| Uragan | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Slovenska Urednik
Broj poruka : 299 Godina : 63 Location : Tu...negde u beskraju Datum upisa : 08.12.2007
List lica Gea: (20/20) Milovan: 20
| Naslov: Uragan Sub 08 Dec 2007, 16:58 | |
| Uragan
Zatvorila sam krug. Presla sam ceo put. Izasla sam iz tisine. Slusam muziku zivota koja upravlja kretanjima svih vremena i prostora- besprekidno...istovetno. Gusim zvuk koji istice iz moje providnosti. Pokrivam se milostivim velom prolaznosti. Tvoje usne krvnika i ljubavnika zelim u zamenu za kaznu i bol. U nagomilanom secanju-Ti san,predskazanje,mora. Moj urlik uragan, moj jecaj tek suma gusta- hor ptica zloslutnica sto dolazi uzalud; dusu ne dam.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
Broj poruka : 299 Godina : 63 Location : Tu...negde u beskraju Datum upisa : 08.12.2007
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 17:00 | |
| Beznadje
Kao lupez,pod maskom bezbrige, prikrada se oluja iz nevida. Jadni joj dah osecam. Omamljene setom vecnog sanjara, daljine bezzvuko zovu. Kao varalica,osmeha laznog, docepao me se ocaj izgnanika ljubavi- krvav mu dodir u zilama slutim. Zapretene u mrezi beznadja tuge me ugusile prahom nevoljenja. Raskrilila se praznina u meni. Sklupcana u svom cemeru ne trajem vise. Gubim se u docekanom trenu smrti sopstvene.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 17:01 | |
| Bestragi otisci
Stopa u secanju mome... jos jedna... tonu senke poslednjih istina u bezuboj tami. Blizina rastace, razum satire... to nije mrznja suluda. Slomilo se suncevo ogledalo- tu, preko puta vecnosti. Ogledala nema. Laz u nama. Bez nas ni ptice nece da polete. Grmljavina...
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 17:02 | |
| Nepovrati
Necujan i plah kao iskonsko vreme umiranja, oplodi misli moje nabrekle beskrvnom snagom vecnog sanjara. Vrelinom ceznje, krvare potoci skrivene ljubavi. Jutro donosi gorcinu rastanka, crvenog u ovoj zori sto bezglasno radja vreme nepovrata.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 17:59 | |
| San
Tvoj pozdrav, u jutru shto me snenu zatiche u povojima uspomena, osmeh u oku tvom, rech duboko skrivena u nevidljivom pogledu, dodiruju me nezno… Chujesh li me… Pale svetla novih nadanja u charoliji prepoznavanja. Neka teku reke Ustrptalog trajanja nasheg. Ne pitaj gde su im izvori… Ushca cemo pronaci U snovima.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:00 | |
| Ljubim ljubav moju
Uzalud molitve govorim. U trajanju nashem pronashla sam put. Mudrost zrelog voljenja. Strah vechnog sanjara. Zelja zakopchana u tvom glasu. Zelja zapretena u mom uzdahu. Krik u nashim dushama. Trajem pored tebe. Ljubim ljubav moju.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:04 | |
| KORAK
U stopama strasti gubi se postojanje. Rechi su pune praha nepresusne strepnje. Zvuci se chuju: to je uzdah zelje pomesan sa cheznjivim vapajima. Koracha jutro mojim telom. Sakrivena zelja na nashim stazama- potreba voljenja; puna casha, zov puchine. Oko vedrine svevido, svesjajno. Tvoje telo mi u venama pochiva. Odzvanja tvoj smeh vodjen mojom strashcu. U povojima misli, uvek si ti: malena moja tajna- veliki moj ljubavni zar. U koraku vremena prepoznajem tebe.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:05 | |
| ZVEZDANE NESANICE
Blude nemirom pogledi tvoji, kao senke sablasnih nevena mojim licem od papira. Postojimo bezglasno: ja od nemira bezglavo, ti u noci od sjaja i beskraja. Nasa je noc. Htela sam tada... zbog nas da dogori kestenje u vatri ceznje vecernje. Noc. Klupa pod zvezdanim drvetom i fijuk zakasnelog voza u trenutku ljubavnog postojanja u nasim venama. Odsjaj milovanja u kosi- bljesak smeha u zubima. Mesecinom oplodjeno telo spavaca se budi.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:07 | |
| TAJNA
Tajna nedorecena bezvido kaplje pod maskama ravnodusnosti. Sapat samo mi cujemo, uzdrhtali zbog greha, pod carolijom bezbrige u prividu cudnog mira sto odlazi. Docekujemo se sirom otvorenih ociju i koracamo kao da se to nama ne dogadja ljubav.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:08 | |
| TRAGOVI
Trazim te u neznosti slucajnih dodira, govoru istine iskrenih pogleda, u neizgovorenim istinama i lazima, zapretenim ocajem grehova nedozvoljenog voljenja.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:09 | |
| BIBLIJA
Ja pred tobom kao sudija, kao odluka otgnuta od sumnji i strahova, doneta kao pobeda. Ja pred tobom kao Biblija na koju oprezno polazes ruku plaseci se zakletve. Ja pred tobom kao Biblija i ispovednik koji tesi pogledom, smiruje dodirom, boli nemirom. Mozes da odes, ostao si u meni- kao istina.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:10 | |
| SHAPAT SUZA
Suza... jos jedna... suze. Mesecinom prekriven odsanjan san, dogoreo plamen, raspukla tuga i secanje. Prazninu srca ispunio jauk i spoznaja kraja oznacenog na pocetku carolije. Mislima kovitlaju nemiri noseni vetrovima uzaludnog nadanja. Suza... jos jedna... suze. To suze moje sapatom pisu bol.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:11 | |
| SAMOTNA PESMA
Tvoj lik uronjen traje, u nedogledu mojih strahova. Na istoku moje ljubavi budis se pijan od snova i dana, sto su nas bezmalo napustili. Ostala je ceznja u casama sto secaju na lazi. Donose te milovanja, nedorecena, ukradena, nase igre zabranjenog uranjanja u beskraj. Zaboli poneka neizgovorena rec, zamuti pogled slucajni dodir iz ociju citamo istinu. U oknima skrivene nase tuge i poljupci zakljucani u vremenu.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:14 | |
| VOLJENJE
Dok gledam tvoje lice prastam ti sva nevoljenja i neljubljene trenutke, tugujem kao srna u predsmrtnom trku. Dodir moj lici na jecaj preplasene ptice dok ljubav nevesto skrivam u nedrima. Osluskujem otkucaje vremena- trajem u svakom sumu, pronalazim te u svakom pokretu. Istina voljenja.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:16 | |
| BESKRAJ
Klecim pred istinom i molitvu krvi sapat mi sluti. Brojanice pod prstima drhte tvojim smehom. U casi istina, na dnu zemlja iskonska, voda mutna poput mog razuma; bol ima ukus moje krvi. Jauk preleteo beskraj; dodir plavog beskraja osecam.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:17 | |
| BEZBOJNO NESTAJANJE
Ne trazi me uzalud u bojama...ove noci. Ne u bojama purpura, ljubavi, ja gorim u plamenu straha. Zuta ne krije bljesak sunca u oku, moj jed potocima tece. U plavoj me neces naci jer nije ona beskraj milovanja nasih. Ne trazi...nacices mir moje smrti. Belu ne sanjaj... ja sam nepostojanje i praznina. Crna...ne zaviruj u nju ove noci- crna je carolija i magija... Neces me naci u bojama trajanja. Ja sam bezbojno nestajanje.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:18 | |
| IZGNANSTVO
Strepnja kraj mojih nogu sklupcana traje. Tvoj smeh sakriven pod strehom od pene. Dugi dani nevida bole- ostale su reci ; poljubac u snovima. Mi smo izgnanici ljubavi.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:18 | |
| OZILJAK
Brazgotina negde na dnu mojih strasti. Odsjaj senki belicastih okana. Secanje na usamljene strahove. Slutim te u turobnoj vecnosti secanja. Ti- paucina u mislima sklupcanim. Kajanje...
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:19 | |
| USPOMENA LJUBAVI
Pod tvojom mahalom zazvoniko jutarnje zvono, plasljivo, kao odbeglo svitanje u hriscanskoj molitvi. Tragam za nekim snom u kamenu sto place u snenim nemirima; ogrebalo me je trnje tvoga srca. Bezim pred pticama ne idem na jug. Zamirisala paljevina- vetar nosi paperje preplasenih kukavica u predgradju.
Slovenska | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uragan Sub 08 Dec 2007, 18:44 | |
| Divno, uzivala sam citajuci |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Ned 09 Dec 2007, 12:07 | |
| Ljiljana,hvala na lepim rechima. Moje pesme su moja dusha:)
Slovenska | |
|
| |
Admin [*_-]
Broj poruka : 399 Location : GM Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Uragan Ned 09 Dec 2007, 14:07 | |
| | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Uto 11 Dec 2007, 13:32 | |
| Admin,hvala na lepim rechima Slovenska | |
|
| |
gorskooko Urednik
Broj poruka : 6087 Location : Uzice Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Uragan Sre 12 Dec 2007, 11:08 | |
| | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 10:53 | |
| ALEKSANDAR
Nisam cula plac zivota u trenutku radjanja mog kosmosa. nisam na grudima osetila toplotu obraza svih mojih galaksija, u trenutku beskrajne radosti postojanja. Nisam svoje sokove poklanjala Tebi bozanska svetlosti moja. Trajem dok bezrecno volim. Disem dok spokojno gledam iz nevida. Osmehujem se dok strpljivo trepere sve moje nesanice. Zivim dok dusa oseca. Vodis me ljubavlju, Tvojom, iskrenom, putevima nasih sklupcanih zivota. Ti si kompas svih nasih lelujavih dana... sanjanih, nadanih, docekanih i buducih- SINE moj.
Slovenska | |
|
| |
neven Prijatelji
Broj poruka : 1211 Godina : 63 Location : Novi Slankamen Datum upisa : 17.11.2007
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 11:16 | |
| Ti.Slovenska, nikad neces umreti. Zivet cas zajedno sa svojim pesmama. Ja Sam za tebe samo zrnce prasine. Em ti, rasplakat ces me. Tvoja pisana rec: | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 11:43 | |
| RASPECE
Nocas vatra... aveti snovidjenja- u meni. Sagoreva razum boli nezno. Leluja moj strah obesen o ulicnu svetiljku. Olovno nebo bez mene sacekuje umiranje reke. Dolaze gromovi i ja sa njima. Osecam u kamenu umiranje. Krovovi podamnom nezni. Kisa u slutnjama... ja sam visoko... ti.U pesku kosti tvoje odjekuju mnome. Lobanja prepuna ruza. Dodirujem strmoglavo blato na tvojim nogama. Jezikom osecam kugu. Umem da igram kao i juce... istu igru smrti.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 11:45 | |
| VREME NEPOVRATA
Crno vreme umiranja oplodilo je moje misli nabrekle mrtvom snagom sanjara; krvava zemlja po kojoj gaze moji crni tabani od nagaravljene pene, cvili, dok krvare usnuli potoci moje ljubavi; bljuje po meni svoje grumenje, crveno u ovoj zori sto bezglasno radja vreme nepovrata.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 11:47 | |
| VERUJEM
Verujem, postoji negde, u nekom uglu beskraja staza posuta cvecem, kojom cemo proci ne gazeci nezne cvetove, kao sto su gazili nas. Verujem, postoji negde, u nekoj kolevci maste, zrak sunca koji ce nas nezno milovati, onako kao sto nas niko milovao nije. Verujem, postoji negde, na talasima snova nasih, to zrno ljubavi, koje cemo darovati jedno drugom, iskreno, onako kako nas niko darovao nije. Noseni nasom verom, krenimo tom stazom neznih cvetova, u susret bljesku naseg sunca ljubavi. Krenimo...ka nekom drugom zivotu- zagrljeni.
Slovenska | |
|
| |
Slovenska Urednik
| Naslov: Re: Uragan Pet 14 Dec 2007, 11:48 | |
| VEROVANJA
Kap kise mi potapa nadanja u oku punom sjaja. Rumenilo zore na obrazu pociva; bezbojan tracak sumraka uskovitlane misli mi natkriljuje. Kisa u zori... plac u noci... nadanje... u teskobi nedohvata zive nasa verovanja.
Slovenska | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uragan | |
| |
|
| |
| Uragan | |
|