Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| Saputanje..zaljubljenih.... | |
|
+10Crna_ovca_chata anja007 Gea sonia Lora zutaruzasadunava gorskooko SNEZA_ neven Sumadijacafee 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
sonia Prijatelji
Broj poruka : 415 Godina : 50 Datum upisa : 25.04.2008
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Čet 15 Maj 2008, 15:22 | |
| Negde se pipnu naši mali svemiri Kada već pomislim da spavaš Zašumi saten, tama se uznemiri I kao talas naiđeš U školjki tvoga pupka leto zimuje Tu čuvaš mrve sunca za nas Sa tvojim dodirom se čežnja rimuje Dok kao talas nadireš I ništa više nije važno Lice sveta, zlobno i lažno, se raspline za čas I niko više nije bitan Svi su pesak, prezren i sitan, pesak ispod nas Srebra decembra kuju prsten za tvoj prst Niz tvoje je sapi zvezda pala 'Zalud te privijam uz sebe, k'o uz krst Ti, kao talas, izmičeš Ostavljaš slane kapi bistre I jato dobrih mirisa Istre po sobi razvijaš Ostavljaš varljiv zalog pene U srcu ove napukle stene koju razbijaš I ništa više nije važno Lice sveta, zlobno i lažno, se raspline za čas I niko više nije bitan Svi su pesak, prezren i sitan Pesak ispod nas | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Sub 17 Maj 2008, 21:34 | |
| Tajči - Hajde da ludujemo
Ne moraš biti bogat i lijep Samo budi dobar i pokloni mi cvijet Ne moraš biti snažan i grub Da budes sav moj svijet. Ti si momak za pobjede Dvije prave riječi biće dovoljne Plava zvijezda na nebu sja Ti si onaj koji tajnu zna.
Hajde da ludujemo ove noći Hajde zaljubi se u moje oči Tvoje su usne kao čokolada To mi se dopada
Ne moraš biti bogat i lijep Samo budi dobar i polkloni mi cvijet Ne moraš biti snažan i grub Da budes sav moj svijet. Ti si momak za pobjede Dvije prave riječi biće dovoljne Plava zvijezda na nebu sja Ti si onaj koji tajnu zna.
Hajde da ludujemo ove noći Hajde zaljubi se u moje oči Tvoje su usne kao čokolada To mi se dopada |
| | | sonia Prijatelji
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pon 19 Maj 2008, 17:12 | |
| Pogledi u tami
Gledaš me kao da se znamo stranca dva, eto to smo samo pričaj mi, gdje si ti bila dok lile su kiše, nek' ova noć na tebe miriše, zauvijek.
Gledam te, hodamo lagano, osjecam kao da već dugo mi se znamo, ne žalim, sve već podsjeća na prošle dane ruke u hodu, dodir lak, ti i ja.
A kada odu svi mi ostaćemo sami, samo ja i ti i pogledi u tami, reci mi da znam da jutro nije blizu da ima vremena za poljupce u nizu.
Gledam te kroz ovu noc što pada, stranca dva pod svijetlima smo, dušo, ovog grada, pričaj mi, gdje si ti bila dok lile su kiše, nek ovaj grad na tebe miriše zauvijek.
A kada odu svi mi ostaćemo sami samo ja i ti i pogledi u tami, reci mi da znam da jutro nije blizu, da ima vremena za poljupce u nizu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Čet 22 Maj 2008, 20:32 | |
| duboko u tebi mozda sam ostavio trag svjetla u noci izmedju zidova ni svi dobri ljudi ni svi oni koje znas ni bijeg od samoce u koju se povlacis kada provali ocaj jedva da su dovoljni pred surovom snagom krajnjom i konacnom duboko u tebi strasti slamaju i ono sto je preostalo i ono sto ne postoji ceznju za smrcu zelju za opstankom zudnju za slobodom i volju da se poklonis sudbini kao na dlanu duboko u tebi tisuce dobosara fanfare iz daljine zastave na pola koplja koga oplakujes ljubavi moja crno znamenje na licu svog dragog sjetu u rijecima jednom u zivotu dat cu da me zarobi muskarac hladnog stiska i celicnog pogleda |
| | | komunikativn@ Urednik
Broj poruka : 623 Godina : 51 Location : tamo-vamo-:)) Datum upisa : 16.03.2008
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 23 Maj 2008, 09:11 | |
| ..................... Samo ti Uvijek bila si I bit ces mi Moja tajna Jedne vjecne ljubavi Samo ti Oduvijek do vjecnosti Sve sto imam To si it
Samo ti Kad me volis i ne volis Samo ti Kad smo sretni i nesretni Vjeruj mi Smao tebe mogu voljeti Sve sto imam To si ti
Samo ti Ti mojoj dusi nosis mir I noci pune ljubavi I osmijeh kad se probudim Uz tebe moja ljubavi Samo ti U meni uvijek zivis ti Vjeru u zivot dajes mi Zauvijek bit cu tvoj Samo tvoj Vjeruj mi
Samo ti Kad si zla i nepodnsoljiva Samo ti I onda kad me zabolis Samo tebe Ne bih mogao preboljeti Sve sto imam To si ti
Samo ti Ti mojoj dusi nosis mir I noci pune ljubavi I osmijeh kad se probudim Uz tebe moja ljubavi Samo ti U meni uvijek zivis ti Vjeru u zivot dajes mi Zauvijek bit cu tvoj Samo tvoj Vjeruj mi Samo ti | |
| | | SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| | | | Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 23 Maj 2008, 19:19 | |
| A ja pomislio da se SNEZA_ zaljubishkala | |
| | | SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 23 Maj 2008, 19:50 | |
| | |
| | | sonia Prijatelji
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Sub 24 Maj 2008, 10:30 | |
| Volim osmijeh tvoj
Krade mi te cesta kradu mi te ljudi svako pomalo od osmjeha tvog posudi
Iza svakog ugla stalno neko vreba da mi te ukrade kada malo srece treba
Niko nije kriv za to sto te volim toliko al' osmjeh tvoj je kriv da znas sto me osvajas
Ref. Volim osmijeh tvoj bas dobro ti stoji jos ti bolje stoje poljupci moji ma kriv je meni svako kom smijes se ti, moja ljubavi
Volim osmijeh tvoj i nosi ga uvijek smij se samo, dusu mi grij' zauvijek i krivi su mi svi, i krivo mi je sve kad sam bez tebe
Al' nije krivo more niti sol u kosi niti nebo koje boju oka tvoga nosi
Niko nije kriv za to sto te volim toliko al' osmijeh tvoj je kriv da znas sto me osvajas | |
| | | K-6_Predator_ Prijatelji
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Sub 24 Maj 2008, 12:49 | |
|
Poslednji izmenio K-6_Predator_ dana Pon 09 Jun 2008, 20:32, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Sre 28 Maj 2008, 14:02 | |
| Kad umrem želim tvoje ruke na svojim očima: želim svjetlo i žito tvojih ljubljenih ruku, da me još jednom dirne njihova svježina, da osjetim nježnost što izmjeni moju sudbinu.
Hoću da živiš dok te uspavan čekam, hoću da tvoje uši i dalje slušaju vjetar da udišeš miris mora koje smo zajedno voljeli, i da nastaviš hodati pijeskom kojim smo hodali.
P.NERUDA |
| | | sonia Prijatelji
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 30 Maj 2008, 17:51 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=hbX7Vw1ZQ5c&feature=related | |
| | | Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 27 Jun 2008, 08:48 | |
| Zal Kopp-Vrsta mira
Vrstu mira s kojim te raspoređujem u sebi nalazim u pogledu hrasta i šapatu krošnji, iskonskoj stoljetnoj priči plodnih ravnica. Ne preispitujem njegov početak, već odsjaje svih kiša i huk svih vjetrova istinski sanjam kako tvojom utrobom nižu predivne bisere. Moram priznati, neiscrpne su visine misli, neuhvatljive dubine srca iz kojih sada izlazim i neiskorištena snaga mjesečine kojom klizim. Sve bogatstvo što me pretače u divne osjećaje i bezbrojni titraji nastali u pomaku vremena, izvlače na moje dlanove najhrabrije pokušaje. Ne uspijevam uvijek potpuno stići tvoje tijelo, već krugovima plamenog prstena obuhvaćam tvoj struk što se izvija neponovljivim žarom. Prstima pomalo udišem toplinu mirisne kože, oprezno skupljam svaku kap sjajnih uzvisina i povremeno se vraćam, nudeći nove drhtaje. Otkrivam, poru po poru, kako rađaš vatru, kako pred moje dodire trčiš beskrajno zagrljena i dočekuješ me optočena slatkim strpljenjem. Uzdišeš preplanula i požudom izvijaš poljupce, bojom strasti prekrivaš svako moje milovanje i dušu obogaćuješ neponovljivim sazviježđem. Kad me tako ovjenčaš ljepotom i skupiš u sebe, pa ispod mojih vjeđa prisloniš nježni osmjeh, izmislim način i postelju pretvorim u sanjalište. Zakoračim pogledom hrasta tvojim obrazima, dovedem šapat krošnji točno iznad naših pokreta i zauvijek naše otkucaje srca pretočim u ljubav | |
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Pet 27 Jun 2008, 08:50 | |
| Fernando Pessoa - Lidiji
ODA
Dođi, sjedni do mene, Lidija, na obali rijeke. Mirno gledajmo kako teče i naučimo od nje. da život prolazi, a mi se ne držimo za ruke (Držimo se za ruke) Onda ćemo misliti, velika djeca, da ovaj život prolazi i ne staje,ništa ne ostavlja i ne vraća se, odlazi prema dalekom moru, odlazi Sudbini, dalje od bogova. Opustimo ruke jer nije vrijedno da se umaramo. Uživali, ne uživali, prolazimo kao rijeka. No treba znati prolaziti sasvim spokojno i bez velikih uzbuđenja. Bez ljubavi, bez mržnje i strasti koje podižu glas, bez zavisti koja previše uznemirava oči, bez briga, jer i s njima rijeka će jednako teći i uvijek će odlaziti prema moru. Volimo se spokojno, misleći da možemo, ako hoćemo, izmijeniti poljupce, zagrljaje, milošte, ali bolje je da sjedimo jedno pored drugoga i da gledamo kako rijeka teče. Naberimo cvjetova, uroni u njih i ostavi ih u svom krilu, nek njihov miris blaži ovaj trenutak- ovaj trenutak kada smireni ne vjerujemo ni u šta, nevini pogani propadanja. Bar ćeš ako postanem sjena, sjetiti mene poslije, a da te sjećanje na me neće opeći ni raniti, jer nikad se ne držasmo za ruke niti se poljubismo, niti bijasmo drugo osim djeca. I ako prije mene poneses obol mračnom brodaru, neću morati da patim kad te se budem sjećao. Bit ćeš mi blaga u spomenu kad te se sjetim na obali, tužna poganko s cvijećem u krilu. | |
| | | SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Saputanje Ned 29 Jun 2008, 10:40 | |
| Hocu zivot, uzdarje Boga,da cuvam. Da trajem hocu, lepotom da se dicim i dusom mirisem......... | |
| | | SUZANA_NIS Urednik
Broj poruka : 233 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Saputanje Ned 06 Jul 2008, 10:07 | |
| Nebeski je ako savladah svoju zemaljsku strast. Ali ako ne uspeh, ja ipak osetih blazenstvo. | |
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... Sre 30 Jul 2008, 07:58 | |
| DAH DUGE
Kistom svog srca na platno moje duse nanosis paletu i plavom bojom oslikavs beskrajni oblik dubina, sanjaris i u sebi me smirenjem svoga bica stapas, neustrasiva plava ptico u beskonacnost sna dolazis.
Ljudskom zelenom bojom umirujes nemir mojih voda, s njom, obnavljas i cistis uzdrhtale prozirne valove, kao rajske biljke donosis proplanku rascvjetali mir, uspinjes u slavlje moj zivot osvjezavajucom snagom nade.
Zacet u tvojoj bjelini, otkrivam milost svih osjecaja, iznosis me preobrazenim smislom horizontima dana, istokom moje duse budis sjaj sunca vrhom razuma, auerolom ponovnog radjanja kusas krilom prepelice.
Zemlja ti je dom, smedja i topla, cvrsta poput majke, imas savrsenstvo brazde i plodnost nepreglednih njiva, izvoristem zivota iz njih izlazis i nudis odricanjem tuge, pa me zoves i prihvacas u njedra predivnih uzvisina.
Tu me znansvenoscu crvene vatre osvajas i primas u sebe, strascu vjetrova prislanjas uz besmrtnost iskrene srece, kao suncevu zraku izdvajas medju svoja rumena bedra, da tvojim toplim rumenilom uzivam i plovim zauvijek.
Ti si dah duge, pocetak svjetlosti i glasnik mog obnavljanja, ti si vitki most izmedju zemlje moga srca i neba moje duse, tvoje se jake boje okvirom mog bica njezno i toplo razljevaju, i ja se vjecno prepustam njihovom velicanstvenom skladu.
Žal Kopp | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Saputanje..zaljubljenih.... | |
| |
| | | | Saputanje..zaljubljenih.... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|