| SLADOLEDI I HLADNI DESERTI | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:48 | |
| Pocinje vreme za osvezenje Hajde neki dobar recept,po mogucnosti i brz i jeftin |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:50 | |
| Sladoled I
Dobro umutiti 5 belanaca, dodati 5 zumanaca vec umucenih sa 7 kasika secera i 2 umucena slaga (sa ukusom vanile; ako toga nema, moze da posluzi i 1 vanilin secer).
Sladoled 2
Umutiti 4 zumanceta sa 4 kasike secera, dodati 1 kasiku brasna i 250 grama provrelog mleka. Smesu skuvati i u ohladjenu dodati sneg od 4 belanceta i 2 umucena slaga i ekstrakte po zelji (najbolje lesnik, jagoda ili banana ili cokoladu, kafu, vanilin secer + seckano suvo i kostunjavo voce (neobavezno)). Ostaviti u zamrzivac i svakih pola sata promesati da se ne bi stvorio led. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:50 | |
| Сладолед од бресака
Потребно је: 3 крупне миришљаве брескве 2 беланца ско од лимуна 6 кашика шећера кесица инстант шлага у праху кесица ванилин шећера Ољуштене брескве пропасирати, додати чврсто улупан снег од беланаца, сок од лимуна, шећер, ванилин шећер и шлаг припремљен по упутству на кесици. Све добро измешати и сместити у замрзивач. Добро је да се два-три пута, у размаку од по пола сата, сладолед промеша и врати у замрзивач. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:52 | |
| Воћне салате са сладоледом
Потребно је: 500 грама разног сезонског воћа сладолед од ваниле и од чоколаде шлаг шећер по укусу Опрано и очишћено воће исецкати на коцкице, засладити по укусу и по жељи зачинити кашиком коњака или вињака. Устаклене чаше или чиније ставити ред сецканог воћа, ред сладоледа, опет воће, а одозго украсити чврсто улупаним шлагом и послужити. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:52 | |
| Брзи воћни крем
Потребно је: 2 беланца шоља шећера шоља меког воћа (јагоде, малине, купине, боровнице) кашика сока од лимуна Све састојке ставити у посуду за мућење и миксром мутит све док се не образује густ, пенаст крем. Сипати у стаклене или порцуланске чиније и до служења држати у фрижидеру. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Uto 20 Maj 2008, 14:55 | |
| Fantastičan krem sladoled
Ovaj sladoled se može praviti sa raznim voćem (čak i čokoladom, eurokremom i sl.).
Sastojci za 5 porcija 2 kisele pavlake (mileram) svaka od 2 dcl znaci ukupno 4 dcl 150 g šećera (zavisi koje voće stavljate i koliko slatko volite tako da kol. šećera prilagodite svome ukusu) 250 g voća 2 kesice šlaga u prahu (tipa Dr. Oetker)
Priprema Napraviti šlag po uputstvu na kesici, dodati šećer, voće ispasirati (može se deo i ostaviti naseckan), pomešati, dodati 2 pavlake.
Sladoled je gotov. Staviti ga u plastičnu činiju koja dobro zatvara i u zamrzivač.
Pošto je pavlaka masna, sladoled se ne kristalizuje kao onaj u kome ima vode, pa je i pored dužeg stajanja u zamrzivaču kremast. Može se jesti i kao krema pre nego sto se zaledi. |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Sre 21 Maj 2008, 06:46 | |
| | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Čet 29 Maj 2008, 19:22 | |
| Kupila sam u brik pakovanju smesu slag-krem koji sam umutila i u njega se ubacuje prema zelji sastojci. Ja sam ubacila seckane orahe. Pakovanje je 1 lit kosta 185 din ali se dobija kolicina od 2,5 litara penaste mase. Velika kolicina. Prilicno je dobar sladoled. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Pet 30 Maj 2008, 16:22 | |
| Hvala Gea, spasila si me ''mozganja'', ovo će biti slatkiš za vikend, i to dupla mera, jer je provereno | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Čet 08 Jan 2009, 18:59 | |
| Evo da se pohvalim. Pravila sam poslasticu koja se dopala mojim prijateljima. Iz urme se izvadi koštica i umesto nje stavi parče oraha. U rastopljenu čokoladu se (malom kašikicom) stavlja svaka posebno i vaditi. Za ukras možete odozgo staviti kockicu želea ili iseckanu sušenu kajsiju. Ohladite u frižideru. Pipavo je ali je dosta spremiti 1 do 2 komada po gostu (konzumentu) jer je vrlo jak slatkiš. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI Čet 08 Jan 2009, 21:57 | |
| Jeste pipavo, ali mora da je dobro. (Ovo me podsetilo na moju urmu. Za jedan Bozic sam spontano ubacila par kostica urme u saksiju sa hibiskusom /u zemlju/ i zaboravila. Iznenadila sam se kada je "izbila", jer je urma bila susena. Dan danas je imam, odraslu, lepsa mi je (cvrsca, pravilnija, snaznija) od sve tri palme koje gajim u stanu. Inace, pusta duboko korenje i visece bele koncice kad se odvajaju listovi, dugo, vrlo sporo raste, ali divna je.) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: SLADOLEDI I HLADNI DESERTI | |
| |
|
| |
| SLADOLEDI I HLADNI DESERTI | |
|