| kako upoznati nekoga? | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: kako upoznati nekoga? Sre 30 Jan 2008, 08:15 | |
| Kako ces drugacije UPOZNATI coveka , ako mu ne dozvolis da bude to sto jeste ? Dajuci mu sirinu, dajes sebi puno vise ...
Dalje, spontana, sasvim prirodna diferencijacija ... Neki ljudi će tada uzeti SVE sto im se nudi , a drugi - samo ono sto su procenili da mogu poneti i da im je potrebno.
Onda, bitno je proceniti sopstvenu snagu i znati dokle si kadar da podneses tudje izrugivanje, izvrtanje izrecenog , koje najpre time izvrne lice , u nalicje ... izrugivaca.
Slab covek će se posluziti tudjim izrecenim istinama i zloupotrebiti iste u cilju da tom nekom napakosti. A vi ćete to izdrzati , ne greseci se u proceni, jer doticni vam je samo pomogao da svako sebe smesti tamo gde pripada. Mudar covek zna koliko je bilo kakvo izrugivanje bumerang , cak i kada se samom MISLJU cini, a budali ne vredi govoriti ...
Coveka treba PUSTITI da nas povredi do granica nase izdrzljivosti, jer - lakse ćemo podneti povredu nego saznanje da smo se o nekog ogresili . Neki gestovi su neverovatno prijatno iznenadjenje , jer - postoje ljudi koji se ni u najvecem jadu neće obrushiti na vas bacajuci vam u lice vase nedostatke, mane i promasaje, spashavajuci sebe ..u sopstvenim ocima. | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pet 01 Feb 2008, 18:31 | |
| Istina je uglavnom sve. Ali sa ovim ''Coveka treba PUSTITI da nas povredi do granica nase izdrzljivosti, jer - lakse ćemo podneti povredu nego saznanje da smo se o nekog ogresili.'' - nema šanse. Sve u meni se protivi. Jedino možda nekom baš mom, ali taj me neće toliko povrediti. Jeste jedan od ''najšugavijih'' osećaja kad znamo da smo se o nekog ogrešili. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pet 01 Feb 2008, 19:30 | |
| Coveka treba PUSTITI da nas povredi do granica nase izdrzljivosti, jer - lakse ćemo podneti povredu nego saznanje da smo se o nekog ogresili.... E shipak, ja bi ipak lakse prezivela da se o nekog ogresim,nego da mene neko povredi, bas sam sebicna ali tako je... |
|
| |
gorskooko Urednik
| |
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Čet 28 Feb 2008, 07:31 | |
| Laže me, lažem ga, ''čačne'' me, ''čačnem'' ga, pa se ''nadjemo'' izmedju laži i ''čačkanja'', osmehnuti skroz na skroz | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Čet 28 Feb 2008, 21:48 | |
| Lupi te po jednom obrazu a ti okrenes i drugi Jok vala,nece moci :evil: |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pet 28 Mar 2008, 23:25 | |
| "Coveka treba PUSTITI da nas povredi do granica nase izdrzljivosti"Pa nekad sam koristila takav pristup pri resavanju nekih konfilkta. Ali kao vid osvete jer je efekat vrlo uspesan kad se pametno i na neke ljude primeni. Kad covek shvati da je pogresio u proceni, postupku i da mu se niste svesno suprostavlili, isterivala pravdu a on shvati svoju glresku. Lepota od osvete. Imate ga u saci, duznik vam je a vi se samo smeskate u sebi. | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Sub 29 Mar 2008, 23:11 | |
| Kako ces drugacije UPOZNATI coveka , ako mu ne dozvolis da bude to sto jeste ? Dajuci mu sirinu, dajes sebi puno vise ...
Ovo zaista treba da bude pravilo, ne samo zbog upoznavanja. Ali nije. Skloni smo da ograničavamo ljude nametanjem svojih stavova, sve jedno da li to radimo svesno ili nesvesno. Ili, još gore, da ograničavamo sami sebe zbog drugih. Sve jedno zašto to radimo. Mislim na lične odnose. Samo kad možemo biti ono što jesmo, najviše dajemo. Kad smo kadri toliko ispoštovati sebe da budemo takvi kakvi smo, bez obzira da li se to drugima dopada, to je divna stvar. Onda smo sigurni, volimo sebe i više druge... | |
|
| |
Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pon 31 Mar 2008, 17:59 | |
| Kako je to lepo sto si rekla Gorskooko i kako je to tesko ostvarivo. Biti svoj, otvoren za druge i prihvatiti druge kakvi jesu. Pa tome treba teziti kao veru u zreo i zdrav odnos. Zivot te tera da budes oprezan. Zato su to pojedinci kojima se mozes otvoriti. Pa cesto ta otvorenost ili sto bi rekao narod blagost, bude protumacena kao da je sve dozvoljeno. Kako reagovati kad vidis da to neko iskoriscava smatrajuci da tvoja tolerancija je i odobravanje. Ako jesi svoj onda se moras i boriti za svoj stav ili ga jasno pokazati. Dug je put u pronalazenju sklada izmedju dvoje ljudi bili oni partneri u zivotu ili prijatelji. Ova prica na forumu se javlja i kao nasa razlicitost. Mislim da je to dobro i da generalno moze doneti neki kvalitet. Ma sta on znacio na netu. Pokrenuti neka razmisljanja. Zar ne? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pon 31 Mar 2008, 18:32 | |
| Treba se boriti za svoj stav ali samo tamo gde je vredno.A svi mi to znamo...Svako od nas ima svoje JA i zna gde treba pistai ili pricati a gde je bolje okrenuti se i dostojanstveno otici.Na chatu vise nikoga ne ubedjujem ko sam,oni koji su hteli su me davno upoznali.Ko hoce da veruje hoce,ko nece ne mora.Ovo sam ja OLUJA,el malo sutra ali moji sagovornici i dragi ljudi davno shvatili ko je olujnaaa,a ostali i ne moraju.Nikad se ne trudim da otkrijem ko je ko jer je to ovde nemoguce ako covek ne zeli sam da otkrije svoje osobine i lice,necete ni vi uspeti.Sto se pre shvati sve ovo za zezanje-to bolje,manje povredjenih vise opustenih. |
|
| |
Sumadijacafee [*_-]
Broj poruka : 4794 Location : Sumadijacafee Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pon 31 Mar 2008, 19:23 | |
| Ma shta me "brige"shto kaze Igrutin ja sam ovakakv kakav sam,ali bas sam ovakav i drugaciji nikako,jedino ovde shto nemam mogucnost kao u PVT zivoptu ... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pon 31 Mar 2008, 22:52 | |
| SJaj to si ti,da li te poznajem ili ne Meni je ovo dovoljno |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pon 31 Mar 2008, 23:43 | |
| Upoznati nekog ne znači prihvatiti sve i dozvoliti, tolerisati sve. Svakako ne ono šta se ne želi, ne može. Niti znači da moramo menjati sebe u nešto što suštinski nismo. Postoje granice. A put do sklada jeste dug. Prilagodjavanje može da ''košta'' ali nikako po cenu ''gušenja'' sebe ili drugog. To nije tolerancija, to je patnja. Takodje, mnogo toga može da nam ne odgovara kod onih koje smo dobro upoznali (čak i kod svojih najprečih), ali ih razumemo, prihvatamo/ne prihvatamo takvim kakvi su, volimo/ne volimo. Hteli mi to ili ne, ali prava priroda čoveka pre ili kasnije ispliva. Samo je stvar u tome koliko to možemo ili hoćemo da vidimo. Čak imamo i spontani osećaj za druge. Mislim na sve normalne, prosečne ljude. Ali toliko često sebe i druge nekako ''odlažemo'', stidimo se nešto, ''igramo'' u nekom besmislenom trku, ostavljamo utisak, štititimo se, jurimo neki interes, ''bitniji'' cilj, status, šta god, a to košta. I nas i druge. Svega ima al' nešto ne štima, drugi su najčešće ''nezgoda'' pa mi razočarani... Eto | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Uto 01 Apr 2008, 05:36 | |
| Imali neka udata ovde... Hehehe, a nista ne traze na chatu. A nece sex. Ni pznanstvo. Hehehe mozda druga samo.. Neudata damo Begaj amo Da se upoznamo I samo damo Da se Seksamo.. Vas i nas neven :nev: | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Uto 08 Apr 2008, 17:22 | |
| Nekad je mnogo bolje pojedince ne upoznati,nikad.Da je samo duh kroz kojeg mozes proci,bez ikakvog osecaja. |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Sre 09 Apr 2008, 05:15 | |
| Nema osobe koja ne može ništa darivati, za svaku smo bogatiji, nekad + nekad - | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Sre 09 Apr 2008, 11:14 | |
| Bas tako,oko Samo nekad taj - ume da iscupa i dusu i srce,ostavi tragove koje niko,nikad vise nemoze obrisati |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Čet 10 Apr 2008, 10:32 | |
| Da li znas ???
Da li znas da kad nekome zavidis to je zato sto ti se ta osoba u stvari svidja?
Da li znas da oni koji su naizgled vrlo jaki u stvari imaju vrlo osecajno srce i vrlo su ranjivi?
Da li znas da oni koji uvijek brane druge u stvari trebaju nekoga ko ce braniti njih?
Da li znas da su tri reci koje je najteze izgovoriti:
Volim te, Oprosti i Pomozi mi Ljudi koji ih izgovaraju stvarno ih trebaju i osecaju njihovu tezinu, to su ljudi koje moras postovati i ceniti.
Da li znas da ljudi koji drugima prave drustvo i pomazu drugima u stvari sami trebaju drustvo i pomoc?
Da li znas da su ljudi koji nose crveno sigurniji u sebe?
Da li znas da ljudi koji nose zuto znaju uzivati u svojoj lepoti?
Da li znas da ljudi koji nose crno zele ostati neprimeceni i trebaju tvoju pomoc i razumevanje?
Da li znas da se tvoja pomoc drugima uvek vraca? |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Pet 11 Apr 2008, 18:11 | |
| Biti otvoren, bez predrasuda, predubedjenja... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? Uto 29 Apr 2008, 23:47 | |
| Evo nadjoh ono iz prijateljstva SJaj poginuces Upoznacemo svakoga koliko on dozvoli isto vazi i za drugu stranu. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: kako upoznati nekoga? | |
| |
|
| |
| kako upoznati nekoga? | |
|