| DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Pon 26 Nov 2007, 17:35 | |
| Dali znate u vasm okruzenju neku porodicu u kojoj vidite da postoji nasilje,i dali ste sta uradili po tom pitanju,i imate li uopste hrabrosti da pokusate nesto da preduzmete da bih spasili nekoga. | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Uto 27 Nov 2007, 15:25 | |
| Ispricacu konkretnu stvar. Svojevremeno mi se jedna stranka pozalila da je maltretira sin. Izmedju ostalog, da je vezuje za krevet kad izlazi iz stana na vise sati, sto nisam mogla da razumem. Kad sam predlozila da napisem prijavu - poceo je da vice, za malo me nije fizicki napao sto se masam u porodicne odnose. Samo me spasilo to sto sam zena, kako sam rece :affraid Inace, u mom gradu postoji sigurna kuca. | |
|
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Sub 01 Dec 2007, 15:09 | |
| niko nije ravnodusan kada je nasilje u pitanju.to je kategorija slabica,kompleksaha i malogradjana nazalost,drustvo negoje takvu populaciju ljudi,nemenjajucu zakone i sireci kriminal.... odbraniti se moze,jedino :hrabroshcu i argumentom! ako ne postoji neko ko moze uvek da vas zastiti,moj savet budite naoruzani makar kamenom i to je orudje. | |
|
| |
Lora Urednik
Broj poruka : 349 Godina : 59 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Sub 22 Dec 2007, 06:49 | |
| O kom nasilju je rec,fizickom ili verbalnom,nisam vas bas razumela... ili da otvorimo jos jednu temu... | |
|
| |
SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Sub 26 Jan 2008, 13:34 | |
| | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Uto 29 Jan 2008, 07:37 | |
| Nasilje u porodici i prema deci je najgore u smislu da su najmanje zaštićeni. Mislim da kod nas ima mnogo više nasilja (ne samo fizičkog) prema ženama i deci nego što to znamo ili hoćemo priznati. Čak se posmatra kao ''prirodno'' pravo muža ili roditelja. Milim da je psihičko nasilje mnogo suptilnije, teže uočljivo i da (najčešće) ostavlja teže posledice (nije bitno da li je tu prisutna (ili nije) namera nasilnika, ni negovo eventualno ''kajanje''... Tu su još više ugrožena deca Teško je tu ljudski delovati sa strane. Odrediti meru u odnosu na mešanje u ''tudja posla''. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Ned 13 Apr 2008, 07:11 | |
| Bilo bi dobro da ponekad oćutim. Ali svašta nešto je dobro, pa opet prekršim. PlaFuša, pa to ti je;) | |
|
| |
Lora Urednik
Broj poruka : 349 Godina : 59 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Ned 13 Apr 2008, 07:45 | |
| Uopšte nisam ravnodušna, ni malo, postavila sam pitanje i dala odgovor još pre nekoliko meseci ali mi niko nije odgovorio. Ne znam kako neko može biti ravnodušan, ja uvek reagujem u "zakonskim okvirima" a i šire. Ja sam vodolija i brinu me sve brige ovog sveta, možda čak i više nego moje, sopstvene... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Uto 29 Apr 2008, 23:45 | |
| Biti ravnodusan na nasilje?Postoji li takva osoba?Iskreno,svako bi trebao da podje od sebe.Sta da se njemu desi?Moramo reagovati za sve sto znamo i vidimo.Ja na sebi to nikada nisam trpela.Jedan jedini put sam dosla u sukob sa suprugom,krenuo je na mene...Ja uzmem kristalnu pikslu i kazem izvoli-Ako nisam jaca brza sam.Vise nikada.Mislim da svako treba tako.Mora se suprostaviti inace ode doope na reseto. |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... Čet 01 Maj 2008, 05:12 | |
| Ja mislim da nikad ne treba prećutati. Samo, to nije baš razborito uvek, pogotovo sa ljudima sklonim bilo kojoj vrsti nasilja. A tek ako su pozicionirani, majko moja. Sve imaju samo mera im fali. To su hendikepirani ljudi. Naravno njihov problem, ali ne moraju drugi da trpe. Svi smo mi ponekad nasilnici. Svesno ili nesvesno. Samo nam to jeste ili nije osobina. A, znate ono - zlo caruje kad dobri ljudi ništa ne čine. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... | |
| |
|
| |
| DALI STE RAVNODUSNI PREMA NASILJU U VASEM OKRUZENJU... | |
|