Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| Ku*va svojih emocija | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Uto 01 Apr 2008, 06:10 | |
| Nisam mislio da ovde pisem. Necu vas kopirati. Najcesce uzmem svoje razmisljanje i upotrebim, Vidim ljiljana kopira, ( neki bez veze kratki tekst i podmece ga ). Ne bi li, na tudji tekst, dali svoje komentare. Ne ide to. Ljiljana, bila bi moj dobar drug.(Ljiljana kao i ja ne zeli da se ikom dopadne) plaseci se viska svojih emocija i vezivanja, to jest, ustvari "Otkrijte me sami ako ste dovoljno pametni". Pa dobro princezo. ti si se udala iz ljubavi. ja se nisam ozenio iz ljubavi. Ti si rodila dve devojcice iz ljubavi i zelje. Ja iz zelje i potrebe da prezivim. Danas sam sretan sto imam sretnu izdravu porodicu... Svestan da sam mogao biti bez svega sanjajuci o ljubavi. Ti si se udala mlada, kad svet izgleda lepsi. Ja negde u 28. godini, kad pocinje da tamni. Ti mlada i nevina se udajes, ja crna ovca, se zenim, mrrzeci zivot, sebe i planetu. Trudila se Zeljka, ja sam je zavolio,( rodila mi je princeze). Veruj, ni sanjao nisam, takvu ljepotu, a sad mogu da je dodirnem, da im sapnem i da im kazem koliko ih volim... Prestao sam piti, zaboravo pustiti, kockati, kartati. Ustvari sto ja to, teb,i pisem, neces mi postati zena. I kucala si da nema sanse da vodim ljubav sa tobom. A tako bih, lepa crnko: "prevario sebe s tobom, al', toliko sam te zavolio, da bi me ubilo tvoje razocarenje". Pitam Zeljku, neven - "Zeljka sta mislis kad bi ja sa Ljiljom69, ljubav vodio"...(seks) Zeljka - "mozes ljubavi, ali znaj, tvoj mali, bi bio jos manji"....(Nije smesno) :nev: | |
| | | zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Uto 01 Apr 2008, 06:57 | |
| tema nije bila :Ljiljana u kopi texstu sa nekog foruma,niti :propali brak zbog primene neta,niti ...... tema je bila :Sta mislimo o postiranom texstu ? ja ne mislim nista,zato sto je osoba koja ga je postavila,razocarana dragom osobom i zbog toga ne veruje vise u ljubav! shvatam je u potpunosti sa aspekta zene koja moze i zeli da razume takvu bol,razocarenje zbog sveukupne situacije njene,svoje,tudje ...bilo cije. ovde se postavila psiholoska tema,sa pitanjem sta mislimo o ovome sa aspekta osobe koja bi se nasla u slicnoj situaciji,pa ljiljana dodaje :razmislite o ovome,u ljubavi nije bas sve idealno.... e sa takvog aspekta,ja onda mogu da iznesem svoj stav. u tom smislu,takodje ne bih komentarisala mnogo u zelji da ne odstupim od teme. EMOCIJA JE INDIVIDUALNA KATEGORIJA ,jer smo svi mi razliciti pa stim u vezi i nas stav je razlicit. ja ljubav sagledavam :humanisticki i bez osvetoljubivosti po cenu svega sto bi mi se dogodilo.orastam i prastacu,svekolike gluposti u saznanju i ne saznanju istog,jedino sto nikada ne mogu i ne zelim shvatiti jeste :podmuklost u emocionalnom pristupu . sve cu shvatiti i prihvatiti i oprostiti,tako sto ce mi se saopstiti.ne podnosim da mi se to radi iza ledja..... i ljubav iz bilo kog razloga moze da prodje,ne stane i izgubi se.... ja zbog toga nikada ne bih izgubila veru u nju,to sam zelela reci i to je za moj komentar ovde,meni licno bila kljucna recenica.naravno,to je samo moje razmislanje.... | |
| | | Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Uto 01 Apr 2008, 12:50 | |
| Zutaruzadunava, pises bas snazne komentare, jasne i precizne na zadatu temu. Imas novinaski pristup i kriticki stav. Ako nisi vec novinar, oprobaj se u tom zanatu. Prizoves nas pameti kad sabludimo citajuci druge komentare i mesamo ih sa nasim iskustvima i osecanjima. Tesko je onda i ostati na temi svakog povuce nesto i od diskusije ostane zbir ispovedanih razmisnjanja, uglavnom monologa. U sustini svake teme je ljubav. Ljubav prema zivotu, porodici prijateljima i sebi. Sta ostane od toga kad prodje kroz sito stvarnog zivota, situacija, istoriskog trenustka, egzistencijalnih problema... mnogo toga. Cekati veliku ljubav, fatalnu, bice sa kojim ses se stopiti u svojim zeljama i nadama!? Pocne uvek tako i to se zove zaljubljivanje. Izgubis pamet, moc rasudjivanja, krila da poletis i snagu da "brda valjas". Lepo ali takvo te stanje drzi nesto duze ili manje proporcijalno sa godinama i iskustvom na tom polju.
Digresija: Gledala sam film "Konji" ime je film latinski izraz za konje koji sam zaboravila mislim da je Ehus, negde pri kraju 4 godine gimnazije, bila sam fascinirana filmom pa i sada se nekad setim njega, filma. Drugarica koja se spremala da upise psihologiju, posle gledanja tog filma je odustala i upisala biologiju. Radi se o velikoj ljubavi mladica prema konjima koja prerasta i u strast. Dolazi na lecenje kod psihologa Ricarda Bartona koji u jednoj seansi, priznaje da je ljubomoran sto nije doziveo takvu ljubav.
Malo je takvih ljubavi koje ponistavaju vlastito bice. Pa ako zena iz teksta voli tu osobu ali uvidja njegove mane i nezeli sa njim deliti nista drugo osim trenutke fizicke srece, netreba je osudjivati njoj je to ostalo kad je prosejala svoj zivot kroz sito zivota. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Sre 02 Apr 2008, 20:44 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Pet 11 Apr 2008, 15:13 | |
| Nocas si meni dobra, najbolja ali vec sutra ti je prazna postelja jer mi je ona bila jedina i u mom srcu poslednja zelja
Ne trazi njeno mjesto, kasno je jer mostove do srca srusila je sve ja nemam dar da volim, tacno je i nemam snage za nove snove
Ref. 2x
Njena si losa kopija vino sto kratko opija al' nocas popicu te mala a ti me nista ne pitaj jer posle nje si meni, znaj k'o melem ti na rane pala
Ref. 4x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija Uto 15 Apr 2008, 17:33 | |
| Ti ne voliš i ne žališ mene, nisam više mio srcu tvom? Gledajuć u stranu strast ti vene sa rukama na ramenu mom.
Smiješak ti je mio, ti si mlada, riječi moje ni nježne, ni grube. Kolike si voljela do sada? Koje ruke pamtiš? Koje zube?
Prošli su ko sjena kraj tvog tijela ne srevši se sa plamenom tvojim. Mnogima si na koljena sjela, sada sjediš na nogama mojim.
Oči su ti poluzatvorene i ti sanjaš o drugome nekom, ali ljubav prošla je i mene, pa tonem u dragom i dalekom.
Ovaj plamen sudbinom ne želi, plahovita bješe ljubav vruća-- i ko što smo slučajno se sreli, rastanak će biti bez ganuća.
Ti ćeš proći putem pored mene da prokockaš sve te tužne zore. Tek ne diraj one neljubljene i ne mami one što ne gore.
I kad s drugim budeš jedne noći u ljubavi, stojeći na cesti, možda i ja onuda ću proći i ponovo mi ćemo se sresti.
Okrenuvši drugom bliže pleći ti ćeš glavom kimnuti mi lako. "Dobro veče",tiho ćeš mi reći. "Dobro veče, miss", i ja ću tako.
I ništa nam srca neće ganut, duše bit će smirene posvema -- tko izgori, taj ne može planut, tko ljubljaše, taj ljubavi nema.
Sergej Jesenjin 1925. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ku*va svojih emocija | |
| |
| | | | Ku*va svojih emocija | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|