Svima nam je poznato mnogo najrazlicitijih razloga za raskid veze koja je imala dobre izglede za uspeh. Iskljucujem objektivne smetnje ili anomalije, ali mislim da je osnovni uslov za uspesnu, ispunjenu vezu, (uopste odnose izmedju ljudi) to da prihvatimo, volimo i postujemo sebe takvim kakve nas je Bog dao, onako objektivno, posteno, bez nekih fantazija i zavrzlama. Tako lakse odabiramo ali i razumemo pravog partnera, bez obzira sto emocije nisu racionalne. Kao drugi uslov, licno vidim - sto manje nametnutih ogranicenja. To ide sa poverenjem. Nikad nisam mogla da opstanem u vezi, cak ni odnosu koji me sputava, istinski gusi i samo u tom smislu mislim da sam prilicno nezgodna u vezi.Inace godi mi i volim da se posvetim odnosu, ali ne i da budem zrtva.
Prilagodjavanje je u razumnoj meri zaista neizbezno i po pravilu dominantniji partner prilagodi sebi drugog. Sve vise to nema veze sa polom, ali i dalje (kod nas) po pravilu - to je zena.Istovremeno mislim da je zena kljuc opstanka dobre veze, prvenstveno zbog jaceg senzibiliteta.