| Mudrost | |
|
+6Crna_ovca_chata neven TREN Sumadijacafee gorskooko Lora 10 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Mudrost Pet 25 Apr 2008, 20:51 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Mudrost Pet 25 Apr 2008, 21:22 | |
| |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| |
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Mudrost Sub 28 Jun 2008, 12:52 | |
| - neven ::
- # Ako svako uradi onoliko koliko je sposoban, neće narod propasti. ( Vuk Karadžić )
# Šta tvoja tuga čini dok ti spavaš? Budna je i čeka. A kad izgubi strpljenje, ona te budi ( Ivo Andrić ) # Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije: kako često nam baš to malo nedostaje ( Ivo Andrić ) # Sloboda je nezavisnost, sreća je nezavisnost od hiljadu sitnih sitnica ( Isidora Sekulić ) # Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može ( Jovan Dučić ) # Hrabrog sreća hoće. ( Srpska poslovica ) # Zlo je ko ne zna a učiti se ne da ( Srpska poslovica ) # Ko ne misli o dobru, taj misli o zlu ( Srpska poslovica ) # Bolje je ne obećati nego reč ne odrčati ( Srpska poslovica ) # Bolje je pokliznuti nogom nego jezikom ( Srpska poslovica ) Ove , mudrosti su mi podmetnute - nije iih neven kucao u poruci .... Paravi autor nepoznat | |
|
| |
Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
| Naslov: Re: Mudrost Ned 29 Jun 2008, 12:14 | |
| U potrazi za smislom cinimo, nazalost,mnogo besmislenog. Mi smo obmanuti vaspitanjem zbog kog stvari samo prolaze kroz nase zivote,stvari koje ne mozemo dodirivati ili osetiti. Za trenutke koje volimo i kojih se rado secamo, zahvalimo sebi i onima koji su tu zbog nas. Cuvajmo one koji imaju smisla za paznju,smeh i ljubav
Turgenjev | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Uto 29 Jul 2008, 08:40 | |
| "I nastojacu da sacuvam ono malo sto imam jer sam isuvise malen da bih obuhvato i ceo svet." Paulo Koeljo (Alhemicar-10 godina kasnije) | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Čet 31 Jul 2008, 17:54 | |
| - Garavo jare ::
U potrazi za smislom cinimo, nazalost,mnogo besmislenog. Mi smo obmanuti vaspitanjem zbog kog stvari samo prolaze kroz nase zivote,stvari koje ne mozemo dodirivati ili osetiti. Za trenutke koje volimo i kojih se rado secamo, zahvalimo sebi i onima koji su tu zbog nas. Cuvajmo one koji imaju smisla za paznju,smeh i ljubav
Turgenjev Moram da Ti kazem da je ovo stajalo na pocetku mog svojevrsnog dnevnika | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Pet 01 Avg 2008, 05:35 | |
| - gorskooko ::
- Garavo jare ::
U potrazi za smislom cinimo, nazalost,mnogo besmislenog. Mi smo obmanuti vaspitanjem zbog kog stvari samo prolaze kroz nase zivote,stvari koje ne mozemo dodirivati ili osetiti. Za trenutke koje volimo i kojih se rado secamo, zahvalimo sebi i onima koji su tu zbog nas. Cuvajmo one koji imaju smisla za paznju,smeh i ljubav
Turgenjev Moram da Ti kazem da je ovo stajalo na pocetku mog svojevrsnog dnevnika To ne samo da je stajalo na početku tvog dnevnika, nego se i utkalo u tvoju ličnost (koliko ja primećujem). jer, citiraću Tina Ujevića: Životni se disaj u detinjstvu prima, sve su kasne stvari samo posudjene. Prema tome dnevnici naše mladosti su u nama. Mada, kako kaže Turgenjev: Srećni dani, vesele godine - ko prolećne vode prohujaše. | |
|
| |
zvrchak Urednik
Broj poruka : 692 Datum upisa : 08.04.2008
| Naslov: Re: Mudrost Pet 01 Avg 2008, 12:58 | |
| SIROMAŠTVO Nikad nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novaca je prolazno stanje: biti siromašan je stanje duha. Mike Todd
IZAZOVI Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike. La Rochehoucauld SPOZNAJA Kad sam bio mlad mislio sam da je novac najvažnija stvar u životu; sad kad sam ostario znam da jest! Oscar Wilde
RED Živite dan po dan i obavljajte posao po posao. A zatim produžite prema onome što dolazi poslije. To ima smisla. Ne pokušavajte živjeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sve u isti čas. Uspješan je čovjek koji se naučio živjeti samo u sadašnjosti, ali se uvijek kreće prema onome što dolazi poslije. Norman V. Peale | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Sre 06 Avg 2008, 15:03 | |
| Slusam ja neko vece svog oca. Vrlo je star, ali zaista bistrog rezona i mudar (utkao bi svu mudrost u mene), samo ne toliko da oseti da je ova mladunica bisere iz njegovog kazivanja i sama iskusila. Za svoje roditelje, mi smo uvek deca ))) | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Čet 14 Avg 2008, 07:40 | |
| " Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi, voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Uto 19 Avg 2008, 21:47 | |
| Ako dugo gledas u bezdan (zlo), bezdan gleda u tebe (ili tako nekako) Nice (valjda) | |
|
| |
ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| Naslov: Re: Mudrost Pet 22 Avg 2008, 17:26 | |
| Izaberi najsjajniju zvezdu i ne ispustaj pravac, ako gledas u zemlju ne ucis da letis, vec da padas!!! | |
|
| |
Garavo jare Urednik
| Naslov: Re: Mudrost Čet 28 Avg 2008, 09:48 | |
| Otvoren kavez
Nešto se divno dešava s nama, osjećaš li to i sama? U nama se pomiču neke granice što su nas stezale godinama.
I naša ljubav, ko ptica u kavezu kad joj otvoriš vrata, ustreptala gleda u beskrajnu plavet, i od ljepote strah je hvata.
Već sama pomisao da je slobodna, da može zaparati visine modre, kavez joj čini većim od svemira, većim od njene slobode
Kiščević | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mudrost | |
| |
|
| |
| Mudrost | |
|