje ko da su jedno za drugo i rasli A on je voleo, svoje konje, hrastove, ravnicu Slavonsko nebo, zlatno zito, svirat tamburicu. Svaku crtu, svaku tocku na njenome licu Jedino s njom hteo je podizati dicu Bio je skoro siromah, al je bio posten momak kad su svi rekli da,vec je dobila i stomak djete na putu, a slavonski zivot je znojno Ona je bila njegova, on je pripado njoj Bili su sretni da, o ko kakva muka ta Ljubavi nisu mogle kupiti, sake i sake ljubavi A onda dosla je zima, prvi snjeg je pao Ona je otajno zeljela haljinu on je znao Ziveli su skromno, al mu nije bilo zao On bi svoju krv i sve na svetu za nju dao Uprego je konje da krene putem grada Do tamo pet sela snjeg je poceo da pada Na rastanku je reko ide po poslu sada mislio je kad se vrati bit ce ljepsa nego mlada.
Sta ce mi dukati kad mladost ne staje U srcu ranjenom tuga ne prestaje.
Jos pricaju starci, mladji retko koga seca se Ne pamti se od tog strasnog dana i takve mecave Kada se bas tada uvece vraco iz grada Sve je vise sumnjo da postoji koja nada Da veceras dodje kuci jer mecava bila jaka I konji nisu hteli pa se skloni kod zemljaka Sta ce mora cekat, ne preostaje mu drugo nego da se vreme smiri, koliko god da treba dugo Jos od onog casa dok je napusto Osijek Zamisljao joj je usne dok se razvlace u osmeh Sa haljinom na dar kad joj pokuca na vrata I oseti njezne ruke oko svoga vrata Gledo je kroz prozor i sluso otkucaje sata Pitajuci se koliko ce jos sneg da pada A upravo tada dok se prognoza nagadjala U tom istom trenu kod kuce mu zena radjala S pogledom na vrata cvrstom nadom da ce doc Njeni drhtaji i bolni krici vezali su noc I place jadna sama jel bol to nikad boli Al bi bilo puno lakse da dragi kaze, kaze da je voli Samo Bog je znao u kakvim je teskim mukama dozivala svog dragog da ga cvrsto primi rukama On nije cuo koliko je htela biti s njime I ako je zadnja rec na usnama bila njegovo ime.
Sta ce mi dukati kad mladost ne staje U srcu ranjenom tuga ne prestaje
Vec je bilo podne kad je u selo stupio Potero je konje i jos jednom bicem lupio U ruci cvrsto drzao haljinu sto je kupio Kad vide u daljini u crnini svet se skupio I prepozna si bracu mater i cacu I jos pola sela a zasto su svi u placu Zasto se iz kuce cuje jauk i galama Al' nije stigo pitat, Marija nije s nama Rekla mu je mama, jedva nekako kroz suze Kad je utrco u kucu oko nje crne bluze On njeno telo uze, preklinjo je da ustane iz ociju suze. Nisu mogle da se zaustave. Pade na koljena jecajuci moja voljena Isplakao je dusu al' ga je sve vise boljela I vikako zasto boze i da zivot nije fer. Al' si nadje utehu kad ugleda svoju rodjenu cer Primi je u narucje, dete mu rasvetli tamu Rece zvat ces se Marija u secanju na mamu. Poljubi malu damu stavi je iz mrtvo tjelo Da dragoj obuce haljinu, Andjeli nose bijelo Kazu sam ju je sahranio ispod stare sljive Ljubeci danima koru gde je urezala ime. Nikla tuga iz njive, nikad hladnije zime Samo secanje me vrati medju zive.
Sta ce mi dukati kad mladost ne staje U srcu ranjenom tuga ne prestaje Svi bjeli jastuci marame svilene Sta ce mi dukati kad on nije kraj mene.
*** Danijela je obozava,*** Ja je rado slusam. :ME: :ME: | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:20 | |
| Zrinko Tutić - Doris
Uzmi me za ruku i povedi i poći su s tobom bilo gdje sve drugo je osrednje, ne vrijedi, i ne smij se, volim te
Život stvara kolone na cesti znaš da nitko ne čeka svoj red i hajdemo nešto toplo jesti zagrni se i poljubi me
Doris, oduvijek je trebalo preskočiti žice, Doris, ne plaši ne ni močvare, ni perja, ni ptice, Doris, oduvijek je pamet bila srcu nepoznata Doris, i dalje će biti budala i rata
Uzmi me za ruku i povedi onda ce mi biti lakše sve a ona će vjerno da nas slijedi ljubav svoje ljude poštuje
Život sam ustanovi mjere ako imaš srca imas sve i ne čekaj da te odabere hrabro kreni i zagrli me
Doris, oduvijek je trebalo preskočiti žice, Doris, ne plaši ne ni močvare, ni perja, ni ptice, Doris, oduvijek je pamet bila srcu nepoznata Doris, i dalje će biti budala i rata | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:24 | |
| Zeljko Joksimovic - Završna pesma
Kome možeš da se vratiš ako više nikog ne raduje to Gledaš neke druge ljude a vreme ide, ne pita za bol Čime možeš da se dičiš ako te se više niko ne seća Živiš samo dok te pamte a vreme ide, za bol i ne pita
Nemoj plakati, mene čuvaju sve želje koje ti si meni rekla u ponoć I u nedelju, kad se pomoliš, otvori prozore i reci samo laku noć
Kome možeš da se vratiš ako više nikog ne raduje to Gledaš neke druge ljude a vreme ide, ne pita za bol
Nemoj plakati, mene čuvaju sve želje koje ti si meni rekla u ponoć I u nedelju, kad se pomoliš, otvori prozore i reci samo laku noć otvori prozore i reci samo laku noć… | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:27 | |
| S Vremena Na Vreme - Suncana strana ulice
Na prozoru starih zaluzina Sa cvecem u ramu kao na slici Sto prodaje se u radnji staklara U kuci od kamena u obicnoj luci Zivela je na suncanoj strani ulice
Na prozoru starih zaluzina Sa dugim kanapom od kuce do kuce Gde susilo se rublje suncem okupano U kuci od kamena u obicnoj luci Zivela je na suncanoj strani ulice
U mirnoj noci stvorenoj od mora U tihoj pesmi i buci hotela Stajala je na prozoru kuce Gledajuci more, cekajuci nekog
Na prozoru starih zaluzina Bez cveca u ramu zatvorenim pustim Sto ga niko otvoriti nece U kuci od kamena u obicnoj luci Zivela je na suncanoj strani ulice | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:32 | |
| Suncokret - Prvi sneg
Sad kad sam dosla iz daleka pruzi mi ruke reci da me cekas Dolaze teska, teska vremena ti znas,
Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi sneg.
Dolaze dani ledenih kisa necije lice gubi se u magli Dolaze ona nasa cutanja ti znas,
Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi sneg.
Niz gusto polje u mracna jutra moje hladne ruke dugo ce da te traze Ako me volis ostaces uz mene ti znas,
Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi, pada prvi sneg. | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:36 | |
| Flamingosi - Milo, najmilije
Mila,najmilija,divna,najdivnija milion razloga nas dvoje razdvaja a da li jedan stvarno je vredan da zivimo kako zivimo,jedno bez drugoga.
Nocima gubim dah i tesko disem,tesko disem vicem u nebo dodji i ostani, jer mi smo... Ref: Kao pesma bez reci, nota bez takta, prica bez smisla, dodir bez daha, kao oci bez lica, jato bez ptica smo ti i ja jedno bez druguga. Kao oficir bez cina, voz bez sina, kao bez grane drvo, ko bez poslednjeg prvo, vulkan bez lave, kao heroj bez slave smo ti i ja,jedno bez druguga.
Mila,najmilija,nezna,najneznija milion razloga je medju ljudima a za nas dvoje stvarno nijedan da zivimo,kako zivimo,jedno bez druguga.
Nocima gubim dah i tesko disem,tesko disem vicem u nebo dodji i ostani, jer mi smo... | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 08:50 | |
| __ Dado Topić - Elizabet
Elizabet, ne volim te više, i mrzim parfem i make up koji stavljaš ti, i mislim da si malo čak i debela - ti nisi najljepša u razredu i nemaš veze s engleskim.
Elizabet, zašto si takva, plesala si s drugim cijelu noć, a ja - plakao sam tiho sam u uglu, i svi su vidjeli to i sad znaju zašto nesretan sam ja.
Elizabet, šta ti je bilo, bila si mi uvijek vjeran drug, ne vjerujem da si se naljutila, zato jer pričaju svi u razredu da volimo se mi.
Ima nečeg u tom što se stidiš zar je tako teško reći volim te - Elizabet, ti nisi više klinka, i čemu skrivati kad svi već znaju to... Elizabet, ti me voliš, o, ludo moje malo šašavo.
Elizabet, ludujem za tobom, i volim parfem i make up koji stavljaš ti, i mislim da sad izgledaš sjajno - ti si najlejpša u razredu i strašno spikaš engleski.
Ima nečeg u tom što se stidiš zar je tako teško reći volim te - Elizabet, ti nisi više klinka, i čemu skrivati kad svi već znaju to... Elizabet, ti me voliš, o, ludo moje malo šašavo. | |
| | | Lora Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 25 Dec 2007, 09:06 | |
| ___ Djordje Balašević - Uspavanka za decaka
Pričaće ti jednom možda, kako sam ja bio... Štošta... Pile moje... Pače moje malo... Mudrovaće, Badavani... Kad me nema da se branim... Da sam blizu... Ne bi im se dalo...
Pričaće ti o plovidbi... Ti što nisu sidro digli... Šta sam za njih neg' ukleta šajka? Tvrdiće, sa zlobnim sjajem... Da sam drhtao pred zmajem... Gledali su oni... Iz prikrajka...
Al' ti slutiš otkud bore... Trunje se u oku diglo... Olujno je tamo gore... Gde nas nije puno stiglo... Znam da sanjaš more sveća... I korake po tom doku... Ti si tamo bio... U mom oku...
Pričaće ti, kojekakvi... Zloba se ko rubin cakli... Kako odjek mog osmeha ječi... Kleće se u pretpostavke... Kljuckajući, kao čavke... Moje loše prepričane reči...
Brojao sam ljude s krsta... Pravila i izuzetke... Posvud promačena vrsta... Samo retki nađu retke... Znam da sanjaš vaskrsenje... Jednu siluetu plahu... Ti si tamo bio... U mom dahu...
Pričaće ti jednom svašta... Boljima se teško prašta... Pile moje... Pače moje malo... Silni miševi u boci... Javiće se ko svedoci... Pustolovnog traganja za Gralom...
Ne znam više, bože prosti... Dal da strepim... Il da stremim... Da to breme posebnosti... I na tebe nakalemim? Ako nije kasno već?
Znam da sanjaš rimovanja... Krike... I tišinu nemu... Ti si bio svugde u mom svemu... Pile moje... Pače moje malo... Lavče moje... | |
| | | Slovenska Urednik
Broj poruka : 299 Godina : 63 Location : Tu...negde u beskraju Datum upisa : 08.12.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pet 04 Jan 2008, 12:08 | |
| ANDJEO GABRIJEL - Doris Dragovic
Takni me tilom, ka cistom svilom kad prodjes ti meni kroz san, ne gledaj desno ne ajde livo bojim se da te uzme dan…. lipo mi je, ne da mi se budit bez tebe …
Bila je bila, vila svoja krila u snu andjeo Gabrijel spustija na me, a ima je ima tvoj lik, jubim te zauvik…
Probudi mene kad parti vrime i kad me svi zaborave jer jubit druge, ja nemam cime sve moje ode za tebe lipo mi je, ne da mi se budit za tebe…
Bila je bila, vila svoja krila u snu andjeo Gabrijel spustija na me, a ima je ima tvoj lik, jubim te zauvik…
Slovenska | |
| | | Slovenska Urednik
Broj poruka : 299 Godina : 63 Location : Tu...negde u beskraju Datum upisa : 08.12.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Pet 04 Jan 2008, 12:12 | |
| Slovenska - Djordje Balashevic
Nosen dahom sna doleteo je crni golub na moj dlan zasto ko da zna al' to sam jutro docekao umoran ko da sam i ja leteo s njim krilima teskim olovnim i video svet sakriven iza zlatnih oblaka
Ako umrem mlad posadi mi na grobu samo ruzmarin ne dozvoli tad da naprave od toga tuzni treci cin nek mi ne drze govore nek drugom pletu lovore ako umrem mlad zaustavljen u koraku i snu
O zagrli me sad jako, najbolje sto znas i nemoj crnoj ptici da me das o ne, ne brini proci ce za tren ja sam samo malo lud i zaljubljen
U mojim venama hladni sever caruje i ja ponekad ne znam sta mu je sto luduje , od srece tugu tka moja prosta dusa slovenska
Uplasi me sjaj, milion sveca kad se nebom popali gde je tome kraj za kog su tako dubok zdenac kopali zasto se sve to desava da l' covek ista resava il' smo samo tu zbog ravnoteze medju zvezdama
Nosen dahom sna doleteo je crni golub na moj dlan zasto ko da zna al' to sam jutro docekao umoran ko da sam i ja leteo s njim krilima teskim olovnim i video svet sakriven iza zlatnih oblaka
Ako umrem mlad posadi mi na grobu samo ruzmarin ne dozvoli tad da naprave od toga tuzni treci cin nek mi ne drze govore nek drugom pletu lovore ako umrem mlad zaustavljen u koraku i snu
O zagrli me sad jako, najbolje sto znas i nemoj crnoj ptici da me das o ne, ne brini proci ce za tren ja sam samo malo lud i zaljubljen
U mojim venama hladni sever caruje i ja ponekad ne znam sta mu je sto luduje , od srece tugu tka moja prosta dusa slovenska
Uplasi me sjaj, milion sveca kad se nebom popali gde je tome kraj za kog su tako dubok zdenac kopali zasto se sve to desava da l' covek ista resava il' smo samo tu zbog ravnoteze medju zvezdama
Slovenska | |
| | | gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:03 | |
| Legende - Cetrdesete
Stizu i cetrdesete pitanje radja pitanje sta mi to gasi nemire gde li to zivot uvire
Srebrom mi kosu saraju iz oka laste nestaju sve jace stezu navike u dusi brojim oziljke
Tugu mi osmeh prikriva al' ona uvek ispliva ceka duboko skrivena negde u mojim grudima
Ne delim vise godine na tvoje i na pogresne ne pisem vise za tebe ne listam stare albume
Tugu mi osmeh prikriva al' ona uvek ispliva ceka duboko skrivena negde u mojim grudima | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:06 | |
| Legende - Majci
Usla je u tamnu sobu mekano na prstima poslusnula da li spavam necujno me pokrila
Prosaptala zabrinuto molitvu za miran san da me prati i sacuva priljubila dlan o dlan
Sutra ce za mnom ostati najlepse neznosti jastuk mek medj' zvezdama prvi nocni uzdasi
Sutra vec moram otici prateci sudbinu sutra vec uspomene pokrice mi vrednost svu
Tamne bore iznad njenih uvek briznih ociju slika dugih, budnih noci sa mnom i kad nisam tu
Sve te slike urezane duboko u grudima ostace mi sve sto imam bice moje drugo ja | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:09 | |
| Legende - Ne veruj
Ne, ne veruj, ne, ne veruj kad ti kazu da sam tuzan kad ti kazu da sam sam ne, ne veruj, ne, ne veruj da zbog tebe budan sanjam da se cesto napijam
Ne, ne veruj, ne, ne veruj sve o meni sto se prica ja sam samo umoran ne, ne veruj, ne, ne veruj zelim samo malo mira tako zelim da sam sam
Ne, ne veruj, ne, ne veruj da kraj tvoje kuce uvek kada prodjem zastanem ne, ne veruj, ne, ne veruj kad ti kazu da cu tako zbog tebe da uvenem *** Legende - Moja si
Kao cvet sto se rosom napaja kao san kad polako osvaja kao zrak kada sunce izranja naci cu put do tvojih usana
Moja si, moja si makar jos tri duge zime cekao moja si, moja si makar te ceo zivot ne docekao
Moja si, makar trnjem hodao moja si, makar sve rasprodao kao sneg kada kopni s' proleca odnecu setu iz tvog osmeha
Poslednji izmenio dana Uto 08 Jan 2008, 13:16, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:12 | |
| Legende - Tocak zivota
Svi smo mi jednom bili na istom al' zivot je tocak pokrenuo nekom sa slavom i lovora listom a neko je tiho venuo
Nekom je cetkicom dodao krunu nekome opet prosjacki stap nekom u casu do vrha punu seretski kradom dospe jos kap
Pitam se cesto gde sam u stvari ko to povlaci sudbine nit cijom se igrom radja i stari ostaje na dnu, postaje mit
Pomislim nekad da sam na vrhu podamnom gledam ambise mrak a onda bacim pogled ka nebu kako sam mali i kad sam jak
Svi smo mi jednom bili na istom al' zivot je tocak pokrenuo nekom sa slavom i lovora listom a neko je tiho venuo
Stegni me jace, sapni mi nezno sta to coveka toliko veze oboji suncem ledeno, snezno odgovor trazim a misli beze | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:16 | |
| Legende - A mogli smo sve
Mozda ti nisam rekao kad se u nebo zagledam kao da vecnost dodirnem ceo svoj zivot sagledam
A s' tobom sam mogao sve topio suze u osmehe a s' tobom sam umeo sve bojio sumrak u svitanje
Prevrcem brazde nebeske k'o svoje prazne godine nekad me zvezda dotakne pa me povuku dubine
Ja sam ti samo nalicje od onog sto si volela moje su duge bez boje i ti si me prebolela | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:21 | |
| Legende - Sat otkucava
Nekad pozelim da s tobom zivot podelim pa te samo jos od sebe vise udaljim
Nova godina, ponoc je sat otkucava trazim pogledom da l' si me primetila
Ruke si sklopila, oci si zatvorila da mi je bar na tren da prodjem tvojim mislima kao prah polena kad skine kisa prolecna nocas sam resio da budes moja pobeda
Zalud krpis sne bajke kriju prevare nekad gubis sve bas kad zelis najvise
Prosla godina meni je mnogo donela strepnju prikrivam sta je ova ponela
Nekad tek sa dna ugledas vrata nebeska nekad pitanje ne zeli odgovor da zna
Sjajnog plamena u crni dim sagorjeva danas ponosna sutra mozda slomljena | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:34 | |
| Merima Njegomir - Zbog tebe
Zbog tebe placem i kad suza vise nemam zbog tebe majka svatove mi jos ne sprema
Zbog tebe nikom ne dam da me voli a dusa boli, a dusa boli
Zbog tebe ljubim i kad ljubit nemam koga zbog tebe malo od zivota imam svoga
Zbog tebe molim i kad molitva ne vredi zbog tebe starim zbog tebe mi kosa sedi
*** Merima Njegomir - Da nije ljubavi tvoje
Trebas mi, trebas u osvit zore kada se misli sa tugom bore trebas mi, trebas svakog trena jer ja sam samo zena
Umrla ne bih da zadnju bitku bijem zednela ne bih da gorku vodu pijem al' srce jadno stalo bih moje da nije ljubavi tvoje
Trebas mi, trebas u suton plavi kad mi se zelja za tobom javi trebas mi, trebas svakog trena jer ja sam samo zena
*** Merima Njegomir - Opiklo nas vino
Sto je bilo dobro vino one noci kad smo pili sto je bilo dobro vino noci kad smo srecni bili
Opilo nas vino crveno i belo mene tvoje usne tebe moje telo
Sto je bilo toplo vece vece kada sretoh tebe sto je bilo toplo vece kad izgubih samu sebe
Sto je bilo milovanje do zivota da se pamti eh, kako bih ja zelela jos jedan put da se vrati | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:48 | |
| Djordje Balasevic - Posvadjana pesma
Sa katedrale tri puta lupilo dosta se zvezdica na misu skupilo plocnik k'o potocic, posrebren, krivudav
Zar su se ulice ponovo smanjile a senke brestova utanjile ili ja to nisam predugo prosao tuda
Rasipam korake, k'o pijan dinare od micurinove do detelinare nemir me vuce njoj svojim tankim vlaknom
Mozda se upravo malo odljutila mozda je nekako naslutila kakva se drama odvija pod mojom jaknom
A mesec pojma nema, matora lola drema jutros je lumpov'o po kini dok se sa sobom borim da tacno izgovorim tu tesku stranu rec - izvini
Ona me voli, znam, ok, ne suvise al' taman dovoljno da krisom uzdise kada me traceri ubace u semu
Skripucu oblaci pod njenim nogama ne da se ludica tvrdoglava stavise, pise udzbenik na istu temu
Samo je vetar sretan, vrti se k'o baletan u svojoj sivoj pelerini dok moje misli traze kako se ono po naski kaze ta teska strana rec - izvini | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Muzicka kutija... Uto 08 Jan 2008, 13:53 | |
| Djordje Balasevic - Pa dobro gde si ti
Nikad nisam bio momak oko kog se dize larma ali mislim da sam faca i da imam nekog sarma mozda gresim al' ja sam takvog dojma
Neki kazu da sam led a neki kazu da sam vatra meni stvarno nije vazno sta ko misli ili smatra kada ona o tome nema pojma
I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar
Pa dobro gde si ti bas sam ovih dana hteo da te zovnem hej, reci mi da l' jos uvek imas onaj broj sa dvesta tri pa dobro gde si ti sto ne navratis kod kuce sam po podne hej, reci mi kako mama, kako tata, kako baka, kako svi
Svake noci sanjam film u kom je ona glavni akter smisljam koju boju voli smisljam kakav je karakter kako spava ili tome slicno
Ja bih znao da je volim ja bih znao s njom da mastam da je cuvam, da je ljubim da je lazem, da joj prastam to bih hteo da joj radim licno
I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar
Nekad ne znam da li sanjam, nekad ne znam sta je stvarnost ja sam hteo tacno takvu to je cudna podudarnost tacno takvu ma ozbiljno vam kazem
Jedni tvrde da je nezna drugi tvrde da je gruba jedni misle da je super drugi misle da je truba ja se slazem ma ja se uvek slazem
I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Muzicka kutija... | |
| |
| | | | Muzicka kutija... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|