| Voleti sebe... | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Voleti sebe... Ned 20 Jan 2008, 13:40 | |
| Ljubav je sveprisutna, Bozanska energija.Ljubav je prihvatanje sebe i drugog onakvog kakav jeste i onakvog kakav nije.Mi ili volimo ili ne volimo.Kada volimo, mnogi ljudi nam prilaze da prime nasu ljubav, kao sto neki zele da izraze svoju ljubav. Vazno je da se podsetimo, da mozemo primiti samo onoliko ljubavi koliko pruzamo sami sebi.(Mozda ovo zvuci cudno, ali ako dublje razmislimo, verujem da cemo osetiti istinu-meni je za to trebalo dosta vremena).U toku odrastanja su neki od nas primili dosta neodobravanja, uslovljavanja i osuda, da smo mozda i zaboravili kako da volimo sebe.Sta znaci ljubav prema sebi? -Ljubav prema sebi je prihvatanje svih svojih postupaka. -To je poverenje u svoje sposobnosti. -Dozvoliti sebi zadovoljstvo bez osecanja krivice. -Ljubav je dozvoliti drugima da ti se priblize i ne tavoriti u samoci. -To je pracenje glasa sopstvene intuicije. -Ljubav prema sebi je potraga za sopstvenim savrsenstvom. ljubav prema sebi je prihvatanje svega sto smo ucinili u proslosti -To je razgovor, nezan i pun ljubavi, sa samim sobom. -Ljubav prema sebi je biti svoj sopstveni negujuci roditelj. -Pretvoriti sve svoje negativne misli u pozitivne. -Ljubav prema sebi je pruziti sebi zadovoljstvo u seksu. -Nagradjivanje sebe; nikada ne kaznjavanje! |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 20 Jan 2008, 15:14 | |
| Bravo. Ko ne poznaje i ne voli sebe, ne voli niti poznaje druge. Bilo i bice. | |
|
| |
SNEZA_ Urednik
Broj poruka : 3972 Godina : 57 Location : Beograd Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pon 21 Jan 2008, 00:31 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Čet 24 Jan 2008, 15:02 | |
| Mozda treba neko vreme da covek shvati sebe.. Kako voleti druge ako ne volis sebe,ali ne biti narcis, sve u granicama normale. |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Devojke...HeeeHeeeHeee.. Ned 27 Jan 2008, 16:14 | |
| Potrebno je voleti se, ali ne preterano...Iskreno na chatu, ima 80% medenih reći, predivnih pozdrava. Mnogo lažne neozbiljnosti, a u biti zaboravi se pozdraviti je izgubio si centar zbivanja. Volim skromnost. Volim lepu reć. Ali sebe nikad nisam toliko volio da nebih moga čuti dobru kritiku, pretrpeti neki šamar iako sam ponosan i uspravno kroz život hodim. Trba voleti sebe, ali pustiti i drugima da te vole onakvog kakav si... Upznao sam život. Imam mnogo prijatelja. On u meni vole moje mane jer one njih ćine svremenijima. --- Cenim ljude po njihovom karakteru i spremnosti da uljepšaju jedan tren životni onima nižim i ućine ih vrednim života. Malo je takvih a i njih nam samo BOG dariva... *** -Ljubav prema sebi je prihvatanje svih svojih postupaka -To je poverenje u svoje sposobnosti. -Dozvoliti sebi zadovoljstvo bez osecanja krivice. -Ljubav je dozvoliti drugima da ti se priblize i ne tavoriti u samoci. -To je pracenje glasa sopstvene intuicije. -Ljubav prema sebi je potraga za sopstvenim savrsenstvom. ljubav prema sebi je prihvatanje svega sto smo ucinili u proslosti -To je razgovor, nezan i pun ljubavi, sa samim sobom. -Ljubav prema sebi je biti svoj sopstveni negujuci roditelj. -Pretvoriti sve svoje negativne misli u pozitivne. -Ljubav prema sebi je pruziti sebi zadovoljstvo u seksu. -Nagradjivanje sebe; nikada ne kaznjavanje! *** Ovo je pisana glupost, Velika, Voleo bih da mi neko objasni, jeli ovo ljubav ili SEBIČNOST. To je ništa ne raditi, samo na sebe misliti i sebe voliti. Mrtve duše se roditi isti takav i umreti... Voliti sebe: Nemoj se uprljati u SEX, ne očeši se o prosijaka, ne pomogni komšiji kad mu se teli krava prljavo je. Ne bavi se sportom, smrdiš po znoju. Ne pij bazdi iz usta...Ne čini grimase smejaće se.... Hehehehe: ... Pa ni okrenuo se ne bih za takvom osobom... Živ ti JA. :twisted: neven | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Uto 29 Jan 2008, 07:17 | |
| Ne slazem se sa tvojim komentarom ovog sto si citirao i ocenio kao sebicluk, nevene. U osatalom si prilicno u pravu. Ovo zato sto mislim da to nije sebicluk, naprotiv. Poznavanje i prihvatanje sebe takvim kakav si daruje mir sa sobom. A mislim da je to nuzno da bi bili ''svoji na svome'' i pozitivni sa drugima. I mislim da ovde nije rec o preteranoj okupaciji sa sobom, naprotiv, sve ovo obezbedjuje ''taman'' meru, daruje elan za sve sto cinimo, kao i za razumevanje i prihvatanje drugih takvim kakvi su... | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pon 25 Feb 2008, 06:00 | |
| - Storm_z ::
- Mozda treba neko vreme da covek shvati sebe..
Kako voleti druge ako ne volis sebe,ali ne biti narcis, sve u granicama normale. Da. Sta, ustvari, znači ne biti narcis? Gde su granice? Jesu li nam iste? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Čet 28 Feb 2008, 21:54 | |
| Narcis je po meni vrlo sebican_on pa on.Treba voleti sebe ali i druge koji to zasluzuju po nasem kriterijumu,a on je razlicit kod svih.Zlo bi bilo da svi isto mislimo i imamo iste ukuse zar ne? |
|
| |
Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Voleti sebe... Uto 25 Mar 2008, 18:17 | |
| - gorskooko ::
- Storm_z ::
Kako voleti druge ako ne volis sebe,ali ne biti narcis, sve u granicama normale. Da. Sta, ustvari, znači ne biti narcis? Gde su granice? Jesu li nam iste? Nisu iste ,niti ce biti,Svako je licnost za sebe,a da treba sebe voleti treba,jer ce samo tada i drugi voleti tebe. | |
|
| |
Lora Urednik
Broj poruka : 349 Godina : 59 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Voleti sebe... Uto 25 Mar 2008, 20:26 | |
| - Crna_ovca_chata ::
- gorskooko ::
- Storm_z ::
Kako voleti druge ako ne volis sebe,ali ne biti narcis, sve u granicama normale. Da. Sta, ustvari, znači ne biti narcis? Gde su granice? Jesu li nam iste? Nisu iste ,niti ce biti,Svako je licnost za sebe,a da treba sebe voleti treba,jer ce samo tada i drugi voleti tebe. Kad voliš sebe onda te,takvog,vole i drugi,takav si im potreban.Naučila sam.Nikad nije kasno... | |
|
| |
Crna_ovca_chata Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Uto 25 Mar 2008, 21:53 | |
| Nikad nije kasno da se ljubi strasno.... | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Čet 27 Mar 2008, 15:19 | |
| Potpuno se slažem Lora. Jednostavna i puna istina. A ja sam prilično kasno naučila da ljudi osećaju šta ne želiš, nećeš jer ne možeš. Kad to shvatiš u sebi, ništa ne moraš reći, učiniti. Jednostavno ide, poštuju. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pet 28 Mar 2008, 01:59 | |
| Kad voli sebe,onda si jak a "svet voli pobednike"! |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Sub 29 Mar 2008, 23:20 | |
| Nagradjivanje sebe; nikada ne kaznjavanje!
Umete li ovo? | |
|
| |
Lora Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 30 Mar 2008, 06:38 | |
| Kažnjavala sam se, pa skoro celog života. Onda je došlo vreme, kamenčići su se sklopili u mozaik...Shvatila sam Nagrađujem sebe, uvek, i to stanem pred ogledalo i kažem sebi :" Svaka tebi tvoja čast, evo ti Milka s jogutrom!" | |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 30 Mar 2008, 07:40 | |
| Bravo. Svaka ti čast Lora. I u ovim godinama umem kazniti sebe. Ponos je čudo. | |
|
| |
Lora Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 30 Mar 2008, 15:03 | |
| Dosta je bilo, za jedan život, u pretplati sam za sledeća dva... | |
|
| |
Crna_ovca_chata Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 30 Mar 2008, 15:09 | |
| - Lora ::
- Dosta je bilo, za jedan život, u pretplati sam za sledeća dva...
Evo ti Br.ziro rachuna pa prebaci malo 231047-35647287-987 | |
|
| |
Lora Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pon 31 Mar 2008, 16:22 | |
| Nešto ti nije dobar kontrolni broj :p | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Ned 06 Apr 2008, 22:37 | |
| Ako nisam za sebe, Onda ko može biti za mene? A ako sam samo za sebe, Onda šta sam ja? I ako ne sada, Kada? |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pet 18 Apr 2008, 05:45 | |
| Lako je vama, Vi ne volite mene | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Uto 29 Apr 2008, 23:40 | |
| Oko jesi li sigurna???Volim ja i sebe ali ima dana...Nekada volim sve druge ali sebe zaboravim. |
|
| |
gorskooko Urednik
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pet 02 Maj 2008, 17:19 | |
| pa volis da volis Moja sestra kaže - oprosti sebi | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pet 02 Maj 2008, 18:24 | |
| Iskreno,nekad se pitam da li je vredelo?Mozda sam ceo zivot volela druge a sebe stavljala u cosak...Klinci odrastaju,misle da su prepametni,vise nedaju ni da im se prica...Uh,al boli |
|
| |
Oci-ANDJELA^Z Prijatelji
Broj poruka : 1129 Datum upisa : 03.05.2008
| Naslov: Re: Voleti sebe... Pet 09 Maj 2008, 18:06 | |
| Ko ne ceni sebe, taj je nesrecan. A ko sebe precenjuje-taj je glup. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Voleti sebe... | |
| |