Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| Iluzije | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Iluzije Pet 09 Maj 2008, 15:41 | |
| "Jedan covek nasao je orlovsko jaje i stavio ga pod kokos. Orlic je izlegao kad i pilici i odrasatao je sa njima.
Citavog zivota orao je radio isto sto i kokosi u dvoristu, misleci da je jedna od njih. Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i leprsao krilima, uzdizuci se koji pedalj iznad tla.
Prosle su godine i orao je ostareo. Jednog dana ugledao je u visini, na vedrom nebu, cudesnu pticu mocnih rasirenih krila kako lebdi na vetru. Stari orao je zapanjeno gledao uvis " Sta je to?" pitao je. "To je orao, kralj ptica" rekla mu je jedna kokos. "On pripada nebu, dok mi kokoske, pripadamo zemlji." I tako je orao umro medju kokoskama, neznajuci ko je.
-Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacite svoje iluzije i postanete svesni sebe i sveta oko vas, otkricete svu lepotu zivota na Zemlji."
A.d.Mehlo - BUDJENJE
Postoje ljudi kojima su potrebne iluzije da bi oPstali - no nekada i iluzije mogu biti te koje koce i ne daju da se krene ka svojoj prirodi.
Sta mislite , koliko nasim zivotima upravljaju razne iluzije, predrasude, obicaji, navike a koliko ustvari mi sami??? |
| | | gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Iluzije Pet 09 Maj 2008, 21:28 | |
| A u istoj knjizi ima i ona istočnjačka o lavu (koji je odrastao medju ovcama u mladog lava misleći da je ovca, sve dok ga nije spazio stari lav i odveo da se ogledne u jezeru, pa kad je mladi lav-ovca spoznao ko je, ispustio je lavlji urlik i ostao samo lav) Lično ne volim iluzije. Imala sam ih na gomile, pa prilično pogubila. A da smo im svi podložni stoji. Sve jedno kakve su. Volim svakoj istini da zavirim u okice, istina ne baš u svakom momentu. O ostalom smo pisali u samospoznaji. Činjenica je da se ne poznajemo. Da bežimo od strahova, da se identifikujemo sa drugima, ili onim što mislimo da je prihvatljivo, poželjno. Kako na ličnom, tako i na socijalnom planu. Lažemo druge, ali najviše sebe. Ipak mislim da se na polju samospoznaje može lično učiniti puno. A mi se ne bavimo sobom u tom smoslu. Čini mi se da je to osnovna pretpostavka da bolje razumemo i prihvatimo druge. Najviše zbog iluzija i nismo svesni. Istina je da treba da se probudimo, spoznamo, prihvatimo i volimo sebe da bismo bili ispunjeni. Samo bez te naše podložnosti svojevrsnoj vrsti iluzije, mnoge bi delatnosti umrle. Ko nam je kriv kad nismo rodjeni savršeni. )) | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Iluzije Uto 13 Maj 2008, 17:17 | |
| Najveća naša iluzija je naše ''vidjenje'' sebe. I najveći broj ostalih proizilazi iz ove | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzije Pet 23 Maj 2008, 09:02 | |
| Kad se krug zavrsi Povedi me, Iznad stvarnosti U svijet iluzije
Bjezim od jave, Stalno stize me, Sada osjecam Uz mene je
Mozda je najbolje pasti u san Al' sta da radim kad osvane novi dan?
Zelim da sanjam A da ne padnem, Pomozi mi, Da nebo dotaknem
Bjezim od jave, Stalno stize me, Sada osjecam Uz mene je
Povedi me u svijet iluzije, Da opet postanem dio snova iza granice
Povedi me u svijet iluzije, Da opet postanem dio snova iza granice |
| | | zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Iluzije Pet 23 Maj 2008, 09:18 | |
| Devojka je muske gatje prala gatje prala pa se zaplakala -Gatje moje, sokolovo krilo, gde je ono sto je u vas bilo? | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Iluzije Sre 28 Maj 2008, 16:22 | |
| Ima li neka lična, koju biste posebno izdvojili, po čemu god, a? Neke od mojih ličnih su: - da nisam lažov (jesam i to vispren, toliko da i sama sebe uspešno lažem, još uvek), - da sam u jednoj, meni bliskoj sredini, prihvaćena isključivo po svojim ličnim osobinama (90% provereno - netačno) - da dobro procenjujem i razumem ljude (netačno - iskustveno potvrdjeno do ''crtanja''), - da sve što razumem mogu oprostiti - netačno - ne mogu, i ovaj biser: - da ne postoji meni dostupan muškarac koga ne mogu osvojiti ako to želim - netačno, ne baš svaki.. i bezbroj drugih, još... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzije | |
| |
| | | | Iluzije | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|