Sumadijacafee
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sumadijacafee

FORUM NASEG ZAVICAJA I OKOLINE..NAJBOLJI FORUM U SUMADIJI....

PrijemPortalliLatest imagesRegistruj sePristupi

STRES

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
Slovenska
Urednik
Urednik
Slovenska

Broj poruka : 299
Godina : 63
Datum upisa : 08.12.2007

List lica
Gea:
STRES Left_bar_bleue20/20STRES Empty_bar_bleue  (20/20)
Milovan: 20

STRES Empty
PočaljiNaslov: STRES   STRES I_icon_minitimeSre 19 Dec 2007, 09:21

Stres

Stres je neizbežan deo života svakog čoveka. To je izrazito složen proces interakcije između određene osobe i njenog života. Predstavlja način na koji mentalno, fizički i emocionalno reagujemo na različita stanja, promene i zahteve u našem životu.Stres je stanje ili osećanje u kome se nalazi određena osoba kada smatra da zahtevi u njenom životu prevazilaze licna i društvena sredstva koja ta osoba ima na raspolaganju.

Tako kazu struchnjaci...

Ja dodajem skromno...stres do stresa...depresija...a tu sam vec na svom terenu...Mozda izgleda kao shala,ali nije...Ja nisam umela da savladam veshtinu prevazilazenja stresova koji su se gomilali,niti da veshto izvodim slalom izmedju stresogenih situacija,za koje sada mislim da jednostavno nisu htele da idu od mene...trazile su me...pronashavshi me.

STRES Stres-b

Slovenska
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

Broj poruka : 6087
Datum upisa : 17.11.2007

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeSre 19 Dec 2007, 15:06

Svi smo, manje ili više, priznali ili ne priznali to. Al' ima lepote, nade, uvek postoji izlaz ka njima. Idemo dalje, kako to kaze moj drugar sa chata, i nadjimo ga. Ima i ono - Sve sto nas ne dokrajči, jaca nas. Nijedne ''kandže'' nisu toliko jake ako im ne dozvolimo. Najčešće dobijamo onoliko koliko smo moćni da ponesemo. Znam da je tako. FOT: CM: lepoto
Nazad na vrh Ići dole
Lora
Urednik
Urednik
Lora

Broj poruka : 349
Godina : 59

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeSub 22 Dec 2007, 07:03

Ne znam kad nisam bila pod tim...stresom,skoro da smo familija...
Nazad na vrh Ići dole
zutaruzasadunava
Urednik
Urednik
zutaruzasadunava

Broj poruka : 702
Datum upisa : 16.11.2007

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeSub 22 Dec 2007, 13:12

Tuga je nezdrava.

Treba je daviti klavirskom zicom, crnim vinom i glasnom muzikom.

n Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeČet 10 Jan 2008, 15:10

E, strucnjaci kazu da je odredjena doza stresa nuzna. I jeste, dodaje energiju, kao meni dobra kafica.
Kad bi mogli da ''klisnemo'' iz trenutne emocije u ''golemom'' stresu , pola problema bi resili. Samo ne znam kako da to izvedemo :paa:
A ako se posle 40-te ''stresamo'' za svasta, e onda smo to (valjda) i zasluzili FOT:
Odo' na :str: po kuhinji. :igra:
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeČet 10 Jan 2008, 15:22

zutaruzasadunava ::
Tuga je nezdrava.

Treba je daviti klavirskom zicom, crnim vinom i glasnom muzikom.

n Rolling Eyes
tako je ukrasu, da i dodati malo rada uz to, zdravu, produktivnu obavezu koja okupira i mobilise paznju. U pocetku tesko ide, pa onda sve bolje. FOT:
Ovo me asocira na moju majku (extra terapeut). Kaze ona meni (kad odmahnem da nemam nerava za nesto): ''Kako ja ne znam sta su to nervi? Samo ste se ''dali na lako'' (olenjili se). Ne daj rdji na se!'' anene
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeČet 24 Jan 2008, 15:28

Ovo je vek stresa Very Happy
Ma bilo bi nam dosadno da je uvek sve super SM:
ps:al se tesim Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Tatko_Pantelija
Urednik
Urednik
Tatko_Pantelija

Broj poruka : 39
Godina : 67
Datum upisa : 09.01.2008

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeNed 10 Feb 2008, 23:31

Lek za nacionalni stres po nekima....

Uterati nam DOBRO da izbiju ZLO.

Mozda za nekoga i imaju pravo ali je greska sto generalizuju.
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimePon 11 Feb 2008, 17:21

Tatko_Pantelija ::
Lek za nacionalni stres po nekima....

Uterati nam DOBRO da izbiju ZLO.

Mozda za nekoga i imaju pravo ali je greska sto generalizuju.

Tužila bih nacionalne ''dobročinitelje'' i ''učitelje'' u paketu, al' niko nece da plati, čak ni sa popustom Smile))
Mislim za napastvovanje stresno SM: SM: SM:
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeSub 23 Feb 2008, 09:15

Otprilike ovih dana možemo i da ga patentiramo, onako SRPSKI, skroz confused
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeČet 28 Feb 2008, 22:02

Koliko je god moguce treba izbegavati stres.Moramo nauciti da se kontrolisemo.Toliko puta sam to dozivela da se prosto pitam kako sam i ziva.Umeo je da mi pada secer,da mi pucaju kapilari,da mi sareni lice,radi cir...ali idemo dalje Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
gorskooko
Urednik
Urednik
gorskooko

List lica
Gea:

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimePet 18 Apr 2008, 21:19

Oslobađanje od stresa ležanjem u grobu

U želji da im pomogne da se oslobode stresa i teskobe svakodnevnog života, jedan sveštenik iz Diseldorfa, na zapadu Nemačke, došao je na ideju da vernicima svoje parohije dozvoli da nekoliko minuta leže u otvorenom grobu. Ova krajnje neobična metoda lečenja stresa je davala odlične rezultate sve dok se nisu umešali novinari i sve pokvarili. „To je vežba meditacije”, kazao je pastor Torsten Nolting, objasnivši da je želeo da ljudi u mraku razmisle o tome šta ih tišti i sakupe energiju da se odupru pritisku. Nolting je rekao da je sve krenulo naopako kada su se pojavili novinari uznemiravajući pitanjima vernike „koji su se odmarali” ležeći u rupi dugačkoj dva metra. „Bilo je tiho, kako i priliči. Sve su upropastili. Nisu hteli da se udalje, čak ni kada sam ih zamolio”, žalio se sveštenik, prenela je agencija Rojters.(http://www.glas.ba)

I, šta kažete? Da li je sveštenik dobar terapeut Basketball
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeUto 29 Apr 2008, 23:35

Nekada covek zaista i pozeli da legne u grob No Ta ideja mi nije prijatna-za mene ok ali nekom mom nikako.Kad je moj sin ima snimanje magnetnom rezonansom,pukao mi je kapilar na licu od stresa.Imala sam utisak daleko bilo,kao da ga stavljaju u kovceg.Dok mi je DR.pricala kako imam divnog,hrabrog decaka ja sam krila lica da ne vidi koliko je mama slaba. No
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitimeUto 06 Maj 2008, 10:06

Stres i seksualnost
Ponekad se seksualne disfunkcije (smetnje, problemi) pojavljuju zbog stresa koji se javlja u nekoj posebnoj situaciji, kao što je strah od otkrivanja neke tajne, strah od neuspjeha ili čak strah od trudnoće. Tjeskobna preokupacija trenutnim neuspjehom može uzrokovati poteškoće sljedeći put, započinjući "začarani krug", odnosno ciklus neuspjeha, koji uključuje anticipaciju neuspjeha te distanciranje kroz zamjenu uloge sudionika ulogom promatrača. To je jedan od najčešćih uzroka sekundarne impotencije i nemogućnosti postizanja orgazma (anorgazmije). U takvim su slučajevima obično korisni savjetovanje i seksualna terapija.

Postoji i druga vrsta stresa, prouzročena gubitkom zaposlenja, problemima na poslu, bračnim i obiteljskim problemima itd. Premda je, ponekad, stres poput violinske žice - važan za autentičan ton, previše stresa proizvodi ton upitne kvalitete. Povezanost između seksualnosti i ove druge vrste stresa nije bila predmetom opsežnog proučavanja, ali postoje nagovještaji da mnoge osobe traže olakšanje, tj. bježe od stresa, kroz seksualnu aktivnost, te da se za vrijeme tog procesa upuštaju u seksualne aktivnosti (primjerice, egzibicionizam) koji inače ne upražnjavaju.
Argumenti za tu tvrdnju potječu iz iskustva Hartmana i Fithiana sa studentima na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Long Beachu. Studenti koji su pohađali njihova predavanja morali su pisati dnevnike i angažirati se u raspravama na predavanju, tako da su Hartman i Fithian na uzorku od 5000 studenata pronašli zanimljivu povezanost. U stresnim razdobljima, kao što su ispitni rokovi, povećala se učestalost masturbacije, kao i broj seksualnih kontakata u ženskim studentskim domovima (što je bila uobičajena pojava u sveučilišnim domovima 1950-ih i 1960-ih godina). Zdravstveni centar na sveučilištu redovito je izvještavao o većem broju studentica s vaginalnim infekcijama za vrijeme ispitnih rokova. Ova opažanja su u skladu sa studijama koje ukazuju na snažnu vezu između psihološkog stresa i bolesti. Hartman i Fithian su također uočili veću učestalost seksualnih fantazija kod studenata u stresnom razdoblju. Povezanost stresa i seksualnosti može biti uzrokom kršenja zakona, kao što je slučaj s egzibicionizmom ili seksualnim kontaktima koji uključuju djecu. Rano otkrivanje takvih slučajeva i psiho-tretman su najbolji oblici prevencije.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

STRES Empty
PočaljiNaslov: Re: STRES   STRES I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

STRES
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sumadijacafee :: Mesto za opustanje.... :: PSIHOLOGIJA-
Skoči na: