Sumadijacafee FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI.... |
|
| ZENSTVENOST | |
|
+5sonia Gea neven gorskooko zutaruzasadunava 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
zutaruzasadunava Urednik
Broj poruka : 702 Datum upisa : 16.11.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: ZENSTVENOST Sub 29 Dec 2007, 16:26 | |
| Jedino sto me kod zena privlaci je bas ``zenstvenost``!
Pokusao sam vise puta da opisem sta je to, ali ne uspeva. Kod svake zene je to nesto drugo. Zenstvenost je sklad izgleda, ponasanja, pokreta, mimike, i nekog zracenja, koje cini datu zenu. To su one osobine koje muskarac nema.
Pa da pokusam da pridjem zenstvenosti na osnovu zena koje su mi se dopadale do sada, po jacini emocija koje bude u meni i dan danas (ljubav traje zauvek, zar ne?).
1. Skladno obucena ipak neupadljiva, sve je na svom mestu. Uvek mirna, tiha, jako neposredna, nekako bliska od prvog pogleda. Fasciniraju me njeni pokreti, njeno drzanje tela. Svaki njen treptaj izaziva u meni neku zelju da je zastitim, da je privucem, da je cuvam...
2. Izuzetno se dobro oblaci, time svoje telo popravlja za klasu! Ponasa se izazovno ali nikada ne pretera, uvek je dama! Svesna je svoje zenstvenosti i zeli to svima da zraci! Svesna je lepote svoje kose, kosa joj je ``zastitni znak``. Neverovatno emotivna, strastvena, zna da moze da osvojiti bilo koga. Ponosna do bola, sujetna, ljubomorna, posesivna. Opet nije laka zenska, izuzetno je tesko nju potpuno osvojiti, pripitomiti. Opire se svakim korakom.... Prepuna zelje da je vole, iskrena, lazljivica, tajanstvena, bozanstvena, duboko u dusi veliko dete koje trazi da je vole i vole i vole... Otrovna skorpija! Ubija jednim ubodom... Fatalna... Uh....
3. Prilazi kao ravnopravan partner, a posle se sama pridize uz muskarca. Ima ukus za sve, zna biti jako ljupka. Pouzdana je, retko koristi zenske taktike. Ipak njena zelja za istrazivanjem i razumevanjem muskarca je podize na nivo partnera. Takodje njene praktike za poboljsavanje veze!
4. Cisto eroticno isijavanje. Svaki treptaj glasa, svaka racenica, svaki slucajni dodir dovodi muskarca do ludila. Oseti se da je pouzdana, korektna... Stil oblacenja je ok, nije toliko bitna. Pokreti su ok, nisu toliko bitni... Bitno je njeno opusteno vladanje situacijom, spremnost za iscekivanje i sigurnost u sebe.
Iz gornjeg se valjda vidi da obozavam zenstvenost i zenske osobine. Mrzim feminizam! To je muska osobina!!! | |
| | | zutaruzasadunava Urednik
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sub 29 Dec 2007, 16:32 | |
| ne znam shta da napishem a da ostane uvek iskreno...jer to obicno i radim/ Zenstvenost? Sada u ovim godinama znam da zavisi od mnogo faktora.... U svakom slucaju takodje ne podnosim feministkinje i Amazonke i sindikalke. Zena je najzenstvenija kada je muskarac u njenom zivotu voljeno bice i kada zavodi .... U rodjeno zenstvenost po meni je,kada sve to sto sam navela i dalje radi,ma koliko bila voljena i ma koliko bila sama...znaci,prirodno je zenstvena i ima talenta da takva i umre. Razz | |
| | | gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 06 Jan 2008, 08:46 | |
| Fin tekst. Oba. Vidi ukrasu, mislim da mi najvise manjka to eroticno isijavanje. Ostalo sam savladala. No, dok sam stvarno ''ucila'' desavalo se svasta. Gusila, gusila i ugusila. Iskreno se nadam se da vi niste upale u klopku :EEE: | |
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Pon 07 Jan 2008, 23:32 | |
| Vidi Okano.... To sto ti napishesh....nije tacno,jer ti i ne mozesh sebe da vidish ,kao shto te vide drugi??! Znaci,ja ne vidim da li si ti u fizickom smislu senzualna...jer te nisam videla...ovo drugo shto jesam,govori suprotno. Govori,da si ...lepa i dopadljiva,sa sjajem u bistrom oku,kosom ...lepom i raskoshnom,rukama neznim i negovanim.... Biser iz usana.....vodu pretace u mudrost.Sa planine se cuje ....njeno oticanje.....jer stena ti je majka i tradicija ponos.... Zar ima vece zenstvenosti ...okano? | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 08 Jan 2008, 02:10 | |
| - zutaruzasadunava ::
- Vidi Okano....
To sto ti napishesh....nije tacno,jer ti i ne mozesh sebe da vidish ,kao shto te vide drugi??! Znaci,ja ne vidim da li si ti u fizickom smislu senzualna...jer te nisam videla...ovo drugo shto jesam,govori suprotno. Govori,da si ...lepa i dopadljiva,sa sjajem u bistrom oku,kosom ...lepom i raskoshnom,rukama neznim i negovanim.... Biser iz usana.....vodu pretace u mudrost.Sa planine se cuje ....njeno oticanje.....jer stena ti je majka i tradicija ponos.... Zar ima vece zenstvenosti ...okano? E, prija mi ukrasu. Hvala ti na tvom ''vidjenju'' i kako si to iskazala... Iskrena sam. Ipak, u odnosu na temu - svaka od nas je majka, supruga, domacica, cerka, prijatelj, koleginica...sa svim sto uz to ide kod nas. I svaka od nas tezi da je sto bolja u svemu tome. Istina, dobra organizacija i iskustvo resavaju puno, pa smo manje/vise uspesne u zamrsenosti svih tih odnosa. I sto se vise potvrdimo, to smo sigurnije u se i time spontanije u svakom odnosu. Ali ono sto same ne mozemo resiti je da nam licno godi mera/ila i odmerenost, a posebno tudja, u svim ovim odnosima, naročito sluzbeno... Zato se prilagodjavamo, menjamo nacin, formalizujemo ga, svesno ili nesvesno pravimo barijere. I sviknemo, menjamo se... I tu mozemo izgubiti meru. Postati manje zenstvene | |
| | | neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 08 Jan 2008, 06:53 | |
| - gorskooko ::
- zutaruzasadunava ::
- Vidi Okano....
To sto ti napishesh....nije tacno,jer ti i ne mozesh sebe da vidish ,kao shto te vide drugi??! Znaci,ja ne vidim da li si ti u fizickom smislu senzualna...jer te nisam videla...ovo drugo shto jesam,govori suprotno. Govori,da si ...lepa i dopadljiva,sa sjajem u bistrom oku,kosom ...lepom i raskoshnom,rukama neznim i negovanim.... Biser iz usana.....vodu pretace u mudrost.Sa planine se cuje ....njeno oticanje.....jer stena ti je majka i tradicija ponos.... Zar ima vece zenstvenosti ...okano? E, prija mi ukrasu. Hvala ti na tvom ''vidjenju'' i kako si to iskazala... Iskrena sam.
Ipak, u odnosu na temu - svaka od nas je majka, supruga, domacica, cerka, prijatelj, koleginica...sa svim sto uz to ide kod nas. I svaka od nas tezi da je sto bolja u svemu tome. Istina, dobra organizacija i iskustvo resavaju puno, pa smo manje/vise uspesne u zamrsenosti svih tih odnosa. I sto se vise potvrdimo, to smo sigurnije u se i time spontanije u svakom odnosu. Ali ono sto same ne mozemo resiti je da nam licno godi mera/ila i odmerenost, a posebno tudja, u svim ovim odnosima, naročito sluzbeno... Zato se prilagodjavamo, menjamo nacin, formalizujemo ga, svesno ili nesvesno pravimo barijere. I sviknemo, menjamo se... I tu mozemo izgubiti meru. Postati manje zenstvene U... PM... neven ce se jos i zaljubiti... | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 08 Jan 2008, 18:30 | |
| Ono sto sigurno ne treba uraditi jeste da se pretvorimo u cistu kopiju, niti da zbog nepisanih normi i tudjih ocekivanja pogubimo ili pogazimo sebe. Priroda nas je obdarila da budemo zene, a svaka od nas je jedinstvena medju zenama. Ima toga da je zenstvenost prirodan dar, da to jednostavno jesmo ili nismo. Ipak, svaka od nas je u srcu zena. I verujem da je, u ovim godinama, svaka od nas upoznala i potpuno prihvatila sebe sa svojim izgledom, svim svojim osobinama i da se ponasa i deluje u skladu sa tim. Mislim da je tu resenje, jer ostalo ide samo po sebi, spontano. Ono sto ne volim da vidim kod zene jeste sopstveno zanemarivanje do mere da se ne vidi da je zena, bez razlike da li za to ima izvinjavajuce razloge. Ne mislim samo na fizički izgled, neizgradjenost sopstvenog, sebi prilagodjenog stila. Tu spada i ona neodmerena razgolicenost ili zakopcanost do brade, ustvari bilo koje preterivanje, a narocito ono ''bas me briga, lakse je biti musko'', pogotovo u ponasanju. Ali sam i ljuti protivnik, svakoj od nas dobro poznatih, rezervisanih prava za muskarce, sto nema nikakve veze sa feminizmom. Jednostavno me iritira kad se od zene sa pravom ocekuje (sto sam bezbroj puta ispostovala i upropastila sopstveni ugodjaj) - da, samo zato sto je zena, ne radi ili ne prica ''ovo'' ili ''ono'', iako bi upravo to bas ''leglo'' i zeni i okruzenju... kao da svaka od nas nema prirodan osecaj za meru u svakom konkretnom slucaju. Sta vi mislite | |
| | | Gea [*_-]
Broj poruka : 1549 Datum upisa : 13.03.2008
List lica Gea: (0/0) Milovan:
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sub 05 Apr 2008, 15:54 | |
| Oko, rado bi ti odgovorila ali nisam sigurna na sta si mislila. Zenstvenost, tesko ju se izgraditi i jos teze zadrzati. Nisam skoro srela osobu za koju bi mogla reci da mi se dopada njen stil oblacenja i koja ima tu magicnu zenstvenost. Pricali smo o stiklama, kad si me pozvala na ovaj forum. Definitivno zenska figura izgleda lepse na njima ali ja sam izabrala udobnost ravnih cipela koje mogu vrlo lepo izgledati kad se uklope sa ostalom garderobom. Zena sigurna u sebe, svoj izgled, postupke je zenstvena. Ta sigurnost ne dolazi od lepote spolja nego od sigurnosti i unutrasnjeg mira i zadovoljstva sto je zena. Setila sam se sada jedne zene koja to jeste. Divna Colic, spikerka, novinarka, voditeljica. | |
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sub 05 Apr 2008, 17:51 | |
| | |
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sub 05 Apr 2008, 17:55 | |
| | |
| | | Gea [*_-]
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 06 Apr 2008, 17:51 | |
| Lepe si primere izabrala. U isto vreme sam pomislila na njivove uloge, zene zavodnice, ranjive, nesigurne i kao takve senzualne i zenstvene. Ja bi vise volela da se poistovecujem sa tipom zena kao sto su Katrin Denev ili glumicu koja je igrala Anu Karenjinu u staroj verziji. Jednostavno mi je ime isparilo, mislim Margo! Pa tesko je savremenoj zeni da bude zenstvena i svoja. Mora nekad biti jaka i zaboraviti na zenstvenost i boriti se "kao musko". | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 06 Apr 2008, 22:21 | |
| Za atraktivne usne, govorite ljubazno.
Za divne oči, pronađite (vidite) ono što je dobro u ljudima.
Za dobru liniju, delite hranu sa gladnima . Za lepu kosu, dozvolite deci da provlače svoje prste jednom dnevno kroz nju .
Za dobro držanje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.
Ljudi, više nego stvari, trebaju obnavljanje, oživljavanje, potvrđivanje, prosuđivanje, nikada ne odbacujte nikoga .
Upamtite, ukoliko vam ikada treba pomoć, naći ćete je na krajevima svake od vaših
ruku.
A kako odrastate, otkrićete da imate dve ruke: jednu da pomognete sebi, a drugu
da pomognete drugima.
Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri.
Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gdje ljubav počiva.
Lepota žene nije u njenoj spoljasnjosti, nego se prava lepota žene ogleda u njenoj duši.
To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje.
Lepota žene se povećava kako godine prolaze." |
| | | sonia Prijatelji
Broj poruka : 415 Godina : 50 Datum upisa : 25.04.2008
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 27 Apr 2008, 11:25 | |
| 2. Izuzetno se dobro oblaci, time svoje telo popravlja za klasu! Ponasa se izazovno ali nikada ne pretera, uvek je dama! Svesna je svoje zenstvenosti i zeli to svima da zraci! Svesna je lepote svoje kose, kosa joj je ``zastitni znak``. Neverovatno emotivna, strastvena, zna da moze da osvojiti bilo koga. Ponosna do bola, sujetna, ljubomorna, posesivna. Opet nije laka zenska, izuzetno je tesko nju potpuno osvojiti, pripitomiti. Opire se svakim korakom.... Prepuna zelje da je vole, iskrena, lazljivica, tajanstvena, bozanstvena, duboko u dusi veliko dete koje trazi da je vole i vole i vole... Otrovna skorpija! Ubija jednim ubodom... Fatalna... Uh....
;) | |
| | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 27 Apr 2008, 12:25 | |
| sonia, jesu prave ''otrovuše'', dobiju šta žele, kad tad, sa ženstvenošću ili bez, al' volim ih, čekalice posesivne jedne. Imam jednu malenu, doduše mušku. Centar je sveta mog. Tipičan predstavnik, još sad. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 27 Apr 2008, 12:32 | |
| Sta se hvalite Imoj veliki decak je skorpija.Al,su opasni,kuku meni |
| | | Crna_ovca_chata Urednik
Broj poruka : 2228 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 27 Apr 2008, 12:38 | |
| E sad....imam i ja jednu ofchicu...a shto je ta opasnaaaaaaaaaaa Ali je obozavam | |
| | | sonia Prijatelji
Broj poruka : 415 Godina : 50 Datum upisa : 25.04.2008
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sre 30 Apr 2008, 00:14 | |
| Oblik ženskog tela menjao se u proteklih 50 godina od popunjenog preko anoreksičnog izgleda, pa ponovo do popunjenog
Prema rezultatima nacionalnog istraživanja o gojaznosti, žene sve češće imaju pravu liniju bez oblina a ne figuru oblika peščanog sata, koja polako nestaje. Ovo istraživanje otkriva da se struk kod žena od 50-tih godina naovamo povećao za čak 15 santimetara. Otkrivamo promene u građi žena na primeru poznatih zvezda tokom godina.
Pedesete...
U tim zlatnim vremenima, svet na Zapadu bio je zanesen idealom žene koji je tada predstavljala Merilin Monro: velike grudi, uzak struk i mršave noge, poznata po figuri peščanog sata. U tom periodu atribute je isticala i Džejn Mensfild, jedna od najpoznatijih vodećih žena Holivuda tog vremena.
Šezdesete...
Mršava bedra i ravne grudi dominirali su na sceni, što je demonstrirala Tvigi, čija je malena figura predstavljala otelotvorenje dekade. Njoj je društvo pravila manekenka Žan "Šrim" Šrimpton, kojom smo takođe bili zaluđeni.
Sedamdesete...
Dekada u kojoj su još uvek dominirale mršavice, ali u kojoj je patuljasti izgled ustupio mesto skoro amazonskim oblinama lepotice Bo Derek. Muškarci su tada uzdisali i za Bondovom devojkom Barbarom Beč, sadašnjom ženom Ringa Stara.
Osamdesete...
Industrijsko doba 80-tih bilo je svedok dominacije visokonaglašenih definisanih mišića i minimalnog sala (masti), što je nametnula kraljica aerobika Džejn Fonda i savitljiva, dugonoga Džejmi Li Kertis.
Devedesete...
Sa izgledom beskućnice, Kejt Mos je devedesetih pomerila centar pažnje na adolescentski, tinejdžerski izgled za žene, koji je krasio i tada ultramršavu Žizel Bundšen.
Početak 21. veka...
Posle pola veka ciklus je zaokružen: zdrav izgled se vratio na velika vrata zgodno opisan ogromnom pozadinom Džej-Lo i oblinama dame sa najlepšom pozadinom Bijonse Nouls.
Međutim, iako smo se možda raskrupnjali, na stranu sa slavnim ličnostima, u velikom broju slučajeva nemamo obline poput zvezda pedesetih. Ravna figura Kejt Vinslet je najtipičnija za populaciju u celini, manje prikazujući definisan struk i (neznatno) naglašen stomačić. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Čet 05 Jun 2008, 09:38 | |
| |
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 08 Jun 2008, 21:55 | |
| | |
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Ned 08 Jun 2008, 22:29 | |
| | |
| | | Garavo jare Urednik
Broj poruka : 515 Location : lepa basna Datum upisa : 26.06.2008
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 22 Jul 2008, 10:42 | |
| Mora li ženstvenost da podrazumeva uvek doteranu damu? Zamislite ženu koja recimo sprema slatko od šljiva i unutra svojom belom rukom stavlja orah unutra. Zamislite nežnu nadlakticu ispod kratkog rukava, nežni i brižni izgled njenog lica pri spremanju kao i radost spoznaje da će time ugostiti svoje najmilije? Nije li i to ženstvenost, ona zaboravljena, ali prava. Mislim da ne mora žena uvek da bude doterana i a la Merlin da bi bila ženstvena. Neka muškarci pogledaju svoje žene u trenutku recimo kada glancaju svoje srebrne escajge. Šta mislite o tome? | |
| | | ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 22 Jul 2008, 14:31 | |
| To spremanje zimnice mene ni na sta drugo ne asocira nego na babe, selo i to meni uopste nije zenstveno. Retko spremam zimnicu ali kad sam bas primorana onda sam bzvz sama sebi, smradom na sirce, papriku i ostalo povrce, posto pekmeze, dzemove, slatko... ne konzumiramo. Mozda muskarcima jeste, ne znam, cucemo njihove komentare | |
| | | ljiljana Prijatelji
Broj poruka : 711 Godina : 55 Datum upisa : 08.07.2008
| | | | gorskooko Urednik
| | | | gorskooko Urednik
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 22 Jul 2008, 15:31 | |
| - ljiljana ::
- A srebrne escajge mi glancaju sluge koje su placene za to
Pita ciko malu... (tvrdu glavicu) - Koga volis mala ..., mamu ili tatu? - Ja ih volim podjednako, al dodade malo tise - mnogo volim svoga tatu, al` mamicu malko vise! Pazi na srebrninu, mala, sto je prisno, a svoja ruka ne uglanca tudjim sjajem sija | |
| | | Gea [*_-]
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Uto 22 Jul 2008, 19:46 | |
| Takvu suptilnu ženstvenost će videti neko ko te voli, kome si draga. Za sve ostale to neče biti ženstveno. Svi muškarci će od reda potvrditi da je žena na štiklama ženstvena. Ta visina joj promeni hod, čini je dostojanstvenom i neko je daje neku žensku moć nad muškim pogledima. To sa zimnicom je ok. Samo mislim da se treba izvući iz kuhinje uvek kad to možeš. Iznenadi dragog, goste bogatom trpezom ali ne uzimaj to kao obavezan posao. Teško se postiže biti dobra domaćica, cenjeni kolega i lepa, negovana žena. | |
| Naslov: Re Sre 23 Jul 2008, 06:20 | |
| Suptilna žena i kada sprema zimnicu (suptilnost se vidi npr. u tom stavljanju oraha u šljivu) ne liči na nenegovanu i zapuštenu ženu. Mislim da je ženstvenost u ovom slučaju izražena na jedan romantični način. Reč je bila o pojmu ženstvenosti, a ne o lovu na muškrce u visokim štiklama i o poslovnoj doteranoj ženi ili vamp ženi. | |
| | | | Gea [*_-]
| Naslov: Re: ZENSTVENOST Sre 23 Jul 2008, 12:20 | |
| Mirijam, ovo je bio komentar vise upucen meni nego tebi ili nekom clanu ovde. Ja nosim ravne cipele, baletanke, gotovo iskljucivo. Nameravam da se nateram na neke stikle. Makar da vezbam po stanu jedno godinu dana pa onda da izadjem na ulicu. Ja, evo, iz svog skromnog iskustva, kazem da se domacicama bave samo pesnici i pisci ostala, veca populacija ima drugi ugao gledanja. Suzeni po mom misljenju ali je takav. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ZENSTVENOST | |
| |
| | | | ZENSTVENOST | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|