| Sta je kultura | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| Naslov: Sta je kultura Ned 17 Avg 2008, 10:45 | |
| "Kultura je, po definiciji, nadgradnja društva. To, ipak, ne znači da nje nema bez dobre materijalne podloge. Samo je pitanje: šta je kultura, a šta - kič, tj. kako sprečiti da se ovo drugo izdaje za prvo?"
Šta vi mislite o tome? | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Sta je kultura Sre 20 Avg 2008, 10:48 | |
| Za sad trepcem i cekam ko ce prvi da svrati u ove teme | |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Sta je kultura Čet 21 Avg 2008, 09:29 | |
| Svidjalo se nekom ili ne - kultura je sve ono sto je opsteprihvaceno drustveno ponasanje jedne zajednice. Ako decenijama posle smrti Silvane Armenulic, klinci jos pevaju njene pesme - to je deo nase kulture. I ako mnogi smatraju da je turbo folk = kic, on prezivljava i opstepihvacen je. Hteli mi to ili ne, mnogo nam je blizi i jasniji od ozbiljne muzike (bar vecini) i kao takav on jeste sastavni deo nase kulture. Ko živi u Srbiji a stidi se opanaka, kacamaka, frule i ћирилице - njegov je problem jer to jeste tradicija i kultura ovog naroda. | |
|
| |
SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| |
| |
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Sta je kultura Ned 14 Sep 2008, 00:01 | |
| meni je kultura....lepo ponasanje,civilizacijski napredak,postovanje tradicije,negovanje umetnosti i rad na porodici,drustvu i sopstvenom idealu. | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Sta je kultura Ned 14 Sep 2008, 17:18 | |
| Pa kultura jeste društvena nadogradnja. Šta će ostati od kulture tj. naše nadogradnje, mislim malo toga. Ono što je stvarano instant, primenjivo samo za dati trenutak i odredjeni krug ljudi nestaće brzo. Kultura ponošanja i života, ma kako ekstremno se pojavljuje kao savremeni trend neće se održati i uvek će se ceniti one prave vrednosti. Poštenje, ljubav, porodica, tradicija, znanje ... | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Sta je kultura Ned 14 Sep 2008, 20:09 | |
| Jeste nadogradnja jer proistice i uslovljena je suzivotom i komunikacijom u drustvenoj zajednici, ova je izrazava i sire prihvata, ono sto cini civilizaciju.
Meni tu spada sve sto je nauceno, prihvaceno kao obrazac, bilo da je pozitivno ili ne, svi vidovi komunikacije i opsteg delovanja, umetnickog i drugog izrazavanja, moral, verovanja, obicaji, obrazovanje, tradicija, sve ono iznad prirodnog ili posebnog, sto je po izvoru tvorevina uma, emocije ili duha a zivi u drustvu. Odrazava nivo uze ili sire zajednice kao celine, a valjda kultura pojedinca obuhvata sve ono sto je od toga naucio, navikao, bilo kako stekao u okviru zajednice.
Nikad nisam volela definicije, a definisanje kulture mi spada bas u one najgore, obuhvata sve, prosto je nemoguce uokviriti u tu sugavu definiciju. Ili je su preusko ili presiroko pa ispadne toliko suvo da se zagrcnes. | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: Sta je kultura Pon 15 Sep 2008, 18:11 | |
| Pa jeste kultura baš širok pojam. Da li postoji neka kultura u komunikaciji na chatu, forumu? Sa mojim iskustvom bih rekla da se menja. Ipak je to mali krug ljudi koji se pojavljuje i eksponira na ovim našim domaćim severima. Ekstremisti se brzo upamte i mislim da posustaju. Ostala je još laka komunikacija koju nameće većina tj. ne komunikacija. Zato se otvaraju nove sobe i forumi gde se može reći nešto i razmeniti neko mišljenje na razne teme. Šta mislite u kom pravcu će se ona razvijati? Šta bi to poboljšalo i olakšalo kontakt? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta je kultura | |
| |
|
| |
| Sta je kultura | |
|